Bъпреки че мнозина се опитват да изкарат подмладяването „женска“ работа, все повече мъже се решават да направят консултация при естетичен дерматолог. Прави ми впечатление, че те не търсят просто естетични терапии, а цялостна концепция как да запазят младостта си по-дълго време. Винаги ми е било приятно да работя с мъже, защото те се вслушват в професионално мнение и са много изпълнителни. Ето и най-честите проблеми, по които работим заедно.

 

“Не, торбите под очите ми не са Prada.”

Тъмни кръгове, подпухване и уморени очи са сред първите признаци на възрастта, а и на бурния нощен живот. Третирането на дълбокото хлътване под очите може да бъде много успешно с инжектирането на много малко количество мек филър. Умната комбинация от хиалуронови филъри в различни зони на лицето възстановява обемите, подобрява дермалната структура и връща младежкото излъчване.

Научете повече: Премахване на торбички и тъмни кръгове.

 

“И как да й обясня, че съм всичко, за което си мечтае, но с корем?”

В клиниката ни работим с последно поколение технологии за стопяване на мазнини, стягане на отпуснатата кожа и дефиниране на мускулатурата. Пациентите използват Vaser, J-Plasma Renuvion и BodyTite като алтернатива на класическата липосукция в областта на корема, а и при гинекомастия – мастни натрупвания в областта на гърдите, с които не може да се справи и най-суровият фитнес режим.  Процедурите са отлични и за стягане и изглаждане на вълнообразната кожа след липосукция. Ефектът – видимо намалени сантиметри и стегната кожа. Вижте сами резултатите.

 

“Бях ловно куче, а сега съм булдог.”

Булдоческото отпускане на бузите и появата на двойна брадичка дълго време беше изпитание за неоперативните начини на подмладяване. Но мощният фейслифт без хирургия вече е възможен. Лично изпитан от мен, за момента FaceTite е най-ефективният метод за трайно премахване на двойната брадичка и увисването на лицето. Накрайник под формата на тънка канюла навлиза в подкожието и с интензивна радиочестотна енергия стопява излишните мазнини, стяга и повдига контура. Висшият пилотаж е неоперативната хармонизация на лицето, при която можем да постигнем по-уверено, мъжествено излъчване и по-сексапилен поглед.

Повече по темата: Как може да се контурира лицето?

 

“Лесно ви е на вас…”

За разлика от нас, мъжете не могат да ползват грим, за да покрият несъвършенствата по кожата си. Мои пациенти са споделяли, че носят брада само, за да прикрият белезите от акне по бузите си. Няколко процедури за дълбок рисърфисинг, понякога и в комбинация с дерматологично лечение могат да подобрят значително състоянието на кожата и да заличат до огромна степен неприятните язви по кожата на лицето и гърба. IPL фотофейшъл пък е е работещо решение срещу проблеми като розацея и пигментации. Използването на пулсираща светлина придава гладкост и по-равномерен цвят на кожата, порите намаляват размера си. Апаратът драстично редуцира зачервяванията и старческите петна, включително и тези по ръцете.

 

“А този пуловер какво ще го правим?”

Все повече мъже търсят начин да решат трайно проблема с нежеланото окосмяване. Кола маската и бръсненето често създават проблеми с подкожно растящите косми, а с гърба и раменете мъжете трудно се справят сами. В клиниката ни предлагаме най-високия клас лазерна епилация с технология, която миксира действието на два лазера и има двойно по-добър, бърз и траен ефект от повечето системи на пазара. Повече информация можете да получите на https://dr-denkova.com/lazerna-epilatsia/

Вижте също: Лазерна епилация при мъжете

 

“Жена ми го прави, приятелките й го правят, искам и аз.”

Поставянето на мускулен релаксант се превръща в обичайна процедура при мъжете, дори и като превенция срещу появата на дълбоки мимически бръчки. Не е случайна появата на термина Brotox (от brother и botox). Статистиката сочи 62% увеличение на неинвазивните естетични процедури при силния пол. Чрез инжектиране на малки количества мускулен релаксант в зоните на челото, между веждите и около очите може бързо да постигнете натурален и младежки вид. Много холивудски звезди популяризираха мускулния релаксант и като терапия срещу прекомерно изпотяване в зоната на ръцете, краката и подмишниците. Мога да потвърдя, че това е изключително ефективен метод за лечение на хиперхидроза.

Научете повече:  Прекомерно изпотяване? Има решение.

 

“Само да рестартирам системата.”

В клиниката ни имаме разработени собствени интравенозни терапии за подпомагане на възстановяването на организма, които до скоро прилагахме единствено в хиурургическия ни блок, но вече се радват на огромен успех и сред останалите ни пациенти. Целта на интравенозните дрипове е да доставят ценни активни вещества директно в кръвния поток, като така се осигурява мигновеното им и пълно усвояване от организма. В зависимост от съдържанието коктейла, той може да повиши имунната защита на пациента, да ускори метаболизма и детоксикацията, да повиши физическата и ментална сила и, да… може дори да лекува махмурлук. Ефектът на повечето от формулите е мигновен.

Планирайте своята DR-IPтерапия за здраве и сила на  https://dr-denkova.com/iv-infuzii/

Ако изпитвате трудност при избора и планирането на терапии и процедури, подходящи за състоянието на вашата кожа, запишете час за своя годишен скинчек в клиниките ни. Той ще включва цялостна апаратна диагностика за определяне на типа кожа и текущите нива на себум, пигментация, хидратация и еластичност, профилактичен преглед на бенки и образувания, насоки за козметична грижа и персонална анти-ейдж програма от терапии за дългосрочна превенция и грижа.