За кожа без разширени пори

Проблемът се появява най-често при хора с мазна дерма. Най-податливите зони са лицето, гърбът, вратът и раменете. Някои хора са генетично предразположени към тези несъвършенства, но има редица фактори, които допринасят за тяхното задълбочаване. Излагането на слънце, загубата на еластичност и намаленото количество колаген имат негативен ефект. Същевременно плътните фоликули механично разширяват отворите, с което ги правят видими и без останалите фактори.

Митове и факти за разширените пори

Вижте кои са най-разпространените погрешни представи за разширените пори

Мит №3: Порите се отварят и затварят.

Те се стесняват и уголемяват. В действителност са винаги отворени, но могат да се запушат. В този случай говорим за отпушване и почистване, но не и за окончателно затваряне. Точно обратното, винаги следва да се стремим да ги поддържаме чисти и отворени, тъй като дермата диша чрез тях.

Искате да знаете повече?

Планирайте своя годишен скинчек и консултация в клиниките ни.

Запазете час

Как се премахват разширени пори?

Бързаме да уточним, че без значение дали имате комедони, не трябва да разранявате и стискате кожата. Тези опити да подобрите състоянието на дермата всъщност са травма за нея. Те способстват за размножаване на бактерии, разпространение на възпаление и образуване на трайни белези.

Skin? Checked.

Терапии при разширени пори

Разширените пори изискват постоянно внимание, за да можем да ги контролираме успешно, а не просто да се опитваме да ги прикриваме. Първо обаче трябва да опознаем лицето си и да се научим правилно да се грижим за него. Доверете се на дерматолог, който ще определи от какво се нуждаете и как да постигнете най-добри резултати. Специалистът ще ви насочи към най-ефективните терапии във вашия конкретен случаи.

Skin? Checked.

Програма за справяне с разширени пори

В DR—DENKOVA DERMATOLOGY изготвяме цялостна терапевтична програма за справяне с проблема.

Skin? Checked.

Първата стъпка е най-важна!

Планирайте своя годишен скинчек и консултация в клиниките ни.

Запазете час

Вашите данни за контакт: