През лятото колекционираме най-хубавите си преживявания, но с тях събираме и някои не особено приятни спомени. Дехидратираната кожа е най-видимият от тях – тя ни напомня за пораженията от слънцето, горещината и солената морска вода. Лицето ни става сухо като пергамент, а приятният загар не може да скрие новите фини бръчици. Ако по време на топлите месеци не сте полагали екстра грижа за хидратация и подхранване, в момента е задължително да го направите, за да върнете естествената сияйност на лицето си.

Повече вода, моля!
Водата е най-добрият ви приятел във всеки сезон, а добрата хидратация отвътре се вижда отвън. Водата пречиства организма от токсините, а като резултат и тенът на лицето се избистря. Освен това е доказано, че пиенето на вода ускорява процеса на обновяване в клетките и така се грижи за здравето и младостта на цялото ви тяло. Добавете към грижите в този сезон една или серия от мезотерапии, които съдържат хиалуронова киселина или биопептиди, подпомагащи транспортирането на хидратиращите агенти в дълбоките слоеве на кожата. Ще видите много бързо разликата – кожата на лицето ви ще излъчва блясък и мекота. Ако нямате време за чести посещения в клиниката, доверете се на Juvederm Volite – единственият хибриден продукт между филър и мезотерапия, който инжектиран веднъж, поддържа нивата на хиалуронова киселина в кожата и подобрява цялостно вида й. До девет месеца можете да се радвате на по-свежа, сияйна, тонизирана и еластична кожа. Формулата осигурява и многократно по-голяма защита от свободните радикали.

Обновяване с грижа
Прекаленото излагане на слънце и промяната към по студен климат могат буквално да извадят кожата от строя и да я огрубят. Нежната ексфолиация е начин да премахнете мъртвия слой клетки и да обновите повърхността й. Микродермабразиото е чудесна процедура, която можете да съчетаете с ежемесечната си козметична грижа. Ще изпитате невероятно чувство за чистота, гладкост и мекота. В комбинация с щедра хидратираща грижа буквално има ефекта на естествен хайлайтър. За да ви улесним, в началото на всеки сезон козметиците ни прилагат собствена регенерираща програма от три поредни терапии с различно действие, които почистват, обновяват и хидратират стресираната кожа. Докато слънчевите лъчи все още са с нас, тази козметична програма е отлична подготовка за по-дълбоките ресърфикс и пилинг терапии, които обновяват кожата отвътре навън и се справят успешно с пигментацията, ситните бръчици и белези от акне. Продуктите, които използваме, имат силно концентрирани съставки и подсилват действието на домашната козметична грижа. А към нея в началото на есенно-зимния период можете да добавите регенериращо олио или серум, богати на активни съставки и естествени масла. Ако желаете да запишете час за своята възстановяваща програма REGENERATE, можете да го направите на страницата ни. 

Не забравяйте слънцезащитата
Винаги съм се възхищавала на жените от Азия, които носят дълги леки ръкавици целогодишно, за да предпазят кожата на ръцете си. Нали не си мислите, че слънцезащита ви е нужна само през лятото? Пигментациите са трудно решаващ се проблем, затова направете всичко възможно да се предпазите от тях. Така че, моля ви, не забравяйте своя UV фактор и нека той да бъде възможно най-висок.