Всеки ден при мен идват жени, които споделят притесненията си от отпускането на кожата на лицето. Това са пациентки на различна възраст, обикновено работещи жени след 35- тата си годишнина. Тогава, макар и съвсем слабо, се появяват първите промени. Прави ми впечатление, че това, което забелязват най-напред, е хлътването на очите и поява на ситни бръчици в областта на долния клепач. По-късно откриват поява на назолабиални бръчки, загуба на обем в скулите и бузите и отпускането на линията на долната челюст.

Процесът на остаряване на лицето е процес на промени в анатомичните структури под кожата. Тук участват промените в костната структура на лицевия череп (с годините изтъняват и не могат да поддържат надлежащите тъкани), промените в мастните тъкани (мазнините под кожата намаляват обема си и също не могат да поддържат кожата и лицето в обем) и промени в мускулите (тонусът им постепенно намалява). Отрицателните емоции оставят своя отпечатък върху лицето. Kожата също търпи физиологични промени – колагеновите нива намаляват, еластинът също и всичко това води до отпускане и хлътване на определени учaстъци. Затова планът ни за действие винаги започва от възстановяване на естествената плътност и стегнатост на дермата. Когато кожата и подкожните тъкани на лицето започват да се отпускат, започваме да стимулираме синтезирането на нов колаген. Ето няколко терапии, с които можем да свършим страхотна работа:

 

Стягащата тренировка

Така наричаме редовните сесии с Exilis, защото това е една от най-бързите  и достъпни апаратни терапии за стягане на кожата. Апаратът работи с патентована технология за възстановяване на колагена.Прецизното насочване на двойна енергия стимулира образуването на колаген и презарежда кожата с нови колагенови фибри. 4 процедури, за четири седмици, два пъти годишно поддържат кожата плътна и стегната.

 

Фокусиран ултразвук

Фокусираният ултразвук (hifu) на Doublo-S свива и скъсява колагеновите и еластинови влакна, които съединяват мускулния слой с повърхността на кожата и повдига SMAS слоя. Това е вид ципа, изградена от колагенови и еластинови влакна, която отделя подкожието от подлежащите мускули и служи като арматура за подържането на тъканите. Процедурата е апаратна, прилага се веднъж годишно или веднъж на две години за видимо подобряване на еластичността на кожата, както и за превенция на отпускането.

 

Колагенова мезотерапия

Guna Phoresis е ревитализираща хомеопатична терапия, която допълва колагеновите нива, а също така стимулира и производството на нов колаген. Може да бъде инжекционна или апаратна. От 6 до 10 процедури, два пъти седмично, веднъж годишно.

 

Лазерен рисърфисинг

Обсъдете възможностите на лазерните терапии с вашия дерматолог, резултатите, които се постигат с тях са фантастични. Неаблативните лъчи от ResurFX загряват слоя под епидермиса, без да засягат повърхността му и така стимулират производството на колаген. 2 до 3 процедури през месец, веднъж годишно за бляскав и обновен тен и стегнати скули.

 

Микронийдлинг с радиочестота

Мощна, ефективна и безопасна, фракционираната радиочестота разкрива огромни възможности за синтеза на нов колаген. Енергията прониква под кожата чрез микро иглички-електроди, за да обнови тъканите. С въздействието на Fractora и Morpheus8 се постигат удивителни резултати в преструктурирането и изглаждането на дермата.

 

Колагенови стимулатори

Sculptra е инжекционен колагенов стимулатор на базата на поли Л- млечна киселина, която дразни фибробластите и те започват да отделят колаген. Лицето възстановява обемите си, повърхността на кожата също се подобрява. Две до три процедури, през шест седмици, веднъж на две до три години. Radiesse е също инжекционен колагенов стимулатор на базата на калциев хидроксил апатит. При този продукт частичките калции играят ролята на дразнител на фибробластите, за да отделят нов колаген. Продуктът от самото начало повдига и възстановява обема на лицето, 3 мл дълбоко и повърхностно инжектиран по специална техника, веднъж на година и половина.

Всички тези терапии се комбинират отлично помежду си и разпределени във времето и в подходяща индивидуална програма могат да постигнат наистина видими и дълготрайни резултати. Нещо повече. Когато кожата е стегната и тонизирана, ефектът от следващия етап – възстановяващи терапии с хиалуронова киселина, би бил много по-добър и продължителен.