Защо да изберете лазерна епилация при дерматолог?

Лазерната епилация е ефективна процедура, която цели перманентното отстраняване или разреждане на космите в дадена част на тялото. При нея се използва специализирана апаратура, която насочва концентриран светлинен лъч към космения фоликул, като по този начин го уврежда. Това възпрепятства израстването на нови косъмчета в третираната зона. Ако всичко това Ви звучи сериозно, напълно прави сте. Тази манипулация има перманентен ефект. Дори това само по себе си предполага да направим информиран и внимателен избор по отношение на мястото, където ще се извърши, както и на специалиста, който ще я проведе. Днес ще поговорим за това как да вземем правилно решение по тези въпроси. Ще разясним защо дерматологът е компетентното лице, на което да поверим кожата си. Ще се спрем и на клиниките и студиата, които предлагат услугата, и разликите при тях.

 

Безопасна и ефективна лазерна епилация

Изкушени от идеята да спестят време и пари, много иначе интелигентни хора не разбират кога са поели към най-близкото козметично студио за епилация, украсено с надпис „Промоция!”. Ако по пътя срещнат и приятелка, която да ги увери, че “служителите в студиото са много свестни”, убеждението, че са взели правилното решение, се затвърждава. За съжаление, подобни решения много често водят до разочарование. Очакваните резултати така и не идват и дори могат да застрашат сериозно здравето Ви. Затова Ви съветваме, когато си правите лазерна епилация, да се информирате подробно за процедурата и да се доверите на дерматолог. Цената, добрите препоръки и споделеният опит също са важни. Но разумният подход изисква да ги съчетаете с отговорно отношение към собственото здраве.

 

Лазерна епилация при дерматолог

Лазерната епилация е процедура, която изисква компетентно лице и висококачествена апаратура. От това зависи дали ще има добър резултат. Този начин на премахване на нежеланото окосмяване е безопасен за здравето, когато се провежда при правилни условия. Много хора се притесняват от потенциални рискове от манипулацията. Най-големият риск, който можете да поемете, е свързан с мястото и лицето, което ще извършва процедурите. Колкото и примамливи да са услугите и условията при козметични специалисти, те не са напълно безопасни. Ето защо единственото рационално решение е да се доверите на дерматолог.

 

Лазерна епилация безопасна за здравето

Медицинският специалист носи отговорност за здравето на пациентите си. Благодарение на професионалните си познания, дерматологът може да реагира адекватно при евентуални усложнения. Лекарят има правилни и научно обосновани наблюдения по отношение на Вашия организъм и в частност кожата. С него следва да обсъдите всичко, което предстои, и това, което можете да очаквате. Също така, лекарят има компетенцията да отговори на Вашите въпроси. Със сигурност има редица неясни моменти, особено ако планирате да се подложите за пръв път на тази процедура. Именно дерматологът ще вземе предвид опасенията Ви и ще Ви даде компетентно медицинско мнение. Той ще Ви посъветва как да подходите при колебания от Ваша страна. Ако прецени, че този тип обезкосмяване не е най-правилният във Вашия случай, именно лекарят ще Ви насочи към друго решение. Медицинската етика ще вземе превес във всеки един момент и ще Ви даде спокойствието и безопасната среда за положителни резултати.

 

Лазерна епилация при дерматолог, но къде?

Изискванията към дерматологичната клиника са много по-високи по отношение на поддръжката и сервиза на техниката, с която се работи, отколкото към козметичните студия. А това е критично важно, когато става дума за безопасно лазерно третиране. Освен за самата техника, клиниката има високи стандарти и към козметиката и всеки препарат, който се нанася на кожата на клиента. Също така, самото провеждане на манипулацията е под строгия и пълен контрол на медицинско лице. Редица студиа използват лазериодни апарати, с които реално не се извършва лазерна епилация. Тази техника обаче често съвсем некоректно и подвеждащо бива рекламирана като обезкосмяване на лазер. Всъщност става дума за фотоепилация, която няма предимствата на истинския лазер по отношение на трайното обезкосмяване. Това е друга сериозна причина да изберете дерматологична клиника. Там със сигурност ще получите това, което искате, и това, за което плащате.

 

Ефективно и дълготрайно обезкосмяване

Всеки лекар е преминал серия от обучения и е серфициран да работи с лазери, за да ги използва за решаването на различни дерматологични проблеми – премахване на кожни образувания, лечение на капиляри, белези, окосмяване и пр. Познава отлично различните работни протоколи и ги следва стриктно. Изборът на безопасен режим е гарантиран от правилната оценка на цялостното състояние на кожата на конкретния пациент.  Дерматологът има предвид също всички бенки, пигментни петна или други образувания, което не бива да се третират. Като лекар, той цели да реши дълготрайно проблема с окосмяването (който освен естетически, често е и психологически), а не да поддържа ниво на окосмяване, което изисква да правиш процедури редовно, дълго, а често и безкрайно. Затова изборът на дерматолог ще намали рисковете от лазерната епилация.

DR-DENKOVA DERMATOLOGY e клиника по естетична и клинична дерматология, създадена от д-р Радина Денкова. За да получите безплатна консултация за лазерна епилация с лекар, свържете се с нас на тел. 0700 11 800. Запознайте се с процедурата лазерна епилация по-детайлно чрез нашия сайт. Така ще бъдете сигурни, че вземате правилното, информирано решение. В нея ще намерите отговори на много от най-честите въпроси.