Научно доказано е, че радиочестотната енергия стимулира образуването на колаген тип 1 в подкожието, а той подобрява значително еластичността на кожата и постига ефективно стягане. BodyTite използва патентована технология за радиочестотна енергия, която достига до дълбокия подхожен слой, стопява мазнините и стяга моментално отпуснатата кожа, провокирайки ускорен синтез на колаген. Повече за новият метод можете да научите от д-р Калоян Денков – единственият българин, сертифициран за международен тренер за процедурите BodyTite и Facetite.

 

14 2

 

Няколко фини пробождания и до шест месеца тялото ни може да бъде със стегнат и оформен силует. Това ли е бъдещето на естетичната хирургия?

Това е настоящето. В световен мащаб миниинвазивните процедури вече изместват стандартните операции за моделиране на тялото. С новите методи за body contouring, липоскулптуриране и стягане на кожата можем да предложим на пациентите си видими резултати, но с много по-кратък възстановителен период и минимална травма за организма. Ще ви дам пример с моя пациентка, при която имаше отпусната кожа в областта на мишниците. Един ственият вариант, който конвенционалната пластична хирургия може да предложи, е т.нар. брахиопластика, при която остава голям белег. С BodyTite процедура в същата зона може да постигнем до 40% стягане на кожата още на третия месец и разграждане на останалите мазнини без белези.

 

21

 

Обучавали сте се при гуруто на миниинвазивното моделиране на тяло д-р Ровати, а сега самият вие ще обучавате хирурзи за работата с BodyTite?

С д-р Ровати имахме много срещи и извън операционната, използвахме за обмяна на опит всяка свободна минута по време на големи международни форуми за естетична хирургия. А в Израел имах привилегията да наблюдавам работата на д-р Ане Гюревич – първия тренер за BodyTite в света, участвала и в разработването на машината. Технологията има стриктни протоколи за работа, които хирургът изучава и спазва. Но истината е, че всеки специалист има собствена система на работа, която определя и резултатите от нея. Има огромно значение кой ще изпълнява процедурите. Замислям се над това сега, когато ще започна да обучавам други лекари.

Коя е най-честата грешка, която допускаме по отношение на тялото си?

Да полагаме грижи за него единствено по време на някоя акция за отслабване или стягане. Ефектът на BodyTite е видим непосредствено след процедурата и се разгръща в рамките на шест месеца. Има пациенти, които при вида на топящите се сантиметри се отпускат и спират да спазват указанията ми. А така не се постига оптимален резултат. Миниинвазивните методи за контуриране на тялото са много ефективни, но за максимално добри резултати трябва и съдействие от пациента. В нашата клиника предлагаме цялостни програми за промяна и ако пациентите са толкова отдадени, колкото и ние, могат да постигат желаната визия.

 

22

 

Кой е най-предизвикателният ви случай досега?

Преди време при мен дойде жена на около 40 г.– майка на две деца, претърпяла тежка операция на гръбначния стълб. Обездвижването беше довело до сериозни натрупвания в областта на корема, паласките, бричовете и вътрешнатачаст на бедрата. Жената искаше цялостна промяна. Планирахме заедно третиране на проблемите зони с BodyTite, както и програма за възстановяване, диетичен режим и изготвяне на специален тренировъчен план от професионалист. След две сесии с BodyTite и само след 4 месеца нейната фигура беше неузнаваема. А след шестия месец и благодарение на грижата, която започна да полага за тялото си, постигна дори по-добра визия от тази, която е имала преди да роди първото си дете. Такива резултати ме правят изключително щастлив и уверен в призванието ми.

 

19

 

Интервюто е публикувано в списание 55. Повече информация и записвания за консултации при д-р Калоян Денков.