Повечето от нас са чували или са се възползвали от супер силите на филърите. Поставянето на хиалуроновите филъри е една от най-често прилаганите естетични процедури, но малко от нас знаят за множеството приложения, които имат те в естетичната дерматология. Днес ще говорим именно за едно от неподозираните свойства на филърите не само да придават обем, но и да коригират определени зони от лицето или целия контур, без нуждата от сложни, оперативни намеси.
Една от зоните, които често създават дискомфорт и несигурност, е носът. Добрата новина е, че с филъри може да се постигне достатъчно добър ефект, какъвто при една ринопластика. Как става това и какви са тънкостите, които естетичните лекари трябва да познават, за да постигнат задоволителни резултати, ще разберем днес.

Съдържание:

Видове филъри за лице

Един от основните и най-важни аспекти при неоперативната ринопластика е подборът на вида филър. Много често плътността и съставът на пълнителя определят с каква цел се използва той и за коя част от лицето.

Естетичните лекари познават спецификите на различните видове филъри на пазара и кой продукт за коя част или дълбочина на лицето е най-подходящ. Но не всеки специалист владее неоперативната ринопластика или начините за моделиране на носа с помощта на хиалуронови филъри. За това е важно винаги да се доверявате на доказани клиники с доказан и дълъг опит в контурирането на лицето и в които процедурите по поставяне на филър се извършва от лекари специалисти.

Принципи при неоперативна ринопластика

Всеки естетичен дерматолог има своята различна техника за работа, изградена в годините. Някои инжектират няколко капки филър в основата на носа, за да изправят горната му повърхност, а други разпределят количеството продукт по цялото протежение на носа, за да изгладят неравностите.

В клиниките на DR—DENKOVA DERMATOLOGY самата д-р Денкова е изградила работен протокол и свой модел не само корекция на носа с помощта на филъри, но и за моделиране на цялостния лицев контур. А ето и кои са водещите принципи, които тя и екипът ѝ следват.

Rinoplastika

Специфика на проблема

Има пациенти, които например искат да коригират гърбицата на носа си. Не във всички случаи обаче този пациент е подходящ за процедурата. Именно за това първата стъпка и задача на специалистите е да обсъдят с пациента какво би могло да се постигне с филъри и каква би била продължителността на действието им. Други важни ключови моменти са каква е степента на болезненост на процедурата и възможните странични ефекти. Има случаи, в които специалистът ще препоръча оперативна намеса – ринопластика. Точно тази преценка е изключително важна, преди да се започне работа и отличава добрите лекари специалисти.

Продукти

Продуктите, с които работят лекарите от DR—DENKOVA DERMATOLOGY са от серията Juvederm на фирмата Allergan. Пълнителите на Juvederm са с доказано качество и патентовани формули за моделиране на лицето, като всеки отделен вариант филъри е специално съставен за определена зона. Те са плътни и с добра способност зa моделиране като плътността на продукта е необходима, за да повдигне върха на носа и той да стои така по-дълго време. Допълнителното им предимство е наличието на лидокаин в самия състав на филъра, което обезболява мястото на инжектиране. Те имат продължителен ефект, който трае около година и половина.

Безопасност

Може би един от най-важните принципи на работа при една неоперативна ринопластика е отличното познаване на анатомията на носа. Така лекарят може да работи само в места, които са безопасни по отношение на големи кръвоносни съдове. Това практически е трудно, затова в годините д-р Денкова е изградила своя техника. Благодарение на това и на влагането на цялата си енергия и познания, тя и екипът ѝ винаги постигат отлични резултати без риск за пациентите.
Неоперативната ринопластика, както и моделирането на цялото лице, са изкуство, което владеят само най-добрите инжектори.

Прецизно инжектиране

В DR—DENKOVA DERMATOLOGY се прилага прецизна техника на инжектиране, съобразена с нуждите на пациента като се използва не повече от един милилитър продукт.

За постигането на цялостен резултат се изискват огромни познания и дълъг практически опит. В клиниките на DR—DENKOVA DERMATOLOGY разполагаме с най-съвременните условия и специалисти с многогодишен опит в областта на естетичните процедури и моделирането на лицето. Запазете своя час за консултация и разберете точно от какво се нуждае вашето лице и кожа, за да изглежда младо, свежо и точно така, както бихте искали.