В последната седмица получихме доста запитвания за Doublo-S – една от най-ефикасните процедури за уплътняване на кожата и превенция на отпускането.

„На каква възраст е разумно да направя своя първи Doublo-S?“

Последните изследвания на HIFU технологията за фокусиран ултразвук дават положителни резултати в различна степен при пациенти до 70 годишна възраст. Разбира се, всичко зависи от индивидуалните особености на кожата и възстановителните й способности. Максимален ефект от процедурата се наблюдава в най-чувствителния период на трансформация между 40 и 50 години, когато процесите на отпускане видимо се ускоряват. HIFU процедурата с Doublo-S е отличен метод за контрол над процесите в тези години.

„Кои месеци са подходящи за ултразвуков лифтинг на лице?“
Процедурата с HIFU може да се извършва през цялата година.

„Наистина ли резултатите са съпоставими с тези от хирургичния лифтинг?“
Въпросът е от какво се нуждае лицето ви и дали крайната мярка може да бъде избегната с умна и щадяща антиейдж грижа за кожата. Ултразвуковият стимулатор на колаген не е хирургична процедура, но все повече хора търсят неоперативни решения за подобряване на еластичността. И се радват на видими и трайни резултати до две години само след една сесия с Doublo-S. HiFu технологията е златен стандарт в неоперативните методи за укрепване на контура заради дълбочината, в която действа. Това е единствената апаратна процедура, която работи в най-дълбокия слой на кожата – там, където достига само скалпелът. Но без рисковете и негативите на операцията – болка, белези и възстановителен период.

„HIFU процедура след пилинг?“
Doublo-S действа в дълбочина и и се грижи за лицето отвътре навън. Така че по никакъв начин не засяга повърхностното действие на пилингите. Все пак препоръчваме да изчакате излющването на кожата преди своята ултразвукова процедура, за да не влияе върху действието на контактния гел, който използваме по време на третирането.

„Колко време трябва да изчакам след Doublo-S преди процедура за лазерна епилация на лице?“
Не е необходимо да чакате. Можете да запишете час за епилация непосредствено след процедурата.

„Процедурата влияе ли на резорбирането на филъри?“
Препоръчваме да запазите час за своя ултразвуков стимулатор преди инжектирането на хиалуронови пълнители, тъй като той би повлиял на резорбирането им. Ако вече имате поставени филъри, можете да се консултирате с наш дерматолог, който да определи кога е подходящо да преминете към процедура с Doublo-S.

„Околоочната зона повлиява ли се добре?“
HIFU технологията е ефикасна за уплътняването на кожата в тази зона. Ултразвукът прониква контролирано в дълбочина и подобрява състоянието на нежната околоочна зона.

„Мога ли да пия вино в същия ден, когато съм направила HIFU процедура?“
Абсолютно – нещо, което не важи след процедури за поставяне на филъри или ботокс, когато консумацията на алкохол не е желателна. Така че можете да спокойно да планирате една хубава вечеря с приятели. Едно от основните предимства на третирането с Doublo-S e, е че няма възстановителен период и можете да се върнете към ежедневието си без притеснение.