Искаш да се отървеш от нежеланото окосмяване и то трайно? Имаме план. С Лазерна епилация#SmoothSkin by DrDenkova подбираме точния тип и брой лазерни процедури, подходящи за твоя тип кожа.

Трайно гладката кожа не е мираж

Лазерната епилация, за разлика от останалите методи за обезкосмяване, има изключително траен ефект. При нея специализирана апаратура таргетира космения фоликул със светлинни лъчи, които преминават през кожата и се абсорбират от пигмента в косъма. Така косъмът се унищожава без да се засягат тъканите покрай него. В клиниките DR—DENKOVA DERMATOLOGY извършваме лазерна епилация с последно поколение лазери и внимание към вида кожа на всеки пациент. Преди процедурите проверяваме състоянието на кожата със специално разработения от нас #LaserCheck.

Гладка кожа без рискове

Целта на #SmoothSkin by Dr—Denkova е да постигнем трайно отстраняване на нежеланото окосмяване по възможно най-прецизния и ефективен начин, без рискове за кожата. Затова препоръчваме на пациентите най-напред цялостен #LaserCheck, който включва:

ДИГИТАЛЕН АНАЛИЗ

Електронно измерване на типа кожа по скалата на Фицпатрик за определяне на безопасен и ефективен протокол за работа с лазер.

СКАН ЗА ПИГМЕНТАЦИИ

3D сканиране на кожата за определяне нивата на пигментация и склонността към образуване на петна.

Какво представлява лазерната епилация

БОДИ МАПИНГ

Дерматоскопия на бенки и образувания по цялото тяло, както и създаване на карта за безопасно третиране с лазер.

РАБОТЕН ПРОТОКОЛ

Насоки за безопасно третиране с подходящата за теб технология, съобразена със състоянието на кожата ти, прием на медикаменти и други медицински показания.

Качествена апаратура за безупречни резултати

Видовете лазер, които се използват при епилацията, могат да са александритен, рубинен, ND:YAG и диоден. Всеки един от тях има различни свойства, приложение и предимства, като един апарат може да комбинира видовете. Така се достига до по-ефективни, бързи и трайни резултати. В клиниките DR—DENKOVA DERMATOLOGY използваме две висококачествени системи – DUETTO MT EVO и INMODE TRITON.

DUETTO MT EVO

Duetto MT EVO комбинира двата типа лазер – александритен и ND:YAG. Фюжънът от тези две технологии позволява третирането на всякакъв тип кожа, като уникалното свойство на ND:YAG лазера е, че влияе и на най-русите и бели косми. Duetto позволява и миксирано, и индивидуално използване на двата лазера, според нуждите на пациента.

Избор на Апаратна процедура DR-DENKOVA DERMATOLOGY

INMODE TRITON

Inmode TRITON съчетава александритна с диодна технология. Това е първата лазерна машина, която комбинира най-ефективните дължини на енергийната вълна. TRITON е подходящ за премахване на всички видове окосмяване (светло, тъмно, фино или грубо) и е безопасен дори и при по-тъмна кожа.

Лазерна епилация за мъже

Има ли нещо специфично при обезкосмяването на мъжкото тяло? Както при всеки един пациент, така и при мъжете кожата има индивидуални характеристики. Но има и някои отличителни елемента, типични за лазерната епилация при господата.

ЗОНИ НА ТРЕТИРАНЕ

Една от най-често третираните зони при мъжете са гърба и раменете. Поради трудната достъпност на тези части от тялото, лазерната епилация е удобно и дълготрайно решение.

ПЛЪТНОСТ НА КОСЪМА

При лазерното епилиране правилото е: по-плътни и тъмни косми – по-успешна процедура. Ето защо, при мъжете много често ефектите от третирането с лазер са изключително успешни.

Лазерна епилация за мъже

РАЗРЕЖДАНЕ

Друго специфично при мъжете е, че не винаги целта е пълно премахване на окосмяването, а по-скоро разреждане. За разлика от други методи лазерната епилация позволява това.

БЪРЗИНА НА РАБОТА

Тъй като зоните на обработване при мъжете често са големи, епилацията с комбинирани лазери има огромното предимство, защото позволява бърза и ефективна процедура.

Планирай свояталазерна епилация

С коя зона ще започнеш? До 30.09 може да се възползваш от ексклузивните ни предложенияза пакетни намаления за 6 процедури на зона по избор.

ВИЖ ПРЕДЛОЖЕНИЯТА

DR—DENKOVA DERMATOLOGYКакво казват нашите пациенти?


Практични отговори на важните въпроси за #SmoothSkin by Dr—Denkova

Знаем, че използването на лазер често буди множество въпроси като: „Боли ли?“, „Има ли рискове?“ и други. Ето защо по време на твоя #SmoothSkin преглеждаме и анализираме обстойно кожата ти и отговаряме индивидуално на всички твои въпроси.

Обезкосмяване с лазер в отделни зони

Има ли болка при лазерна епилация?

Когато се извършва правилно и от висококвалифициран специалист, тази процедура не крие рискове. Лазерната епилация не е вредна сама по себе си. Тя обаче изисква познанията на дерматолог и модерната техника, налична в добрите клиники. Ако едно от тези условия не е налице, има опасност от изгаряне и пигментации. Това може да стане при:

  • Лъчение, което е неподходящо за нашата кожа и окосмяване;
  • Неправилно охлаждане;
  • Извършване на манипулацията след излагане на слънце.

Както виждате, тези условия са свързани именно с уменията на специалиста за правилна преценка на особеностите на организма и състоянието на кожата.

Фотоепилацията или IPL (intense pulsed light) изпраща към кожата светлинни лъчи с различна дължина на вълната. Тази светлина е по-разсеяна и по-слаба в сравнение с лъчението на лазера. Лазерът, от своя страна, е по-прецизно фокусирано и по-мощно лъчение. При него има само една дължина на вълната, която конкретно таргетира косъма. IPL технологията също е насочена към самия пигмент, но не може да прецизира лъчението към фоликула. Затова фотоепилацията повлиява не само окосмяването, но и кожната тъкан.

Всяка зона на тялото се нуждае от различен подход. Като съчетаем това с разликите между хората и начина, по който реагират на този тип обезкосмяване, веднага става ясно, че няма универсален график или начин за извършване на процедурите. На практика можете да третирате всяка една част на тялото си, с изключение на очите и околоочната зона. Някои от най-популярните зони за третиране са:

  • Крака
  • Ръце
  • Интим
  • Горна устна
  • Подмишници

Като цяло, на въпроса боли ли лазерната епилация, краткият отговор е не. По-скоро се усеща дискомфорт наподобяващ лек удар с гумен ластик и на скалата от 1 до 10, варира от 2 до 4, в зависимост от обработваното място (интимните зони, например, са по-чувствителни).

По-голям дискомфорт изпитват хората с по-тъмна кожа, защото имат повече пигмент както в косъма, така и в кожата. Премахването на по-дебелите косми също е по-неприятно, но след всяка процедура те стават по-светли и тънки, и болката съответно намалява.

Някои лазерни системи разполагат с т.нар. динамично охлаждане – кожата се охлажда милисекунди преди всеки лазерен импулс за повече комфорт и лек обезболяващ ефект.

Често срещан мит за лазерната епилация е, че провокира рак на кожата. Това не е така и напълно невъзможно, тъй като лъчението не засяга околните тъкани и е нейонизиращо.

Също така, тя не влияе негативно на естествените функции на кожата като потене, регулиране на телесната температура, сетивните усещания и останалите ѝ функции.

Процедурата не се препоръчва единствено при бременност и кърмене (поради хормоналните промени и съответно растежа на косъма), и при кожни раздразнения и заболявания като екземи, дерматити и хепатит.

Когато се извършва по правилата и от специалист, лазерната епилация е напълно сигурна и ефективна. Проблеми обикновено настъпват ако: се използва лазерно лъчение, неподходящо за конкретната кожа и окосмяване; има неадекватно и неконсистентно охлаждане или неправилни настройки на апарата; и при некомпетентен оператор.

Лазерът таргетира пигмента, не косъма. Пигментът на татуировката моментално ще привлече лъчението, а вие ще получите изгаряне на кожата, хиперпигментация или хипопигментация. По тази причина лазерна епилация не се прави върху татуировки. Процедурата може да се извърши в зона, разположена най-малко на 2,5 см от тях.

При третиране с лазер в зона с бенки, те задължително се покриват с бял молив или с бяла хартия, така че светлината от лазера да не ги засегне.

Лазерната епилация е траен, безопасен и ефективен начин за премахването на нежеланото окосмяване. Тя не нарушава цeлостта на кожата и веднага след процедура може да се върнете към обичайните си занимания. Единственото важно условие е да подберете клиника или дерматологичен център със специалисти и модерна апаратура, за да сте сигурни в оптималните резултати. Клиниките DR – DENKOVA DERMATOLOGY разполагат с апаратура от последно поколение и дерматолози с дългогодишен опит в лазерната епилация, които ще изготвят вашия персонализиран план #SmoothSkin by Dr – Denkova. Без граници. Без риск.

Какви са основните видове лазерна епилация?


Видовете лазерна епилация се определят съответно от типа лазер, с който се извършват. Основните три вида са александритен, диоден и Nd:YAG. Базовата разлика е в дължината на светлинната вълна, която се измерва в нанометри.

Vsichko za lazernata eplaciya

Александритният лазер е с дължина на вълната 755nm и е подходящ за третиране на светла кожа. Диодният (810 nm) работи отлично върху светла до средно тъмна кожа, а Nd:YAG лазерът (1064nm) – върху тъмна кожа. Някои от лазерите се справят по-добре с фините косми, а други – с дебелите. Едни таргетират пигмента по-добре, други проникват по-дълбоко. Изборът на вид лазер се определя от нуждите, зоната и индивидуалните характеристика на кожата и косъма.

В зората на лазерната епилация, съчетанието светла кожа/тъмно окосмяване е било като мантра. Причината: светлата кожа съдържа малко меланин, тъмният косъм – много, съответно лазерът „улучва“ целта безпогрешно. С новото поколение лазери обаче, и възможностите за прецизни настройки, може да се обработва, както различен цвят кожа, така и различен цвят и плътност на косъма.

Съвременните уреди за лазерна епилация, като Duetto MT EVO например, не е вид лазер, а сложна система, която миксира две мощни, доказано работещи лазерни лъчения – на александритния и на Nd:YAG лазер. Заедно те действат синергично (съчетават предимствата на двете дължини на вълните в един импулс) и така, дават двойно по-добър ефект от системите, използващи лазерен лъч с една дължина на вълната. Те таргетират различни дълбочини и тонове на кожата.

Друг пример е платформата Inmode TRITON, с която се постигат бързи и същевременно трайни резултати. Тя комбинира диоден и Nd:YAG лазер, като миксира едновременно дължини на вълната съответно от 810nm/1064nm. Така TRITON действа с висока сила при нулев риск върху тъмна кожа.

Коя е подходящата лазерна процедура за теб?

Какво е важно, за да изберем правилната лазерна епилация?

Ориентирането в разликите между отделните лазери и избора от брандове и производители е доста трудна задача. Това, което можете да направите, е да се информирате подробно какво представлява лазерната епилация; да се поинтересувате с апарат от какво поколение разполага избраният дерматологичен център; и да зададете на специалиста всички въпроси, които ви вълнуват.

Винаги е по-добре да се насочите към дерматологична клиника с квалифицирани специалисти и отлична репутация. Уверете се също, че мястото разполага с най-модерната и безопасна апаратура. Лазерната епилация не е тривиална – за успеха ѝ от значение е както видът на лазера, така и уменията на медицинския специалист.

Друг важен елемент е обстойната проверка и преглед на типа и състоянието на кожата. Преди началото на програма за лазерна епилация, в клиниките DR – DENKOVA DERMATOLOGY, се извършва цялостен #LaserCheck, с който преценяваме коя апаратура е удачна, какви особености трябва да се вземат предвид и кой ще е най-ефективният план за третиране на дадена зона.

Как протича лазерната епилация?

Както вече споменахме, при първата процедура (а и всяка последваща), лазерът таргетира космите в активна фаза на растеж и съответно техните фоликули. Силно концентрираното лъчение ги унищожава и след определен период от време се появяват нови косъмчета, които по време на първата манипулация не са били в активна фаза. Това са тези, при които от фоликула все още не се е образувал нов косъм. Веднага щом е готова следващата „армия“ от косми идва време за нова лазерна процедура.

Много е важно да не се използват кола маска, пинсета или епилатор между отделните манипулации. Това ще отстрани косъмчетата, с които лазерът е трябвало да се справи и съответно ще се увеличи броят на необходимите сесии. Между посещенията в клиниката се позволява единствено бръснене. Депилиращите кремове също не са подходящи, тъй като по химичен път те унищожават и част от косъмчетата под кожата, а също така може да направят кожата по-чувствителна. Това може да е предпоставка за нежелана реакция на кожата по време на последващата лазерна процедура или след това. Вашата цел е да съхраните цялостно окосмяването на подкожно ниво до следващата процедура

Подари си гладка кожабързо, ефективно и трайно

Планирай своя #SmoothSkin и виж кой видлазерна епилация е най-подходящата за теб.

ЗАПАЗИ ЧАС

    Желая час за консултация за холистичен метод: