възраст икона

30+

Подходяща
възраст

времетраене икона

30 мин.

Времетраене

необходим брой процедури

1 / годишно

Необходим
брой процедури

Инжекция икона

Инжекционна

Тип
терапия

Как се образуват хлътванията под очите?

Причините за поява на хлътвания под очите могат да бъдат различни – генетични, възрастови, начин на живот, общо състояние, както и комбинация от тях. За правилното третиране на проблема е изключително важно да се установят именно тези определящи фактори.

kak se obrazuvat

ГЕНЕТИЧНИ ФАКТОРИ

Те са свързани със структурата на костите на черепа, на мускулатурата на лицето, както и на мастната и съединителната тъкан. Фината костна структура и мускулатура са предпоставка за поява на хлътвания под очите дори още в млада възраст.

ВЪЗРАСТОВИ ФАКТОРИ

С времето започват изменения в периорбиталната област – костната плътност започва да намалява, в резултат на което орбитата се разширява, мастната тъкан намалява обема си, кожата изтънява, а поддържащият апарат (лигаментите) се отпускат. Така се появяват и хлътванията.

НАЧИН НА ЖИВОТ

Начинът на живот и общото състояние също оказват допълнително влияние. Вредните навици и нездравословното хранене ускоряват дегенеративните процеси и влошаването на качеството на кожата, както и формирането на отоци (торбички) в периорбиталната зона.

Холистичен подход в борбата с хлътванията

Тъй като при коригирането на хлътванията под очите вземаме предвид състоянието и факторите, които са довели до тяхното формиране, е необходимо да подходим холистично спрямо проблема. С ефективни решения действащи отвътре навън.

Korekciya ochi

Каква е цената на процедурата и други практични въпроси

Цената се определя в зависимост от индивидуалните нужди и от избрания подход, който специалистите определят според състоянието на конкретния пациент. Количеството поставен филър също е определящо. Може да се ориентирате за различните ценови диапазони в актуалния ни ценоразпис.

Как да планирате своите естетични процедури?

По време на процедурата се компенсира изконсумираното количество на мастната тъкан в периорбиталната зона и се възстановява загубата на обем в нея с помощта на хиалуронови филъри.

Резултатите са видими веднага след процедурата, като обикновено се наблюдава лек бързопреходен оток (2-3 дни). Когато комбинираме с апаратни процедури – в рамките на 3-4 седмици постепенно се подобрява състоянието и на кожата.
Обикновено трайността на тези резултати е около 1 година, но все пак този период е доста индивидуален за всеки един пациент.

В рамките на 2-3 дни до 2 седмици след процедурата може да се наблюдава оток. Понякога може се появят и хематоми, за около 7-10 дни след процедурата.

Препоръчителната честота се определя от специфичните нужди на пациента, като средно, това е около 1 път годишно.

  • При бременност и кърмене;
  • При остри възпалителни състояния на кожата и подкожните тъкани;
  • При остра фаза на системни заболявания или наличието на отоци (торбички под очите) в резултат от хронични заболявания.

Предварително се консултирайте с вашия лекар.

Очите разказват за нас

Отървете се от хлътванията под очите и разкрийте красотата на пленителния ви поглед. Без скалпел.

Запази час

    Искам час за следната процедура: