Какво представляват генетичните изследвания?

Това е разчитане на нашите гени. Генетичните изследвания ни показват кои гени сме взели от родителите си. Това ни дава информация за нашите заложени специфики и предразположености, като по този начин става възможно профилактирането на редица състояния и заболявания преди те да са се проявили.

Как се взима материал за генетични изследвания?

Възможни са няколко метода за взимане на генетичен материал. Може да стане чрез кръв,
слюнка или клетки от лигавицата на устата. Ние предпочитаме да взимаме букални клетки, т. е.
клетки от бузата. Вземането е напълно безболезнено, става чрез мека четчица, която се
разтърква за 20 секунди по лигавицата на бузите и под езика. За правилното взимане на
материал е задължително пациентът да не поема храна и течности час и половина преди
процедурата.

Резултатите стават готови в рамките на месец. Процесът по обработка на изследването е доста
дълъг. Първо се извършва разчитане на генетичния материал. Това показва кои гени носите. След това генетик изготвя разултат под формата на книжка, в която е описана цялата информация за пациента. След изготвянето на готовите резултати следва консултация със специалист по нутригенетика. Нутригенетиката е медицинска специалност, която се занимава с това да свърже генетичната предипозиция с начина на хранене. Това помага да се предотвратят бъдещи заболявания, като затлъстяване, инсулинова резистентност, диабет, тромбози, хипертония и др. свързани с проблеми в метаболизма или натрупване на определени дефицити. Получавате и консултация със специалист в областта на парентералното хранене и суплементация, с който ще обсъдите евентуалните нужди от добавяне на микронутриенти (витамини, микроелементи, антиоксиданти, кофактори и др.) под формата на хранителни добавки или парентерално.

Каква информация ще получите от нашите генетични тестове?

posts DR Denkova1 1

Fit my DR-IP & Diet – ще ви даде цялата информация за вашият метаболизъм. Как обработвате мазнините, белтъците и въглехидратите във всичките им форми. Как усвоявате витамините и микроелементите и имате ли риск от ниски нива на някои от тях. Как вашият организъм се справя с оксидативния стрес и със синтеза на антиоксиданти. Какво е нивото на риск от ниски нива на Над +. Какви са опасностите свързани с вашият метаболизъм и как да се предотвратят.

Fit my DR-IP, Diet & Skin– ще ви даде цялата информация за вашият метаболизъм. Как обработвате мазнините, белтъците и въглехидратите във всичките им форми. Как усвоявате витамините и микроелементите и имате ли риск от ниски нива на някои от тях. Как вашият организъм се справя с оксидативния стрес и със синтеза на антиоксиданти. Какво е нивото на риск от ниски нива на Над +. Какви са опасностите свързани с вашият метаболизъм и как да се предотвратят. Какви са опасностите за вашата кожа свързани с ранна загуба на тонус, пигментиране, синтез на колаген и еластан, поддържане на хидратация и омазняване.

    Желая час за консултация за холистичен метод: