Всички имаме нужда от полезна, качествена и разнообразна храна, но ни е трудно да спазваме разумен режим – пропускаме закуската или преяждаме на вечеря, прекаляваме със сладкото или, раздразнени от няколко излишни килограми, напълно изключваме мазнините. По същия начин се колебаем как точно да нахраним дългосрочно и в дълбочина кожата си, за да бъде млада, сочна и хидратирана. Дали да й доставим порция хиалуронова киселина или растежни фактори? Дали онова, което е добро за лицето е същото, от което има нужда шията?

Основният проблем е, че човешката кожа по рождение е злояда! Основната й функция е не да пропуска серуми и кремове, а точно обратното – да бъде бариера, т.е. да държи на повърхността всяко вещество, попаднало върху нея. Единственият начин да подхраним дълбоките й слоеве, да я стегнем, изгладим и повдигнем, е с различни инжекционни терапии.

Кого обаче сте готови да пуснете дълбоко под кожата си? Със сигурност ви трябва лекар с точна преценка, който познава в детайли различните продукти и тяхното действие, и владее перфектна инжекционна техника. Защото резултатите зависят най-вече от начина, по който се работи. Ако продуктът не е поставен на нужната дълбочина или не е разпределен равномерно в конкретната зона, няма да видите ефект и ще останете разочаровани. Инжектор с малък опит пък може да ви “подари” подутини, огромни синини или дори пигментации.

От друга страна, висококвалифицираният дерматолог ще състави балансиран хранителен режим конкретно за нуждите на вашата кожа и ще действа гъвкаво. Възможно е да избере една от следните терапии или да ги комбинира така, че да получите най-доброто.

Мезотерапия: когато по-малкото е повече 

За разлика от други инжекционни процедури, мезотерапията не предизвиква “ефекта на фойерверка”. Това не е мощна, впечатляваща като новогодишна заря терапия, а по-скоро огън, пукащ постоянно в камината.

 

 

Мезотерапията е бавен процес, който не променя обемите и пропорциите на лицето, а фино трансформира и обновява всяка кожна клетка. Ефектът му се разгръща постепенно. Малките, почти невидими стъпки, се отплащат във времето с млада, здрава, добре поддържана кожа, устойчива на стареенето. Ако има терапия, която може да подхрани най-деликатните зони – очите, шията и деколтето, без да ги травмира, това е мезотерапията.

Дали не ви е твърде рано за нея? Разбира се, че не, точно както никога не е рано да добавите към козметиката си серум с витамин С или слънцезащита. А дали не е твърде късно? Стига да искате, можете да въведете този тип грижа на всеки етап от живота си и да се придържате към нея.

Съставки и ползи от мезотерапията

Класическият мезотерапевтичен микс може да съдържа над 50 подхранващи, възстановяващи и подмладяващи съставки. В основата му обикновено е силно хидратиращата хиалуронова киселина, плюс витамини и аминокиселини. Сред веществата, осигуряващи перфектната среда за кожата ни, са и растежните фактори, пептидите, антиоксидантите и микроелементите.

 

 

Действие и резултати на мезотерапията

Като внася полезни вещества в средния слой на кожата, мезотерапията стимулира фибробластите да се делят по-усърдно, да функционират оптимално и да произвеждат повече колаген.

В зависимост от конкретните си съставки, “коктейлите” работят върху различни проблеми. Ако съдържат повече хиалуронова киселина, те осигуряват незабавен хидратиращ ефект и правят епидермиса по-гладък, свеж и плътен. С друг състав пък спомагат за намаляването на нежеланата пигментация (някои видове слънчеви петна; хиперпигментация в резултат на акне; мелазма), като контролират скоростта на производство на пигменти от меланоцитите.

График на процедурите и поддържаща грижа 

Обикновено започваме с една процедура седмично през първия месец и увеличаваме на две през втория. Поддържащи терапии могат да се правят веднъж месечно или веднъж на три месеца. Всяка от тях отнема между 20 и 40 минути в зависимост от зоната, в  която се прилага.

Подходяща за всеки тип кожа, мезотерапията рядко дава противопоказания. Като повечето подобни интервенции, тя не се прилага по време на бременност и кърмене, също и при алергична реакция към някоя от съставките.

Пациентите се притесняват най-силно от следите от убожданията – онези малки, почти незабележими червени точки, които понякога се задържат няколко дни след процедурата. Ако ви причиняват дискомфорт, минералният грим ще ви помогне да ги скриете. В по-чувствителните зони – под брадичката и около челюстите, макар и рядко, при хора с тънка кожа, следите са по-видими. В този случай ви препоръчваме да планиране процедура в петък след работния ден, за да се възстановите напълно през уикенда.

Juvéderm Volite за естествен здравословен блясък

Не се плашите от бръчиците около очите, когато се усмихвате и не сте готова за тежката артилерия – филъри или мускулен релаксант. Но има нещо, на което държите: плътна, сияеща кожа.

За да я постигнете, не се налага да скачате в дълбоките води на естетичната дерматология, а просто да преминете по най-прекия мост към свежото излъчване. Мощният, стабилен Juvéderm Volite е точно това – хибридът между мезотерапията и филърите, алтернатива на т.н. хиалуронов мезолифт.

 

 

С него не подобряваме една или няколко зони, както правим с дермалните пълнители, а работим върху цялостното освежаване на лицето и/или шията. Като хидрататира, уплътнява и придава еластичност на кожата, Juvéderm Volite действа като гума върху първите фини линии. Няма друг продукт, който с такава лекота да изтрива умората.

Съставки и ползи от Juvéderm Volite

Всички знаем, че хиалуроновата киселина естествено присъства в тялото ни и отговаря за задържането на вода в кожата ни. С напредването на възрастта процентното й съдържание намалява, а след 30-40-годишна възраст виждаме как се оттегля, оставяйки суха, неравна, сивкава повърхност.

За да изглежда лицето отново гладко и свежо, то има нужда от ударна доза хидратация. Съчетанието между хиалуронова киселина с ниско и високо молекулно тегло в Juvéderm Volite му придава точно онази естествена, сочна закръгленост, която виждате, когато си направите селфи с Instagram филтър.   

Действие и резултати на Juvéderm Volite

Продуктът не се поставя хаотично по цялото лице, а се разпределя равномерно с много тънка игла. По този начин всяка зона е подхранена и обгрижена, без да е “претоварена” с допълнителен обем.

През първата седмица е възможно да не видите никаква промяна и дори да започнете да се колебаете дали сте избрали правилната процедура. Резултатите идват бавно през втората седмица и се разгръщат напълно през третата. Плътна, стегната навсякъде кожа, смекчени линии по лицето и шията. Грим, който се нанася лесно и не се “събира” в гънките.

График на процедурите и поддържаща грижа

За дълготраен, видим резултат няма нужда да се подлагате на серия терапии през кратък интервал от време. С Juvéderm Volite процедурата е само една, но е толкова мощна, че ползата от нея се запазва до 9 месеца.

Като всяка инжекционна намеса, и тази може да предизвика малки синини или натъртвания, но в никакъв случай силно зачервяване, парене или болка. Възможно е няколко часа след процедурата лицето ви да е леко розово. Избягвайте да го докосвате. Преди лягане го почистете с нежен гел и нанесете лека хидратация. Ако на следващата сутрин раздразнението е отминало, спокойно използвайте козметика и грим.

Плазмотерапия за естествено подмладяване

Много от вас искат по-хубава кожа, но не и хиалуронова киселина или “чуждо” вещество в лицето си. Какво можем да предложим? Да използвате свой ресурс, за да отключите производството на колаген и еластин – най-важните компоненти на младата, стегната кожа.

Какво правим? Изтегляме малко количество от вашата кръв, поставяме я в  епруветка и я “центрофугираме” в специално медицинско устройство, за да отделим богатата на тромбоцити плазма от останалите кръвни частици. След това доставяме “материала” до различни зони посредством тънка игла. Вместо с мускулен релаксант или филър, третираме лицето със собствената ви, богата на тромбоцити плазма.

 

 

Съставки и ползи от плазмотерапията

Високата концентрация на клетки, биологично богати на хранителни вещества, активират растежните фактори.

След апликацията им в желаната зона, се освобождават най-малко осем съществени растежни фактори и сигнални протеини. Именно те стимулират производството на кератиноцити и фибробласти, насърчават растежа на нови кръвоносни съдове, индуцират синтеза на колаген и протеогликан, оптимизират производството на здрави клетки,  възстановяват увредените тъкани.

Действие и резултати на плазмотерапията

Реинжектирането на собствена плазма, богата на тромбоцити, от години дава отлични резултати в различни области на медицината (при ставни и гинекологични  заболявания, при травми и рани).

В естетичната дерматология плазмотерапията работи за уплътняването и стягането на изтъняващата кожа, подобрява цялостната й текстура и тонус. Тенът се изравнява, а лицето разцъфтява с младежка свежест.

Практиката ни показва, че розацеята и дори акнето също се повлияват добре. С удоволствие прилагаме плазмотерапията в най-деликатните области (например под очите), защото видимо освежава, без да придава обем и без риск от странични реакции.

График на процедурите и поддържаща грижа

Процедурата отнема около час, а за оптимални резултати ви препоръчваме три-четири терапии с интервал от 4 до 6 седмици. Резултатите се появяват след около месец, но са дълготрайни – обикновено се задържат от 12 до 18 месеца. А най-важната полза от е възстановеното производство на колаген и еластин.

Освен с кратъкия период на възстановяване, тази терапия е известна с нулевите си странични ефекти. При използването на ваш собствен биологичен ресурс, рискът от алергична реакци е минимален. При консултацията нашите специалисти ще ви посъветват какви храни или добавки да избягвате преди процедурата (за да не повлияят негативно на тромбоцитите) и при кои заболявания и използвани лекарства плазмотерапията не е подходяща.