Специфики набръчките около очите

Очите и зоната около тях са тази част от лицето, която не само изразява емоционалните ни преживявания, но и издава възрастта, умората и небалансирания начин на живот. Именно за това изглаждането на бръчките в периорбиталната зона е една от основните задачи на естетичната дерматология.

Brachki okolo ochite

Първо, кожата в горната част на лицето е по-тънка от тази в долната му част. Най-тънка е върху клепачите, под очите и в близката до тях част на носа, а най-плътна – по брадичката, по бузите и върха на носа. Ето защо с възрастта състоянието на епидермиса и дермата първо се влошава в периорбиталната зона, непосредствено около очите.

Второ, в горната част на лицето са съсредоточени много и основни мимики. Един от околните мускули отваря клепача, друг го затваря. Други близки мускули (над веждите и между тях, по слепоочията и под окото) също индиректно товарят периорбиталната зона и предизвикват появата на динамични бръчки, включително т.нар. пачи крак.

Третият проблем идва от загубата на обем и от преразпределянето на подкожните мазнини. Резултатът са хлътвания или торбички в околоочната зона. Лицето започва да изглежда още по-уморено и заради успоредното стопяване на подкожните структури около слепоочията и скулите.

За да е ефективно и оптимално решението на проблема с бръчките в периорбиталната зона, първо се оценя цялостното състояние на горната част на лицето както при мимика, така и в покой. Отчита се позицията и подвижността на веждите, функционирането на клепача, динамичните и статичните бръчки и излишъкът от кожа. Изследва се загубата на обем около очите и в свързаните с тях сектори. Отчитат се и възможните промени в костната структура. Изготвя се план като се преценя дали ще се работи само около очите или ще се включат скулите и веждите.

Процедури за премахване на бръчките около очите

След като се оцени състоянието на всеки един пациент специалистът подбира правилната процедури или комбинация от терапии, които ще доведат до максимални резултати. Както уникалността на човек се крие в очите, така и индивидуалният подход при третирането на тази зона е ключов момент за постигането на изразителност и свежест.

Brachki okolo ochite

ЛАЗЕРЕН РИСЪРФИСИНГ

Лазерните процедури са изключително ефективни за подобряване плътността на кожата в околоочната зона. Процедури като лазерен фейшъл или рисърфисинг с ResurFX са едни от най-прилаганите в тази насока.

ФИЛЪРИ

При загуба на обем в зоната около очите най-добрият вариант е поставянето на дермални филъри. Инжектирането на фин хиалуронов продукт придава на лицето и очите младежка свежест и обем.

БОТУЛИНОВ ТОКСИН

Когато се установи наличието на мимически бръчки, породени от съкращението на мускулите около очите, инжектирането на мускулен релаксант или още ботокс фино регулира мимиката и изглажда бръчиците.

Програма за справяне с бръчките около очите

Специалистите в DR—DENKOVA DERMATOLOGY могат да изготвят цялостна терапевтична програма за справяне с периорбиталните бръчки. Тя се изготвя на база индивидуалните специфики на вашата кожа, както и нейните нужди.

условия

ПРЕГЛЕД И КОНСУЛТАЦИЯ

Преглед от експерт, назначаване на изследвания и анализ на състоянието.

график

ПРОГРАМА ЗА ЛЕЧЕНИЕ

Създаване на конкретни стъпки, избор на терапии и създаване на цялостен план.

грижа

ДОМАШНА ГРИЖА

Определяне на най-подходящите продукти за поддръжка и грижа в домашни условия.

терапия

ПРЕВЕНЦИЯ

Проследяване на състоянието и изграждане на стратегия за запазване на резултатите.

Първата стъпка е важна

Планирайте своя годишен скинчек и консултация в една от клиниките на
DR—DENKOVA DERMATOLOGY.

Запазете час

    Искам час за следната процедура: