С концепциите за body contouring на д-р Калоян Денков тялото влиза в друга реалност – много по-добра и от най-смелите ни мечти. За първи път и единствен в България д-р Денков представя VASER Lipo – апарат за прецизно контуриране на тялото.

VASER Lipo е апарат от ново поколение, чрез който с минимална инвазия могат да се обработват големи зони, като евакуираните мазнини са в пъти повече от  досега познатите методи.  В комплексно третиране с други апарати за контуриране, стягане и изглаждане на тялото като BodyTite и J Plasma д-р Денков постига забележителни резултати – само след една процедура и без дискомфорта от дълъг период за възстановяване, както при старите методи за липосукция.

 

Д-р Денков, всяко отслабване е свързано с надежда за житейска промяна, за ново начало. А процедури от ново поколение ни обещават тази промяна веднага. Възможно ли е това обаче?

Без значение как искате да промените тялото си, най-добрият начин да постигнете целите си е да комбинирате усилията си. Правя тази уговорка в началото на всяка консултация за body contouring. Промяната в начина на живот не се случва за една нощ. За разлика от традиционните методи с новото поколение интервенции за контуриране бихте могли да заживеете спокойно в новата си „обвивка“ до няколко седмици. Въпросът е да останете там възможно най-дълго. А това става като балансирате храненето и изберете движението, което ви доставя удоволствие – за да не се отказвате бързо от него, както и от новото си тяло.

 

 

9

 

Видяхме снимки „преди и след“ на жени и мъже, които са били при вас. Телата им са не просто по-слаби, а изваяни. Имат по-секси извивки, изразена мускулатура, видим контур. Как постигате този ефект и възможен ли е той за друг тип процедура?

Vaser липоскулптурирането ни дава възможност да работим близо до мускулатурата и в междумускулните пространства и да ги дефинираме. Специалната технология за втечняване на мазнините гарантира бързото и лесно изсмукване в последствие и моделиране на тялото според анатомията на пациента. Процедури като J plasma и BodyТite пък ни гарантират доставяне на огромно количество радио честотна енергия в областите с отпускане на кожата за допълнително стягане и скулптуриране. Подобрява се трофиката и еластичността на кожата и постигаме невероятни резултати, без да се налага излишно изрязване на тъкани. Това са моделиращи технологии, които на практика нямат алтернатива на пазара. Те ни позволяват да извайваме тялото с ефект и прецизност, невъзможни за механичните или енергийни процедури.

 

Дори когато спортуваме активно и спазваме хранителен режим, някои мазнини упорито не се махат. Защо е така и какво може да се направи? 

Това обикновено са дългогодишни мастни натрупвания и повлияването им от диети, спорт или класически терапии с вакуум или ултразвук е много трудно. Проблемни са натрупванията в зоната на ръцете, гърба, колената, двойната брадичка също, но именно там се вижда силата на новите методи. С BodyTite, например, можем да постигнем до 40% стягане на кожата още на третия месец и разграждане на останалите мазнини без белези от намеса.

 

10

 

Често се случва под ново име да ти продават добро забравено старо. Възможно ли е BodyTite и Vaser Lipo да са добрата стара липосукция представена под ново име и с нов имидж?

В принципът на действие BodyТite и J Plasma можем да извършваме самостоятелно или в комбинация с Vaser Lipo за прецизно оформяне на желаните зони. Имаме доста пациенти, които идват при нас след класическа липосукция, тъй като имат проблем с отпуснататата кожа. А там BodyTite е ненадмината процедура.

 

И все пак става дума за хирургия, нали? Това все пак е операция? Защо се нарича „миниинвазина“?

При интервенции, в които големината на обработваните зони надхвърлят възможността за местно обезболяване, е необходимо да използваме обща анестезия. Но с минимална интервенция, белези и възстановителен период можем да постигнем същите резултати като при голямата хирургия.

 

7

 

Например, вместо оперативно повдигане на гърдите или „мастопексия“, при което се правят големи разрези и остават обширни белези, можем да извършим т.н. BreastТite само с няколко дупчици по 2-3 милиметра. Вместо да извършваме абдоминопластика при натрупване на мазнини в областта на корема и увисване на кожата, където разрезът е огромен и дължината на белега може да надхвърля 30 см, можем да извършим Vaser липоскултуриране. Така нареченото „оформяне на плочки“ е много желан ефект от много пациенти. А резулататът може дори да е по-добър от този при абдоминопластиката.

 

А какво може да се направи за формата и обема на дупето, особено, ако е плоско и няма мускул?

BBL или Brasilian Butt Lifting е популярна операция за придаване на форма, повдигане или уголемяване на зоната. След извършване на миниинвазивна Vaser липосукция в друга част на тялото извлечените мазнини се обработват и трансферират в областта на дупето.

 

8

 

Достатъчно ли е само да се подложим на процедури за тяло – било то и най-революционните, за да получим очакваната промяна?  

Има пациенти, които при вида на стопяващите се сантиметри се отпускат и спират да спазват указанията ми. Изкушението да се върнеш към старите си навици е огромно, когато бързо постигнеш резултат. Затова и в клиниката ни разработваме цялостни програми за промяна, които включват комплексна грижа преди или след операции за миниинвазивна липосукция или контуриране. Те включват и традиционните „бавни“ методи за стягане на обиколката, които са не по-малко важна „тренировка“ за тялото.

 

Интервюто е публикувано в списание AMICA. Повече информация и записвания за консултации при д-р Калоян Денков може да направите тук