Бръчките са неизбежнен проблем, който застига хората в различна възраст. Гените и начинът на живот влияят на младежкия вид. Въпреки това с правилна нагласа и безупречна грижа, можем да се противопоставим на времето и да се радваме на гладка кожа и сияйно излъчване.

Какво представляват бръчките?

Бръчките са естествени гънки в структурата на кожата. С възрастта организмът произвежда все по-малко колаген и еластин, а дермата изтънява и става по-податлива на увреждане. Първите линии обикновено се появяват около 25-годишна възраст и при жените, и при мъжете. Грижата и превенцията обаче следва да започнат преди това.

Skin? Checked.

Факторите, които влияят на образуването на фини и дълбоки линии, са най-общо механични, химични и физиологични, но всички те са тясно свързани. Механичните са свързани с разтягането и свиването на дадена зона, което структурно променя дермата. Така се образуват мимически бръчици, които са индивидуални за всяко лице.

Химичните фактори идват от нездравословния начин на живот, излагането на замърсяване и употребата на неподходяща козметика, като задълбочават проблемите. Физиологичните са свързани с наследствената предразположеност, производството на колаген и типа кожа. Доскоро нямаше как да повлияем на повечето от факторите, но иновативните технологии сега ни дават възможност да съхраним вида си въпреки предизвикателствата на времето.

Те се появяват първи. Образуват се на местата, където дермата се разтяга или прегъва при определени физиономии.

Започват отстрани на носа и се спускат покрай устата. Макар че се образуват от широки усмивки, всички предпочитаме да ги няма.

Това са вертикалните линии над горната устна. Наричат се още баркод и могат да се появят при всеки човек.

Изглежда като числото 11, изписано между веждите. Появява се при стрес, напрежение и неудовлетворение, които карат човек да включва вежди, с което травмира дермата в областта.

Имате назолабиални бръчки?

Прочетете всичко, което трябва да знаете за тях и как да се справите!

Виж повече

Митове и факти за бръчките

Вижте кои са най-разпространените погрешни представи за бръчките.

Skin? Checked.

Мит №3: Един крем ще ни свърши работа

Един единствен продукт и то случайно избран няма да има ефект нито на превенция, нито на лечение. Anti-age козметиката следва да бъде съобразена с типа кожа, индивидуалните особености, климата и дори начина на живот. Разбира се, освен да изберем правилен крем против бръчки, трябва също и да го нанасяме редовно.

Заличете бръчките! Запишете консултация с дерматолог.

Планирайте своя годишен скинчек и консултация в DR—DENKOVA DERMATOLOGY. Опознайте кожата си и разберете какво може да се направи във вашия случай, за да изчезнат остатъчните несъвършенства.

Запазете час

Има ли рискове при премахване на бръчки?

Рисковете при премахване на бръчки са свързани основно с подлагане на процедури при неспециалисти. Единствено дерматологът може да анализира състоянието ви и да прецени от какво реално се нуждаете и какво ще работи при вас. Извършването на самите процедури също са свързани висока квалификация и опит. Апаратурата и технологиите, които лекарите използват, изискват задълбочени познания. Винаги се обръщайте към утвърдени дерматолози, за да сте спокойни за здравето и красотата си и да се радвате на отлични резултати.

Skin? Checked.

Разберете, коя е най-подходящата за вас процедура!

Планирайте своя годишен скинчек и консултация в DR—DENKOVA DERMATOLOGY! Започнете днес, като запазите час за консултация с експерт.

Запазете час

Вашите данни за контакт: