Ирина е на 33 години, за първи път записва час за консултация. Срещаме се в кабинета ми. Никога не е имала естетични процедури. Притеснена е от предстоящото. В огледалото започва да вижда леко отпускане на овала на лицето, следи от умора, загуба на свежест. Иска да предприеме първи стъпки за поддържане добрия вид на лицето си. Обмисляла е дълго предстоящия разговор. Страхува се от филъри, защото не харесва момичета на нейната възраст, които изглеждат неестествено. Чувала е също, че е възможно да има синини или оток, а не иска да се откъсва от работа.

Междинната терапия

Често чувам подобни притеснения от жени, с които дискутираме първите естетични терапии за навлизащата в зрялостта кожа. Освен финесът и мярката, едно от най-важните условия за правилната естетична грижа е тя да се случва в пълно доверие и спокойствие от страна на пациента. Аз можех да говоря много на Ирина защо притесненията й от действието на филърите са неоснователни и че в правилният момент и в ръцете на опитен инжектор те само ще запазят и подчертаят естествената й красота. Но вместо това обсъдихме състоянието на кожата й и избрахме междинна антиейдж терапия, която преди всичко да подобри структурата й и да върне сияйния вид на лицето.

Любимата процедура на жените

Преди време в клиниката бяхме направили статистика, че Juvederm Volite е любимата процедура на жените преди сватбения им ден. Защото една единствена процедура е в състояние да съживи и върне естествения блясък на кожата за дълго време. В същността си Волайт е мощна хидратираща и ревитализираща мезотерапия, но за разлика от класическия мезолифт не е необходимо да повтаряте процедурата два или три пъти за постигане на оптимален резултат. Причината за това е, че хиалуроновата киселина в продукта е омрежена по патентованата вайкрос технология на Juvederm, която я прави много по-стабилна.

Ефектът на Volite

Обяснявам на Ирина, че с помощта на тънки като косъм иглички можем съвсем елегантно да инжектираме този ревитализиращ хиалуронов коктейл, но без болка, без следи след процедурата, без зачервяване. „Никога не е прекалено рано за един Волайт“ обичам да казвам с усмивка на пациентите си и това е самата истина. Това е терапия, която, дори навлизайки в 30-те, съвсем спокойно можете да правите веднъж или два пъти годишно като превенция срещу първите признаци на отпускане, повяхване и дехидратиране на кожата. Въпреки, че реално не попълва бръчки и не създава обеми, заради специфичното си действие този филър има фин изглаждащ и лифтинг ефект.

Първи филър, а всъщност мезотерапия

На Ирина й хареса идеята за деликатен продукт, който всъщност е мезотерапия с продължителен ефект. “Страхотно. Май това ще е моят първи филър! “ оживи се тя. Хареса ми много и я попитах мога ли да разкажа историята за нашата първа антиейдж процедура. Ето как се появи и името, което дадохме на Juvederm Volite .“Първият филър“ на Ирина върна свежестта на лицето й. Две седмици след терапията кожата е отлично хидратирана, станала е по-стегната и по-плътна, готова за летни приключения. А когато една жена обожава кожата си, тя наистина започва да сияе.