Лазерната епилация е тип обезкосмяване, което, както името показва, използва лазер за отстраняване на космите. С този метод се постигат перманентни резултати. За разлика от останалите начини на премахване на нежеланото окосмяване по лицето и тялото, процедурите с лазер имат траен и необратим ефект.

Какво представлява лазерната епилация?

Специализирана апаратура таргетира космения фоликул със светлинни лъчи. Те преминават през кожата и пигмента в косъма ги абсорбира. Това позволява унищожаване на космите, без вредни последици за тъканите покрай тях.

Какво представлява лазерната епилация

Видовете лазер, които се използват, са александритен, рубинен, ND:YAG и диоден. В клиника Д-р Денкова работим със системите Duetto MT EVO и TRITON. Duetto MT EVO съчетава александритния лазер и ND:YAG. TRITON миксира александритна с диодна технология. Тези системи позволяват прецизно и ефективно третиране, както и по-бърза работа. Това не само дава отлични резултати, а и намалява броя на необходимите процедури. Системите съчетават унищожаването на космените фоликули с охлаждане, което свежда евентуалния дискомфорт до минимум.

Първата лазерна система, която комбинира най-ефективните дължини на енергийната вълна във високорезултатен, индивидуален микс за всеки пациент.

Признат стандарт в лазерната епилация, диодният лазер може да се използва върху различни типове кожа (от светла до тъмна) и да се прилага безопасно през цялата година.

Повече за диодната лазерна епилация тук

Първата лазерна система, която комбинира най-ефективните дължини на енергийната вълна във високорезултатен, индивидуален микс за всеки пациент.

Повече информация за InMode Triton тук

Съвършено гладката кожа е важна за всички – и за жените, и за мъжете, затова търсим най-подходящия и сигурен начин за премахване на нежеланото окосмяване.

Повече за IPL Фотоепилация тук

Диоден, NdYAg или Александритен лазер?

Научи кой е подходящият за теб с първата диагностика за лазерни процедури в клиниката на д-р Денкова

Виж повече

Твоята първа лазерна епилация

Как да се подготвиш, колко процедури трябва да направиш и какъв ефект можеш да очакваш?

Твоята първа лазерна епилация

Нека да започнем с уточнението, че светлинният лъч е насочен към пигмента в косъма, а не в кожата. Затова, колкото по-голям е контрастът между цветовете на кожата и космите, толкова по-успешна е процедурата. С напредването на технологиите се появиха и много повече възможности за качествена и безопасна лазерна епилация при тъмна кожа, тъй като апаратурата е много по-прецизна. Въпреки това, тази манипулация не се извършва скоро след активно излагане на слънце. Съветваме клиентите си да не трупат тен две седмици преди процедурата, както и след нея. Също така, когато дойдете при нас, космите трябва да бъдат отстранени с бръснене, а не отскубнати. Дейността е насочена към самия корен и не трябва да го отстранявате, за да има ефект.

Броят на процедурите зависи от много фактори. Както казахме, всеки човек е различен и се нуждае от различен брой посещения. При отделните части на тялото също има разлики. По принцип, дебелината и цвета на окосмяването са решаващи. Колкото по-плътни и тъмни са косъмчетата, толкова по-малко сесии са нужни, за да изчезнат. Затова зоните като подмишници, интимни части и краката до коляното се обработват най-лесно.

Разбира се, изборът на метод за обезкосмяване е свързан най-вече с резултатите. При лазерната епилация те са трайни. Това обаче зависи от качеството на апаратурата и избора на правилни настройки. Човешкият организъм е индивидуален и при всеки резултатите са различни. Те варират според цвета на кожата, дебелината на космите и хормоналните нива. Този тип обезкосмяване цели да увреди фоликулите, така че космите повече да не израснат. Това се постига без негативни ефекти за кожата, тъй като лъчите преминават през нея, но не се абсорбират от тъканите около косъма.

Къде да си направя лазерна епилация

Както вече споменахме, успешните резултати зависят както от организма, така и от качеството на апаратурата и уменията на специалиста, който работи с нея. Това е причината да държите процедурата да бъде извършена от лекар.

Къде да си направя лазерна епилация

ЗАЩО ДА ИЗБЕРА ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ ПРИ МЕДИЦИНСКИ СПЕЦИАЛИСТ?

Тук става дума за манипулация, която касае Вашата кожа. Дерматологът ще определи настройките на уреда спрямо особеностите на Вашето тяло и състоянието на кожата Ви. Това означава, че обезкосмяването ще бъде не само ефективно, но и безопасно. Също така, дерматологичните клиники са обект на изключително строг контрол. Затова в тях можете да бъдете спокойни за правилните условия, в които се провежда дейността.

Вижте статията ни “Защо да изберем лазерна епилация в дерматологична клиника”, за да научите още по този въпрос.

Лазерна епилация със супервизия от дерматолог?

Виж още причини да избереш трайно обезкосмяване при медицински специалисти

Прочети статията

Обезкосмяване с лазерв отделни зони

Кои са най-предпочитаните зони за епилация и има ли разлика между жените и мъжете при избора им?

Всяка зона на тялото се нуждае от различен подход. Като съчетаем това с разликите между хората и начина, по който реагират на този тип обезкосмяване, веднага става ясно, че няма универсален график или начин за извършване на процедурите. На практика можете да третирате всяка една част на тялото си, с изключение на очите и околоочната зона. Някои от най-популярните зони за третиране са:

  • Крака
  • Ръце
  • Интим
  • Горна устна
  • Подмишници
Обезкосмяване с лазер в отделни зони

Раменете и гърбът са предпочитана зона при мъжете. Причината е, че това са труднодостижими области и е почти невъзможно човек да се справи без чужда помощ. При жените изборът е комплексен. Някои предпочитат да обезкосмят частите, които са видими през цялата година. Това важи много често за дамите, които тренират редовно, и при които ръцете и подмишниците са на показ в залата. Други искат да си спестят време и усилия през топлите месеци и да имат гладки крака постоянно. Истината е, че каквито и да са доводите Ви, всяка част на тялото е напълно постижима.

С коя зона ще започнеш?

Научи повече за лазерната епилация в различните зони на тялото

Прочети статията

Има ли рискове?

Преди да предприемете своята процедура за трайно обезкосмяване, трябва да знаете всичко за противопоказанията и нежеланите странични ефекти

Избор на Апаратна процедура DR-DENKOVA DERMATOLOGY

Когато се извършва правилно и от висококвалифициран специалист, тази процедура не крие рискове. Лазерната епилация не е вредна сама по себе си. Тя обаче изисква познанията на дерматолог и модерната техника, налична в добрите клиники. Ако едно от тези условия не е налице, има опасност от изгаряне и пигментации. Това може да стане при:

  • Лъчение, което е неподходящо за нашата кожа и окосмяване;
  • Неправилно охлаждане;
  • Извършване на манипулацията след излагане на слънце.

Както виждате, тези условия са свързани именно с уменията на специалиста за правилна преценка на особеностите на организма и състоянието на кожата. Дори преценката да е правилна, ако операторът не умее да борави с техниката, винаги съществува опасност от изгаряне и пигментации. Затова смеем да кажем, че този тип обезкосмяване е безопасен; опасно е да се доверяваме на некомпетентни лица.

Вижте подробната ни статия за “Рисковете при лазерна епилация”, за да научите повече.

Няма изследвания, които посочват, че този тип премахване на окосмяването е неблагоприятен по време на бременност. Истината обаче е, че не са проведени достатъчно проучвания за категоричен отговор. Не съветваме клиентките си да провеждат сесии, докато са бременни. Причините са две. Първо, в този период има редица промени в чувствителността на кожата. Това може да предизвика по-високо ниво на дискомфорт, отколкото преди и след бременността. Втората причина е свързана с резултатите. Хормоналните нива се променят през тези девет месеца. Окосмяването в различните зони също търпи промени. Това може значително да повлияе на резултатите. Затова съветът ни е да отложите процедурите. Дори вече да сте провели една или повече сесии, не се тревожете. Резултатите ще се запазят и след раждането ще продължите с прогреса.

Проблемът с лазерната епилация през лятото не се състои в самия сезон. Той е свързан с цвета на кожата и контраста между нея и окосмяването. По принцип, колкото по-голям е този контраст, толкова по-бързи и успешни са резултатите. Вече обаче е налична апаратура, която позволява отличен ефект, дори контрастът да е малък. Проблемът с лятото е свързан със самото излагане на слънце. Силно непрепоръчително е да сте с тен и да сте трупали тен две седмици преди процедура. След дадена сесия категорично не трябва да се излагате на слънце също в период от две седмици. С някои зони на тялото това е напълно постижимо. С други, като например ръце и лице, това е практически невъзможно. Подчертаваме, че тези срокове и препоръки не са произволни. Дерматологът или медицинският козметик ще откаже да извърши манипулацията върху зона, която скоро е била подлагана на слънчеви лъчи с цел потъмняване. Това не е произволно решение, а правило, от което зависи Вашето здраве.

 

Има много особености, свързани с процедурите през лятото, които разискваме подробно. Прочетете мнението на експертите, за да сте информирани: Лазерна епилация през лятото: какво трябва да знаем?

Планирай лазерна процедура без риск

като запишеш час за предварителна диагностика за лазерна епилация

Научи повече

Лазерна епилация за мъже

Има ли нещо специфично при обезкосмяването на мъжкото тяло?

Лазерна епилация за мъже

Много господа търсят ефективно решение на проблема с нежеланото окосмяване наравно с дамите. Затова и все повече мъже се възползват от лазерната епилация. Интересно уточнение е, че много от мъжете, които идват при нас, всъщност целят разреждане на космите, а не пълното им премахване. Тази манипулация е изключително подходяща в случая. Най-голям процент от мъжете третират гърдите и корема. Раменете и гърба обаче също са желана зона, тъй като човек трудно може да се справи сам с тях. И понеже, както уточнихме, по-плътните и тъмни косми се обработват най-лесно, при мъжете процедурите са изключително успешни.

Подготвили сме Ви интересни факти по въпроса. Прочетете ги в материала ни “Лазерна епилация за мъже”.

Лазер или фотоепилация?

Кой е по-ефективният метод за трайно обезкосмяване?

Лазер или фотоепилация

Лазерната епилация и фотоепилацията са две различни манипулации според технологията, която използват. Фотоепилацията или IPL (intense pulsed light) изпраща към кожата светлинни лъчи с различна дължина на вълната. Тази светлина е по-разсеяна и по-слаба в сравнение с лъчението на лазера. То от своя страна е прецизно фокусирано и мощно. При него има само една дължина на вълната, която конкретно таргетира косъма. IPL технологията също е насочена самия пигмент, но не може да прецизира лъчението към фоликула. Затова фотоепилацията повлиява не само окосмяването, но и кожната тъкан. При нея важи с много по-голяма сила правилото, че светлата кожа и тъмните косми дават най-добри резултати.

За по-подробна информация, вижте текста ни за разликата между лазерната и фотоепилацията.

Лазерната епилация е ефективен и дълготраен метод за премахване или намаляване на нежеланото окосмяване по лицето и тялото. Тя има почти универсално приложение и с напредването на технологиите става достъпна за все повече хора с различни пигментни особености. Изборът на добра клиника с надеждна апаратура и извършването на манипулацията от дерматолог са ключови за безопасността и отличните резултати. Има редица изисквания, с които специалистът ще се съобрази, за да постигне желания от Вас ефект.

Диоден, NdYAg или Александритен лазер?

Научи кой е подходящият за теб с първата диагностика за лазерни процедури в клиниката на д-р Денкова

Виж повече