Инфузионна терапия при желязодефицитна анемия

Жена на инфузионна терапия при желязодефицитна анемия

Желязодефицитната анемия е болест, при която количеството на хемоглобина и на червените кръвни клетки – еритроцитите, в кръвта са силно намалени поради дефицит на желязо. По този начин кръвта не може да изпълнява своята основна функция, а именно да доставя кислород до всички тъкани, органи и системи.

Обикновено дефицитът на желязо възниква поради недостатъчна консумация на микроелемента чрез храната или под форма на таблетки. Пероралният прием на хранителни добавки с елемента често води до неприятни странични ефекти, като гадене и повръщане. А ако ви е трудно да си набавяте желязо чрез балансирана диета, използването на инфузионна терапия, подходяща при желязодефицитна анемия, е иновативен и много ефективен начин да се справите с това опасно за здравето състояние.

Какво представлява инфузионната терапия при желязодефицитна анемия

Инфузионната терапия при желязодефицитна анемия е специално разработен коктейл от желязо и витаминен комплекс, който директно се влива в кръвния поток. Това ви спестява дългия перорален прием на хранителни добавки, които могат да предизвикат неприятни странични ефекти.

Благодарение на формулата с лесноусвоимо желязо и витамини, тези така важни за организма микроелементи биват доставяни пълноценно и ефективно до всяка клетка. Така тялото ви започва поетапно да се връща към нормалния си ритъм, а еритроцитите възстановяват необходимото си количество в тялото, за да може то самостоятелно да транспортира кислород до всяка клетка

За какво е подходяща инфузионната терапия при желязодефицитна анемия

Инфузионната терапия при желязодефицитна анемия е подходяща в определени случаи, сред които са:

  • Недостатъчен прием на желязо чрез храната;
  • Лошо усвояване на желязо през гастро-интестиналния тракт;
  • Желязодефицитна анемия;
  • Дефицит на витамин B6, B12 и фолиева киселина.

Всеки, който не успява да си набави достатъчно количество желязо и витамини от група В, би се почувствал значително по-добре след тази терапия. Тя ви спестява продължителния перорален прием на микроелемента под формата на хранителни добавки. Така в пъти по-бързо ще успеете да натрупате необходимото количество на тези вещества, за да започнат те да имат благоприятен ефект върху здравословното ви състояние.

Инфузионна терапия при желязодефицитна анемия от D-r Denkova Dermatology

D-r Denkova Dermatology е доказана клиника не само за естетична дерматология, но и за специализирана грижа за здравето на цялото тяло. Нашите интравенозни инфузии, включително и инфузионната терапия при желязодефицитна анемия, са със специално разработени формули, които се подготвят на момента спрямо вашите конкретни нужди и желания.

Тъй като веществата, които се влагат в солевите разтвори, са нестабилни и нетрайни, когато попадат в околната среда, ние подготвяме всеки един коктейл за инфузионна терапия при желязодефицитна анемия на момента. Така можем да ви осигурим пълноценно и бързо снабдяване с необходимите микроелементи, с помощта на които болестното ви състояние да бъде значително облекчено и дори излекувано. Чрез нашата интравенозна инфузия, предназначена точно за този вид анемия, вие си набавяте всичко нужно в пъти по-бързо, отколкото ако приемате елемента перорално. По този начин си спестявате и страничните ефекти, като гадене и повръщане, последващи в определени случаи приема на хранителни добавки.

Върнете здравето на тялото си с помощта на D-r Denkova Dermatology и нашата инфузионна терапия при желязодефицитна анемия. То ще ви благодари с бързо възстановяване!