През лятото колекционираме най-хубавите си преживявания, но с тях събираме и някои не особено приятни спомени. Дехидратирана кожа и новите фини бръчки са най-видимите от тях – те ни напомнят за пораженията от слънцето, горещината и солената морска вода.
Ако по време на топлите месеци не сте полагали екстра грижа за хидратация и подхранване, то сега е перфектният момент да го направите, за да върнете естествената сияйност на лицето си. Ето за това подбрахме най-подходящите терапии и процедури за лице, които ще помогнат на кожата да се възстанови и освежи.

Съдържание:

Процедури за лице плюс хидратация на кожата

Както споменахме, един от основните проблеми в есенно-зимния период е дехидратираната кожа след лятото. Именно това прави терапиите, които стимулират хидратацията едни от най-важните.

Добавете към сезонните грижи за лицето една, или серия от мезотерапии, които съдържат хиалуронова киселина или биопептиди, подпомагащи транспортирането на хидратиращите агенти в дълбоките слоеве на кожата. Много бързо ще забележите разликата – кожата на лицето ви ще излъчва блясък, мекота и виталитет.

Ако нямате време за чести посещения в клиниката, Juvederm Volite е перфектният вариант. Той е продукт между филър и мезотерапия, който инжектиран веднъж, поддържа нивата на хиалуронова киселина в кожата и подобрява цялостно вида ѝ. С Juvederm Volite можете да се радвате на по-свежа, сияйна, тонизирана и еластична кожа за над шест месеца.

Процедури за лице с цел обновяване и почистване на кожата

Друг често срещан проблем след прекаленото излагане на слънце и последващата промяната към по студено време е загрубяването на кожата.

Как да се справим с това?

Нежната ексфолиация е начин да премахнете мъртвия слой клетки и да обновите повърхността ѝ. Микродермабразио е една от ежемесечните козметични процедури за лице, които може да прилагате като част от цялостната грижа за кожата. Ще изпитате невероятно чувство за чистота, гладкост и мекота, а в комбинация с щедра хидратираща грижа има ефекта на естествен хайлайтър.

Jena na proceduri za lice 1130x600 1

За да е по-лесна и цялостна терапията за вашата кожа, в началото на всеки сезон, екипът на DR – DENKOVA DERMATOLOGY прилагат собствена регенерираща програма Demalinfusion от три поредни терапии с различно действие – ексфолиране, почистване и третиране на кожата според нуждите ѝ със специално създадени серуми. Всеки един серум съдържа силно концентрирани съставки, които подсилват действието на домашната козметична грижа.

Супер терапията с Demalinfusion е също така отлична подготовка за по-дълбоките ресърфисинг и пилинг терапии, които обновяват кожата отвътре-навън и се справят успешно с пигментацията, ситните бръчици и белези от акне.

Процедури извън естетичната клиника

Сред море от методи и терапии за поддържане кожата на лицето в центъра за естетична дерматология, има ежедневни процедури, които всеки един от нас може да изпълнява сам. Нека не забравяме малките, но важни детайли, с които радваме кожата си.

Слънцезащита през есента? Да!

Нали не си мислите, че слънцезащита ви е нужна само през лятото? Образуването на пигментации по кожата е неприятен и упорит проблем, който обаче не е типичен само на лятото. За това, направете всичко възможно да се предпазите от тях – не забравяйте своя UV фактор и през есенно-зимния период и нека той е достатъчно висок и съобразен с нуждите на типа кожа.

Повече вода, моля!

Една от „тенденциите“, които никога няма да излезнат от мода, независимо от сезона, е консумацията на вода. Правилото е – добрата хидратация отвътре се вижда отвън.

Водата пречиства организма от токсините, а като резултат и тенът на лицето се избистря. Освен това е доказано, че тя ускорява процеса на обновяване в клетките и така се грижи за здравето и младостта на цялото ви тяло, включително и кожата.

Ако изпитвате трудност при избора и планирането на терапии и процедури, подходящи за състоянието на вашата кожа, запишете час за своя годишен скинчек в клиниките ни. Той включва цялостна апаратна диагностика за определяне на типа кожа и текущите нива на себум, пигментация, хидратация и еластичност, профилактичен преглед на бенки и образувания, насоки за козметична грижа и персонална anti-age програма от терапии за дългосрочна превенция и грижа.

Запишете се за скинчек