Да остаряваш красиво на теория звучи добре, но истината е, че дори и най-добрите гени не могат да спрат възрастовите промени, които настъпват с годините. Добрата новина е, че модерната естетична дерматология има множество решения, подходящи за всеки пол и възраст. Процесът на остаряване обикновено започва около 30-тата годишнина. Тогава настъпват промени, които се дължат на репозиция на анатомичните структури, загуба на мастна тъкан в едни зони и натрупване на такава в други, забавяне на колагеносинтезата. С годините, костите на черепа претърпяват обратно развитие и изтъняват, тонусът на мускулите намалява и в резултат на това контурът на лицето губи своята дефиниция, появяват се хлътвания в средната част на лицето, а плътната кожа започва да става по-отпусната и нееластична . При някои пациенти това води до уморен вид на очите, повяхнала кожа с неравномерен тен, а при други се появяват фини линии или ситни бръчици. И въпреки, че подходът към всеки един пациент трябва да е индивидуален и съобразен с различните нужди, това което ги обединява е, че всеки иска да забави процесите на остаряване и отпускане на кожата на лицето.

Съдържание:

Какво трябва да знаем за кожата на лицето?

Самата кожа също търпи физиологични промени. След 25 годишна възраст, продукцията на колаген от фибробластите спада с около 1% на година. В комбинация с щетите, които нанася слънцето и по-малкото количество еластични нишки, промените стават видими и пациентите търсят помощ.

Планът за стягане на кожата на лицето, винаги започва с правилната диагностика на неговите специфики и създаването на дългосрочна програма за възстановяване на естествената плътност и еластичност на кожата. А най-добрата терапапия срещу остаряване, е превенцията. Затова, най-подходящите процедури за превенция на първите бръчки, са процедурите за стимулиране на колагеносинтезата. Как става това? Следва да видите едни от най-добрите терапии за по-младежки вид и забавяне процесите на отпускане на кожата на лицето.

Otpusnata koja na lice

Радиочестотен лифтинг за лице Exilis

Стягащата тренировка – така наричаме редовните сесии с Exilis, защото това е една от най-бързите и достъпни апаратни терапии за стягане на лицето. Апаратът работи с патентована технология за възстановяване на колагена. Прецизното насочване на двойна енергия, стимулира образуването на колаген и презарежда кожата с нови колагенови фибри. Четири процедури, за четири седмици, два пъти годишно, поддържат кожата плътна и стегната. За да се противопоставим на времето.

Ултразвуков фейслифт Doublo S HiFu

Фокусираният ултразвук (hifu) на Doublo-S е апарат, използващ микрофокусиран ултразвук за неоперативен лифтинг на лице и шия. Фракционираната ултразвукова енергия прониква дълбоко в кожата, без да нарушава нейния повърхностен слой и предизвиква стягане и уплътняване на кожата на лицето и шията. Въздейства се на така наречения, SMAS слой, или повърхностния мускулен апоневротичен слой. Процедурата е апаратна, прилага се веднъж годишно или веднъж на две години.

Колагенова мезотерапия

Гуна мезотерапията е ревитализираща, хомеопатична терапия, която допълва колагеновите нива, а също така стимулира и производството на нов колаген. Може да бъде инжекционна или апаратна като се препоръчва извършването на 10 до 12 процедури, разпределени в 8-10 седмици.

Лазерен рисърфисинг ResurFX

Обмисляли ли сте лазерни терапии против отпускане на кожата на лицето? Може би сега е точното време. Единствената истинска, неаблативна, фракционна технология на ResurFX, загряват слоя под епидермиса, без да засягат повърхността му и така стимулират производството на колаген. Това го прави силно ефективен срещу всякакъв вид неравности по кожата на лицето и за ретуширане на повяхналия тен. Препоръчват се 2 до 3 процедури през месец, веднъж годишно за бляскав и обновен тен и стегнати скули.

Otpusnata koja na lice

Morpheus8

Мощна, ефективна и безопасна – фракционираната радиочестота e най-актуалната и любима на звездите зад океана процедура. Енергията на Morpheus8 прониква под кожата чрез микро иглички-електроди като едновременно стяга, стопява и лифтира. Процедурата е подходяща както за пациенти в млада възраст с цел превенция, така и за такива в напреднала възраст и е една успешна алтернатива на хирургичния лифтинг.

Колагенови стимулатори

Sculptra е инжекционен колагенов стимулатор на базата на поли Л-млечна киселина, която дразни фибробластите и те започват да синтезират колаген по-усилено. Лицето възстановява обемите си, а повърхността на кожата също се подобрява. 2 до 3 процедури, през шест седмици, веднъж на 2 до 3 години и отпуснатата кожа на лицето ще е заменена с добре-познатия младежки овал. Без хлътвания. С възвърнат обем.

HАrmonyCA е най-новият хибриден филър, който комбинира хиалуронова киселина и калциев хидроксиапатит. При него калциевите микросфери се прилепят към фибробластите и ги карат да работят по-усърдно като по този начин се постига латерален лифтинг и се подобряват текстурата на кожата. Процедурата е инжекционна, бърза и безболезнена и се комбинира перфектно с всички продукти от Vycross серията на Juvederm.

 

Всички тези терапии се комбинират отлично помежду си и разпределени във времето, и в подходяща индивидуална програма, могат да постигнат наистина видими и дълготрайни резултати. Нещо повече. Когато кожата е стегната и тонизирана, ефектът от следващия етап – възстановяващи терапии с хиалуронова киселина, би бил много по-добър и продължителен. В клиниките на DR – DENKOVA DERMATOLOGY изготвяме вашия личен, персонален план #SkinPerfect – за една по-здрава, стегната и жизнена кожа на лицето. Ние ще подберем най-подходящите терапии и процедури след цялостен #SkinCheck и според спецификите на вашата кожа, нивата на определени елементи и ефекта, към който се стремите. Защото естетичната дерматология е нашето призвание, а красотата – мисия.