Лазерната епилация е траен и надежден начин за отстраняване на нежеланото окосмяване от различни зони по лицето и тялото. Тя е ефективно решение за пълно премахване на космите или разреждането им. Технологията използва концентрирано и прецизно лъчение, което повлиява космения фоликул. Лъчението таргетира пигмента в косъма и така влияе единствено на него, а не на заобикалящата го тъкан. Затова този метод на обезкосмяване е безопасен сам по себе си и може да се прилага във всяка една част на тялото. Единствено изключение са очите и зоната около тях, тъй като те са чувствителни към светлинния лъч. Всяко друго място може да третира по този начин.

 

Лазерна епилация на крака

Краката са безспорно една от най-желаните зони за премахване на окосмяването, особено сред дамите. Причината е, че от една страна за жените това е фокус на внимание през топлите месеци и най-вече на плажа. Освен това, тъй като площта на тази зона е по-голяма от останалите популярни области за отстраняване на космите, тя изисква и повече време и усилия. Най-често клиентите желаят да премахнат космите в долната част на краката, където са най-тъмни и плътни. Това значително улеснява процедурата, тъй като тъмния цвят се повлиява отлично от процедурите. Съответно, местата, където окосмяването расте най-бързо и е най-забележимо, намират най-добро решение под формата на лазерната епилация.

 

Обезкосмяване на ръце

Ръцете също са много популярна зона за тази процедура. Много хора изпитват дискомфорт от тъмното окосмяване, особено в зоната между лактите и китките. Макар че обикновено космите по краката са по-плътни, тези по ръцете се оказват по-досадни. Една от причините е постоянно попадат под собствения ни поглед и напомнят за себе си. Много хора предпочитат да навиват ръкавите си, тъй като им е по-удобно. Така дори през студените месеци винаги обръщат внимание на състоянието на ръцете и се опасяват, че околните също забелязват наболите косъмчета. Естествено, по тези места дискомфортът е свързан и с боцкането при допир, което е сериозен издайник. В този случай лазерната епилация на ръце решава проблема окончателно.

 

Епилация на лице и шия

Лицето и шията определено са зони, на които трябва да се спрем. Има редица причини, по които както мъже, така и жени се възползват от услугата. Тя дава различни възможности. От една страна, обезкосмяването с лазер дава гладка кожа постоянно. От друга, то позволява по-лесно оформяне на прическата или брадата. По този начин дамите се радват на нежна кожа по всяко време. Господата от своя страна могат да постигнат и поддържат желаната форма на лицето, като коригират естествените линии, създадени от окосмяването.

 

Горна устна и бакенбарди

Първата зона е предпочитана от дамите, а втората – от господата. Тъмният мъх по горната устна, а в някои случаи и по брадичката притеснява много жени. С напредването на възрастта той обикновено се сгъстява и косъмчетата стават по-твърди и забележими. Постоянната кола маска и епилаторът дразнят деликатната кожа в тази област. След обезкосмяване по тези начини повечето дами отчаяно търсят начин да прикрият зачервяването. Много от тях просто предпочитат да прекарат деня вкъщи. Лазерната епилация на горна устна Ви спестява тези некомфортни моменти, тъй като просто вече не Ви се налага да се занимавате с друг тип обезкосмяване. Що се отнася до мъжете, те много често идват, за да коригират бакенбардите си. Постоянното бръснене не ги удовлетворява и искат да придадат нова форма и очертание.

 

Епилация на врата

При услугата обезкосмяване на врат отново най-често става дума за мъже. Те идват обикновено по с цве отделни цели. Едните искат да премахнат окосмяването под брадичката и предната част на врата. Целта им е да оформят конкретна линия на брадата си, с която най-много се харесват. Това им помага да поддържат брадата в определена форма с минимални усилия. Както господата с мустаци и бради добре знаят, тази поддръжка изисква постоянно внимание и включва регулярно оформяне. Някои мъже искат да избегнат периода, в който косъмчетата по врата вече са наболи и чакат за подкъсяване. Другият тип процедура е свързана с отстраняване на окосмяването по задната част на врата. То расте със същата скорост като косата и много господа предпочитат то просто да не съществува. Тази манипулация им позволява да постигнат точно това.

 

Обезкосмяване на рамене и гръб

Раменете и гърба за зона за лазерна епилация, която мъжете редовно избират. Основната причина е, че много трудно могат да се обезкосмят в тези части без чужда помощ. Това ги кара да отлагат премахването на космите постоянно. Повечето се притесняват от дамите до себе си и категорично не искат да ги ангажират с тази дейност. Всъщност една от главните причини да започнат да се обезкосмяват по раменете и гърба е именно заради партньора си. И щом е възможно завинаги да решат проблема, за тях това е идеалния вариант.

 

Премахване на нежелано окосмяване от корем и гърди

Много мъже години наред подстригват или бръснат тази област. Кола маската също е често срещан вариант, но е много по-трудоемка за господата и създава излишен дискомфорт. През летния сезон и при предстоящи морски почивки мъжете редовно прибягват до бръснач, а след това месеци наред не се сещат. За някои този вариант работи успешно. Други обаче изпитват дискомфорт по-скоро от наличието на косми. Някои съобщават за изпотяване и поява на обриви, които изчезват, когато се обезкосмят. Но лазерната епилация на гърди и корем има съществено предимство пред останалите методи. Тя позволява разреждането на космите. Така мъжете постигат вид, който естетически ги удовлетворява, и перманентно странят от крайностите на прекомерна космена покривка и напълно гладка кожа.

 

Тук може да намерите повече информация за лазерната епилация при мъжете

 

Лазерна епилация на интим

За лазерна епилация на интимната зона отново идва и жени, и мъже. Мъжете в много случаи се притесняват от партньора си и искат трайни резултати, без да се налага да се бръснат или да си правят кола маска. Дамите идват, когато преценят, че разпространението, гъстотата и бързината на растеж не ги удовлетворяват. Важно е да отбележим, че тази процедура не е на сезонна база. Жените не се подлагат, просто за да се харесват, когато са на плажа. Повечето искат да се чувстват удобно по всяко време на годината за себе си и за партньора си. Подлагат се, понеже за поддръжката на гладка кожа в интимната област се изискват постоянни усилия. Редовното бръснене и отскубване причинява дискомфорт и раздразнения, които те искат да избегнат, без да правят компромис на естетическо ниво.

 

Трайно обезкосмяване на подмишници

Лазерната епилация на подмишници също е много търсена. Това е една от зоните на тялото, които най-често искаме да обезкосмим. Затова го правим редовно по най-различни начини. Кожата там обаче е тънка и нежна. Затова кола маската е много болезнена и може да остави усещане за опъване дни след процедурата. Бръсненето не допада на мнозина, понеже косъмчетата израстват неимоверно бързо. Освен това, колкото и често да бръснем тази зона, почти постоянно се вижда сивкаво петно или направо черни точици на наболи косми. Израстващите връхчета дразнят и предизвикват сърбеж, което също е доста неприятно. Редица хора съобразяват дездорантите и другата си козметика с метода си на отстраняване на окосмяването. Лазерните манипулации слага край на това. Тъй като областта е съвсем малка по площ, процедурите са съвсем кратки. Така много скоро клиентите повече въобще не се налага да мислят за обезкосмяване.

 

В тази статия обсъдихме най-популярните зони за лазерна епилация.

Истината е, че всяка една част на тялото може да се подложи на тази процедура. Без значение колко предпочитана е зоната от останалите хора, тя е напълно постижима. Лазерните манипулации са траен начин да се освободим от космите, които постоянно ни смущават. И тъй като ние специализираме в това, сме Ви подготвили цяла блог секция по темата за лазерна епилация.