Страничните ефекти от слънцето невинаги са видими в краткосрочен план, но UVA и UVB лъчите увреждат тъканите сигурно и завинаги. С времето се нарушават функциите на производство на колаген и еластин и забелязваме отпусната кожа на лицето, която постепенно губи младостта си. Но това не винаги трябва да е така. Със следването на някои основни препоръки за грижа за кожата през лятото може да осигурите нейното свежо и жизнено излъчване, без негативните ефекти от излагането на слънце.

Съдържание:

Основни стъпки за здрава кожа през лятото

Винаги може да се познае кога една жена е прекалявала с излагане на слънце или с процедурите в солариум. Първото важно нещо е да се обърне основно внимание на превенцията, а не само и единствено на хубавия тен. Все по-често пациенти преди 30 и малко след 30 години се обръщат към естетичните експерти с драстично намалени нива на производство на колаген и еластин и съответно с повяхнала кожа и множество ситни бръчки по лицето.

Именно затова специално за лятото винаги се препоръчва слънцезащитна козметика с най-висок слънцезащитен фактор и разбира се – хидратацията отвън и отвътре. Това могат да бъдат хидратиращи процедури, хидратация с хиалуронов мезолифт и различни видове терапии със специализирана козметика, които да се извършват в продължение на три последователни месеца или през един месец, особено преди и след море. Тези терапии ще подпомогнат подобряването хидратацията на кожата, нивата на водата ще се стабилизират, а негативните следи като изпръхнала кожа на лицето, ще са минало.

Хиалуроновата киселина и колагенът са във взаимна зависимост и това е подкрепено с изследвания. Когато кожата е добре овлажнена, нивата на колагена са добри и обратно. Хидратацията с хиалуронова киселина ще подобри структурата на кожата за запазване на колагеновите нива и тези два процеса ще се подкрепят взаимно.

Препоръчва се и правилната комбинация от терапии и специализирана медицинска козметика, като добър пример тук е световнопризнатата ZO®SKIN HEALTH, която е посветена не само на красивата и сияйна, но и на здравата и жизнена кожа. Извършването на редовни терапии в комбинация с подбора на правилна домашна грижа е есенциално, когато говорим за грижа за кожата през лятото.

Подобрение качеството на кожа с видима дехидратация

Недостигът на хидратация в кожата може да се регулира при всеки пациент. Един от методите е хиалуроновият скинбустер Juvederm Volite, който е едновременно бустер и дермален филър. Скинбустерът е създаден специално за дълбока хидратация на кожата, за изключителна еластичност и мекота на излъчването, благодарение на революционната си технология, комбинираща патентован баланс между късо и дълговерижна хиалуронова киселина.

Скинбустерът се инжектира в различни разреждания в субдермалните нива на различни лицеви зони като използва хомогенен гел с гладка консистенция за естествено усещане и излъчване. Така Juvederm Volite дълбоко и дълготрайно хидратира кожата като я прави стегната, свежа и плътна и отлично подготвя кожата за следващи терапии за възстановяване на загубения обем с филъри.

zazpazvane na kojata

Грижа за кожата на тялото

Както при лицето, така и при грижата за кожата на тялото през лятото, основен и най-важен компонент е използването на слънцезащита с голям фактор. Приятният загар и абаносовият блясък не трябва да се постигат на цената на изгоряла кожа от слънцето. Този тип увреждане е траен и ефектите от него могат да се проявят дори след време на по-късен етап. Красива кожа през лятото не бива да е синоним на увредена такава.

Много често пациентите забравят и за правилата при излагане на слънце след лазерна епилация. Тук важното за ефективна защита на кожата е да не се подлагате на лазерни процедури 2 седмици преди или след активно излагане на слънце или солариум за събиране на тен. Това не означава, че всяка лазерна епилация през лятото е табу, а че трябва да спазвате някои правила, които всеки добър естетичен специалист ще ви представи.

Корекции на лицето през лятото #безскалпел

Естетичната дерматология се развива с все по-големи темпове и вече е напълно възможно да постигнем почти хирургичен резултат с помощта на филъри и ботулинов токсин. Много пациенти не искат точно преди летния сезон да се подлагат на травмиращи тъканите интервенции, но пък търсят разкрасяване.

В последните години работата на естетичните дерматолози изключително напредна в знанията за анатомията и как да се моделира едно лице, така че наистина да има ефект на хирургичен лифтинг, на хирургична блефaропластика или да се замести една ринопластика. Използването на филъри е отлична опция да се постигнат различни естетични корекции, без да е нужна намесата на скалпел точно преди лятната ваканция. Това обаче не означава, че дерматологът продължително и задълго може да компенсира намесата на хирург. В зависимост от това колко голяма е желаната промяна и какво е състоянието на пациента, естетичният специалист ще прецени до колко филърите могат да бъдат решение.

Ако искате да се погрижите за състоянието на кожата си и да разберете какви са най-подходящите грижи за кожата през лятото и през останалите сезони, запазете час за консултация и скинчек в една от клиниките на DR – DENKOVA DERMATOLOGY. Нашите специалисти ще ви помогнат с подбора на подходящи процедури и козметика, съобразени специфично с индивидуалните нужди на вашата кожа.