J-Plasma

J-Plasma Renuvion е доказано ефективна и безопасна интервенция за стягане на кожата на лицето и тялото

Renuvion е нехирургична процедура за стягане на кожата. Известна още като J-Plasma, процедурата стяга отпуснатата кожа на лицето и тялото без нужда от инвазивна хирургия, белези или болничен престой. Този прецизен метод е уникален, тъй като пластичните хирурзи могат да прилагат хелиев газ и контролирана радиочестотна енергия, за да обработват специфични зони за стягане на кожата.

Плазма енергията генерира достатъчно топлина, за да свие кожата, докато в същото време излишъкът от хелиев газ охлажда обработваната зона. Тази комбинация от енергия редуцира тъканите точно под кожата и я стяга.

Какви са предимствата на процедурата?

 • Висока ефективност – J-Plasma е доказано безопасна и ефективна процедури. Благодарение на прецизното и контролирано разпространение на плазмена енергия се постига незабавен резултат в обработваната зона.
 • Минимално инвазивна процедура – Предлагайки дългоочакваната алтернатива на повечето инвазивни процедури, J-Plasma Renuvion постига драматични резултати с по-малък риск и минимално време за възстановяване в сравнение с досега познатите хиругични методи.

възраст

35-70

Подходяща
възраст

времетраене

60 мин

Времетраене

необходим брой процедури

1

Необходим
брой процедури

тип терапия

Апаратна
Миниинвазивна

Тип
терапия

Често задавани въпроси

Renuvion е устройство, което използва модерна J-плазмена технология. Процедурата, извършвана от Dr Denkova Dermatology, комбинира хелий с радиочестота, чрез което се постига значително стягане на тъканите по много прецизен и безопасен начин.

Може да се използва за стягане на кожата в почти всяка област на тялото. Някои от най-често обработваните зони са лицето и шията, ръце, корем, бедра, колене.

При повечето пациенти процедурата протича под обща упойка. В някои случаи тя може да се извърши и местна упойка, в зависимост от обработваната зона.

Възстановяването е по-бързо от това при липосукция, ако третирането с Renuvion J-Plasma е извършено подкожно, като престоят обикновено варира от няколко дни до една седмица.  Ако се прилага върху лицето, възстановяването е подобно на това след аблативно лазерно лечение.

В зависимост от третираната зоната, резултатът се наблюдава след около 6 седмици. Въпреки това, пълното разгръщане на ефекта след процедурата може да отнемат до 1 година.

Процедурата се извършва еднократно.

Ефектът от процедурата в развитие

Разгледайте галерия с впечатляващите резултати, които постига Renuvion J-Plasma


AccuTite

Страдате от средно до силно отпускане на веждите и клепачите, но не се решавате да минете под скалпела, защото си представяте шевове, отоци и дълго възстановяване?

AccuTite прецизно коригира най-деликатните области на лицето, а ефектът е като след хирургична манипулация.

Стягането и изглаждането в зоната на веждите и клепачите, марионетните линии както и вдлъбнатините в областта на назолабиала вече може да се направи и с минимално инвазивна процедура, точно толкова ефективна, колкото и традиционния фейс или браулифтинг. AccuTite опъва и уплътнява кожата по начин, който дълго беше възможен единствено чрез прецизни хирургичните методи. А резултатите са впечатляващи.

Какви са предимствата на процедурата?

 • Процедурата е подходяща за всички, без ограничение във възрастта.
 • Не се налага рязане на тъканите, не предизвиква подуване или дискомфорт.
 • Не оставя белези, за разлика от оперативната блефаропластика или браулифтинг.
 • Възстановителният период е много по-къс в сравнение с хирургичните манипулации.
 • Превъзхожда многократно останалите неинвазивни методи за третиране на отпусната кожа.

възраст

35-70

Подходяща
възраст

времетраене

60 мин

Времетраене

необходим брой процедури

1

Необходим
брой процедури

тип терапия

Апаратна
Миниинвазивна

Тип
терапия

Често задавани въпроси

Процедурата се извършва под местна анестезия. С изключително фина двустранна канюла, специалист, от Dr Denkvoa Dermatology, влиза под кожата и обработва малките зони с радиочестота, която стопява мастните клетки и стимулира синтеза на колаген.

С възрастта веждите се отпускат надолу, карайки лицето да изглежда уморено или ядосано. Горният и долният клепач също отлично се повлияват от третиране с AccuTite. Процедурата често се използва за изглаждане на назолабиалните гънки и марионетни линии. 

Минимално инвазивната радиочестотна енергия въздейства върху тъканите и свива отпуснатите зони. Втечнените мастни клетки могат да бъдат отстранени чрез иглена аспирация или да бъдат изхвърлени от тялото по естествен път. 

Пациентът може да напусне клиниката веднага след процедурата, да се прибере у дома и да се върне към обичайния си начин на живот. В сравнение с хирургични манипулации като фейслифт или блефаропластика, периодът на възстановяване е изключително кратък. Отокът и леките синини след манипулацията отшумяват до няколко дни.

Резултатът се забелязва непосредствено след процедурата. Пълният ефект се разгръща от 6 до 12 седмици след манипулациятa и продължава до 5 години.

Процедурата се извършва еднократно.


Triton

Първата лазерна система, която комбинира най-ефективните дължини на енергийната вълна във високорезултатен, индивидуален микс за всеки пациент. Прецизният фюжън между Александритен, Диоден и Nd:YAG лазер достига до различни дълбочини и премахва всички видове окосмяване от разнообразни типове кожа.

Triton Duo Dark: Елегантно комбинира Диоден и Nd:YAG лазер, като миксира едновременно дължини на вълната съответно от 810nm/1064nm. Действа с висока сила при нулев риск върху тъмна кожа.

Какви са предимствата на Triton Duo Dark?

 • Безопасно и ефективно съчетава висока енергия с мулти дължини на вълната
 • Премахва всички видове окосмяване от различните типове кожа
 • Бързо обработва големи зони като гръб и крака (15-30 минути)
 • Осигурява комфорт, благодарение на контактното охлаждане

Какви проблеми решава Triton Duo Dark?

 • Премахва светло/средно тъмно/тъмно окосмяване от светла кожа
 • Премахва тъмно окосмяване от тъмна кожа
 • Премахва от фини до груби, упорити косми
 • Премахва окосмяване с различна гъстота

възраст

18-60

Подходяща
възраст

времетраене

10-90 мин

Времетраене

необходим брой процедури

6

Необходим
брой процедури

тип терапия

Медицинска

Тип
терапия

Защо избрахме Triton Duo Dark?

Може да бъде настроен към спецификата на всеки тип окосмяване и вид кожа за най-добри резултати. Като миксира различни дължини на лазерната вълна и голяма сила на импулса, системата отговаря на индивидуалните нужди на всеки пациент.

Мозаечната комбинация от лазерни вълни с миксирана дължина достига до различните фази на растеж на косъма. Така, по едно и също време и с еднаква сила, специалистите на Dr Denkova Dermatology, третират както вече поникналите косми, така и тези в начален растеж.

Отличните резултати идват с по-малко сесии. Докато при традиционните лазери резултатът се вижда след 6, 8 или 10 процедури, с Inmode Triton отчитаме 70-80% намаляване на окосмяването само с 3 процедури.

При стандартните лазери трябва да намалим силата на импулса и да увеличим продължителността му, за да третираме тъмната кожа и окосмяване без риск от хиперпигментация. Така обаче намаляваме ефективността на процедурата. С Inmode Triton можем да използваме максимално параметрите на системата при пълна сигурност и продуктивност.

Вижте също:

премахване на бръчки, белези и акне


Morpheus8

Мощна, ефективна и безопасна, фракционираната радиочестота разкрива огромни възможности пред неинвазивното ремоделиране на лицето и тялото.

Енергията прониква под кожата чрез микро иглички-електроди, за да обнови тъканите. С въздействието на Fractora вече постигаме удивителни резултати в преструктурирането и изглаждането на дермата, а с най-новото ни апаратно решение проникваме до още по-голяма дълбочина – тази на съединителната тъкан.

Morpheus8 работи в субдермата и в мастния слой, като стяга, оформя и изглажда кожата на хирургично ниво.

Създаден от InMode – лидерът в иновативните, енергийно базирани и неинвазивни естетични решения, Morpheus8 дава дългосрочни, консистентни и високоестетични резултати. Освен че оформя и подмладява лицето и шията в една цялостна 3D визия, видимо подобрява състоянието на деколтето, ръцете и коленете.

Със системата работим успешно както върху средната до сериозна загуба на еластичност на кожата, и съпътстващите я отпускане и дълбоки бръчки, така и върху проблеми на повърхността като белези от акне и фини линии.

Какви са предимствата на Morpheus8?

 • Фракционираната радиочестота на Morpheus8 прониква до 4000 микрона, т.е. до впечатляващите 4 милиметра, като така достига до дълбоките структури на кожата и стимулира регенерацията им.
 • Morpheus8 не причинява аблация (увреждане) на повърхността на кожата, характерно за C02 лазера. Енергията преминава през епидермиса и дермата без да ги уврежда термично, и реорганизира субдермалния и дълбокия субкутанен слой.
 • Заради голямата дълбочина на проникване и запазването на горния слой на кожата, процедурата може да се прави и през лятото без риск от пигментации (за разлика от манипулациите с фракселизирана радиочестота или лазерна енергия в по-повърхностните структури).
 • Освен върху лицето, силен обновяващ и стягащ ефект се наблюдава върху шията, която принципно се влияе по-трудно от подобни манипулации. Плюс е контурирането и ремоделирането на тялото.
 • Специален акцент е възможността за заличаване на стрии – един от най-упоритите естетични проблеми.
 • Въздействието на апарата може да бъде комбинирано с други иновативни фракционирани радиочестотни системи. Докато Fractora изглажда текстурата на кожата, Morpheus8 я стяга.
 • Работи ефективно и като „помощник“ на Facetite (минимално-инвазивния лифтинг в долната част на лицето), като подобрява еластичността на кожата и подпомага триизмерното моделиране.
 • Дългите игли, изолирани в силикон, правят процедурата максимално безболезнена, комфортна и сигурна за всеки тип кожа.
 • Резултатите от нея могат да се запазят до 2 и повече години.

възраст

30-60+

Подходяща
възраст

времетраене

30 мин

Времетраене

необходим брой процедури

1 - 3

Необходим
брой процедури

тип терапия

Апаратна

Тип
терапия

Често задавани въпроси

Дерматологът нанася локален анестетик върху обработваната зона, за да гарантира максимален комфорт на пациента и преминава върху кожата с накрайник, снабден с 24 покрити със силикон стоманени микро-игли.

При перфорацията на епидермиса те генерират радиочестотни импулси с точно определена сила и доставят радиочестотна енергия на предварително избрана дълбочина от 2, 3 или 4 милиметра.

Вградените в Morpheus8 системи за сигурност измерват в реално време температурата и автоматично намаляват силата на енергията, ако е твърде голяма за пълна сигурност на пациента.

Процедурата отнема около 20-30 минути.

Радиочестотната фракционирана енергия въздейства върху субдермата и съединителната мастна тъкан през матрица от микроелектродни биполярни импулси. Това предизвиква термична аблация и коагулация на равно разграничени кожни участъци с микроскопични размери.

Здравата кожа, заобикаляща третираната зона, действа като “резервоар” на клетки, растежни фактори и кръвни елементи. Това ускорява зарастването на обработения участък, стимулира производството на колаген и еластин, мощно уплътнява, стяга и ремоделира тъканите.

Срокът за възстановяване е много по-кратък отколкото при рисърфисинга с фракциониран лазер. Въпреки че доставя радиочестотна енергия на дълбочина до 4 мм, Morpheus8 не уврежда повърхността на кожата.

След процедурата вероятно ще имате лека до умерена червенина, оток или белене, които отшумяват до няколко дни. Нашите дерматолози ще ви препоръчат специализирана грижа за оптимизиране на резултатите.

Резултатите се виждат на момента и градират във времето, докато тялото създава нова, богата на колаген тъкан.

Две седмици след първата процедура всички пациенти започват да виждат позитивен резултат, като обновяването, уплътняването и стягането се разгръща оптимално три месеца след последната манипулация.

Резултатите се задържат две години, а при подходяща грижа – и повече.

Докато фракционираното лазерно подмладяване изисква между 4 и 6 процедури, фракционнираният лазерен рисърфисинг постига отлични резултати с 1 до 3 манипулации, всяка през около четири седмици.

 • При употреба на Ретин А, системни ретиноиди, антибиотици от групата на тетрациклините и орални контрацептиви;
 • След дермабразио и химически пилинги, направен 4 седмици преди процедурата;
 • При наличие на херпес вирусна инфекция, дерматити в обострен стадий и злокачествени образувания.

Вижте също:


Juvederm Volux

Да опишем съвършеното лице е лесно: хармонични пропорции, приятна симетрия и изразена граница между челюстта и шията.

Когато обаче тази ясна линия започне да изчезва или да става вълнообразна (а това се случва, когато кожата изтънява, меката тъкан се отпуска, а костната структура се променя), красивата овална форма се разлива и деформира.

Създаден специално за линията на челюстта и брадичката, Juvederm Volux (филър с хиалуронова киселина) категорично оформя и предефинира долната част на лицето.

Според редица изследвания, 51% от мъжете и жените биха искали да противодействат на нежеланата промяна в тази зона, но без да прибягват към хирургична намеса.

С Juvederm Volux (филър с хиалуронова киселина) възможностите за неинвазивна, но видима корекция рязко се увеличават. Качествата на продукта са гарантирани от VYCROSS технологията (патентован баланс между късо и дълговерижна хиалуронова киселина), използвана в утвърдените Juvederm Voluma, Juvederm Volift и Juvederm Volbella.

Какви са предимствата на Juvederm Volux?

 • Структуриращ гел с висока концентрация на хиалуронова киселина, Juvederm Volux осигурява по-мощна дефиниция на контура от всеки продукт в естетичната дерматология.
 • С него се оформя ъгъла на мандибулата (долната челюст) и се осигурява хармонична проекция при малка и слабо изразена брадичка.
 • Стабилизирането на линията на челюстта повлиява състоянието на шията, а промяната на брадичката хармонизира цялостно лицето.
 • Juvederm Volux е изключително подходящ за пациенти в по-зряла възраст, при които други филъри не се справят със загубата на еластичност и костна плътност.
 • Осигурява значителна корекция без болка, риск и време за възстановяване.
 • Запазва формата си и не мигрира при инжектиране, гарантира продължителен ефект.

възраст

30+

Подходяща
възраст

времетраене

15 - 30 мин

Времетраене

необходим брой процедури

1

Необходим
брой процедури

процедури

Инжекционна

Тип
терапия

Често задавани въпроси

Поставянето на Juvederm Volux се извършва дълбоко под кожата по линията на челюстта и/или в брадичката. Като много продукти от семейството на Juvéderm, този пълнител също съдържа лидокаин за максимален комфорт при поставянето му.

Дискомфортът, отоците и синините са сведени до минимум благодарение на техниката на инжектиране на специалистите на Dr Denkova Dermatology.

Ефектът се вижда веднага след процедурата. Според проучванията, 95% от пациентите са изключително удовлетворени три месеца след поставянето на Juvederm Volux. На 18-ия месец 62% от тях продължават да описват резултатите като отлични.  

Една процедура е достатъчна за постигане на дълготраен ефект.

 • При свръхчувствителност към хиалуронова киселина;
 • При нараняване на кожата в зоната на инжектиране.


безболезнено и ефективно премахване на целулит с btl unison

Unison

Когато говорим за целулит си представяме враг, който трябва да бъде атакуван от всички страни. В дългата битка срещу портокаловата кожа за първи път можем да въздействаме едновременно и директно върху всички пет причини за появата на неравностите под епидермиса с технологичната иновация BTL Unison.

Това е единственият апарат, който комбинира монополярна радиочестота и фокусирани акустични вълни, мощно дренира увредените тъкани и намалява обема на мастните клетки, за да постигне видими резултати – възстановена, еластична и изгладена кожа.

Какви са предимствата на BTL Unison?

 • BTL Unison въздейства върху всички типове целулит – воден целулит, целулит с отпускане на кожата; целулит с фиброзни страствания.
 • Апаратът работи успоредно върху петте причини за появата на целулит: уголемени мастни депа; увредени колагенови влакна; липса на еластичност на кожата; нарушено кръвоснабдяване; натрупване на метаболитни отпадъци.
 • Процедурата е неинвазивна, безболезнена и напълно безопасна, а за нея няма възрастови или сезонни ограничения.
 • Сесията продължава средно около 20 минути, значително по-кратко от стандартното.
 • Може да се съчетава с моделиращи тялото процедури – както инжекционни (специфични мезотерапии), така и радиочестотни (Exilis)

възраст

20-60

Подходяща
възраст

времетраене

20-40 мин

Времетраене

необходим брой процедури

6-8

Необходим
брой процедури

тип терапия

Апаратна

Тип
терапия

Често задавани въпроси

Процедурата е безболезнена. Докато дерматологът преминава с накрайника върху избраната зона, може да усетите леко загрявяне. В този момент към дълбоките слоеве на кожата се доставя два типа енергия – монополярна радиочестота и фокусирани акустични вълни.

Прецизно насоченият енергиен поток преизгражда и възстановява засегнатите тъкани. Мощният дренаж от акустичните вълни подобрява кръвотока и лимфотока, а загряването на тъканта от радиочестотната енергия намалява обема на мастните клетки и премахва метаболитните отпадъци.

Терапията е неинвазивна и няма възстановителен период. Веднага след процедурата можете да се върнете към обичайното си ежедневие.

Броят процедури зависи от типа целулит и степента му. Обикновено между 4-8 сесии през една седмица са достатъчни.


Интензивна хиалуронова терапия

Как изглежда жадната кожа? Суха, повяхнала, прорязана от фини линии. А какво е спасението? Ударна хидратация с правилните стъпки и точните съставки. Уменията на нашите козметици и мощната хиалуронова терапия с продуктите на Institut Esthederm връщат влагата в епидермиса и правят лицето свежо и привлекателно сочно.

Какви са предимствата на интензивната хиалуронова терапия?

 • Терапията е подходяща за всеки сезон
 • Работи се с три форми на хиалуронова киселина за максимален ефект
 • Фините линии се изпълват отвътре
 • Епидермисът се рехидрататира дългосрочно

възраст

30-60

Подходяща
възраст

времетраене

30-45 мин

Времетраене

необходим брой процедури

8-10

Необходим
брой процедури

тип терапия

Козметична

Тип
терапия

Стартираме с нежно почистване и подсушаване на кожата. Последователно нанасяме върху лицето, врата и деколтето интензивен хиалуронов серум, интензивен хиалуронов крем и интензивна хиалуронова маска, като не пропускаме деликатните зони около очите и устните.

Като нанасяме продуктите за интензивна грижа с нежни масажни движения, внасяме в дълбочина молекули хиалуроновата киселина. По този начин попълваме водния резерв на кожата и я рехидратираме.

Процедурата е изключително деликатна и не предполага дискомфорт или зачервявания. Веднага след нея можете да се върнете към ежедневните си занимания.

Ефектът се вижда моментално. Още след първата процедура сухите участъци и опъването изчезват, комфортът се повишава. В хода на терапията фините линии се изпълват отвътре навън, а бръчките се омекотяват.

Повърхността става мека и перфектно хидратирана. Драматично се повлиява и нежната зона на околоочния контур. В края на курса умората от лицето е изтрита.

При дехидратирана кожа с фини линии, ние от Dr Denkova Dermatology, ви препоръчваме да прилагате терапията веднъж седмично. Оптималните резултати се разгръщат след пълния двумесечен курс и се задържат месеци наред.

Продуктите на Institut Esthederm, които използваме


SuperFacial

Сигурно сте чували, че водата в естествените горещи извори е изключително полезна за кожата. Но знаете ли защо? Защото предизвиква оксиженациянасищане на клетките и тъканите с кислород.

С терапията Super Facial постигаме точно този ефект, който подпомага дълбокото проникване и оптималната абсорбация на активните съставки в кожата, и предизвиква силен подмладяващ ефект.

Дълбока регенерация

Super Facial предефинира понятието “козметична процедура” като комбинира три работещи в синхрон технологии за несравними резултати. Освен че замества класическото почистване и естествено насища тъканите с кислород, терапията с революционната платформа geneО+® осигурява нежна ексфолиация, силна хидратация и дълбока регенерация.

Как протича процедурата?

Терапията преминава през няколко основни фази:

 • Механична ексфолиация с вибрационен масаж (премахва мъртвите клетки, обновява епидермиса, подобрява микроциркулацията и лимфния дренаж) и деликатен химичен пилинг (комбинацията от киселини изглажда, подновява и подготвя кожата за приема на ценни хранителни вещества).
 • Генериране на мехурчета въглероден диоксид, които се освобождават върху повърхността на кожата и изпращат богата на кислород кръв в обработваната зона. Оксиженацията на клетките подготовя кожата за дълбоко проникване на активните продукти.
 • Прилагане на ултразвук и въвеждане на гел, богат на хранителни вещества

Супер технология

Научете повече за действието на платформата Geneo+

Реални резултати

Вижте снимките на резултати след процедурата

Какви са предимствата на супер терапията?

 • Осигурява насищане на клетките с кислород по естествен път
 • Ревитализира, стяга, изглажда и хидратира повяхналата кожа
 • Изсветлява сивия тен и пигментациите
 • Видимо намалява разширените пори
 • Дренира отока в околоочната зона
 • Активира производството на нови клетки
 • Може да се прилага върху лице, шия и деколте

възраст

16-60+

Подходяща
възраст

времетраене

45-80 мин

Времетраене

необходим брой процедури

4-6

Необходим
брой процедури

тип терапия

Апаратна

Тип
терапия

Изберете своята SuperFacial терапия:

Super Facial Revive Подмладяваща грижа

След почистването на лицето, експерти от Dr Denkova Dermatology, прилагат с вибрационен масаж богатия на хранителни вещества гел Neo Revive. Формулата съдържа хиалуронова киселина, ретинол, пептиди, рибоза, масло от семена от нар, токоферил ацетат, аскорбил палмитат.

 • Съживява и изглажда кожата
 • Стяга и лифтира
 • Намалява фините линии и смекчава бръчките

Super Facial Bright Изсветляваща грижа

След почистване на лицето с прилагаме вибрационен масаж въвеждаме богатия на хранителни вещества гел Neo Bright. Формулата съдържа азелаинова киселина, коджикова киселина,  ретинол, магнезиев аскорбил фосфат, шипково масло, токоферил ацетат, хиалуронова киселина

 • Изсветлява и изравнява тена
 • Омкотява пигментациите и намалява активността на клетките, произвеждащи меланин
 • Възстановява увредената от слънцето кожа

Често задавани въпроси:

Използваме уникална таблетка със Sodium bi-carbonate и Citric acid, която влиза в контакт с гелове, богати на подхранващи вещества (Neo Revive и Neo Bright).

При взаимодействието между двата продукта част от веществата стават абразивни и ексфолират кожата, а химичната реакция генерира въглероден диоксид. Богатата на въглероден диоксид среда от своя страна предизвиква физиологична реакция, наречена ефект на Бор – увеличено насищане на тъканите с кислород, повишаване на кръвната циркулация и клетъчния метаболизъм.

Клетките, богати на кислород, са в оптимално състояние да приемат гела, съдържащ подхранващите вещества.

Прилагаме продукти с различна формула, за да разрешим различни естетични проблеми

Веднага след терапията лицето е освежено и спокойно, и можете да се върнете към обичайните си ежедневни занимания

Резултатите са видими още след първата процедура. Кожата е дълбоко хидратирана и стегната, с по-свеж тен, омекотени бръчки и редуциран оток в зоната около очите. Жизненият й тонус и текстурата са подобрени.

За постигане на оптимален и дълготраен ефект препоръчваме курс от 4-6 терапии, провеждани веднъж седмично. След края на курса, една терапия месечно подържа кожата свежа и чиста.

Процедурата е безопаснa, безболезненa и много нежнa, без противопоказания. Може да се прилага при всеки тип кожа, включително при такава, чувствителна на козметични интервенции.


Диодна епилация

Признат стандарт в лазерната епилация, диодният лазер може да се използва върху различни типове кожа (от светла до тъмна) и да се прилага безопасно през цялата година, включително през летните месеци. Импулсът с дължина на вълната от 810 нанометъра бързо и прецизно достига фоликула на косъма, за да го унищожи.

Само няколко процедури ви осигуряват гладка кожа и оставят далеч спомена за болезнената кола маска, бръсненето с краткотраен ефект и раздразнението от врасналите косъмчета.

Какви са предимствата на диодната лазерна епилация?

 • Импулсът от диодния лазер достига до точната дълбочина в кожата, а излъчваната енергия таргетирано се абсорбира от меланина в косъма.
 • Ефективно се третират всички фототипове кожа, както и различни като дебелина и цвят косми.
 • Процедурата се прилага във всички зони на тялото и лицето.
 • Може да бъде придружена от охлаждане, което значително подобрява комфорта на пациента

възраст

18-60

Подходяща
възраст

времетраене

10-95 мин

Времетраене

необходим брой процедури

6-8

Необходим
брой процедури

тип терапия

Апаратна

Тип
терапия

Често задавани въпроси

Месец преди процедурата и в деня на самата манипулация не бива да премахвате окосмяването по друг начин, освен чрез бръснене. След като бъде уточнена зоната на третиране, дерматолог от Dr Denkova Dermatology ще нанесе гел върху нея и ще премине отгоре с накрайника на апарата.

Лазерният импулс (силно концентрирана, мощна светлина с една единствена дължина на вълната, насочена в една посока и фокусирана в малка точка) прониква в кожата, абсорбира се от меланина на косъма и се превръща в топлина.

При загряването клетките на фоликула и храненето на косъма се разрушават, а естественият му разтежен цикъл спира.

Възстановителен период няма, защото лазерът не нарушава цeлостта на кожата, а единствено космения фоликул. Възможно е веднага след процедурата епидермисът да е леко зачервен, но този дискомфорт отшумява в рамките на деня.

Ако обработваните зони ще бъдат изложени на пряка слънчева светлина, не забравяйте да използвате широкоспектърна слънцезащита с SPF 50.

Реалистично е да очаквате 70-80 процента от окосмяването да бъде напълно унищожено след цикъл от 6 до 8 процедури. Можете да поддържате кожата си гладка целогодишно, ако след основния курс правите по една манипулация годишно. Така ще държите под контрол малкото останали косми и новите фоликули, които тялото ще се опита да „произведе“.

Процедурите се правят средно на 6-8 седмици, защото такъв е цикълът на растеж на косъма. При всяка манипулация лазерът атакува само космите в активна фаза на растеж.

За да получите най-добри резултати, съветваме ви да спазвате предварително уточнения с вашия дерматолог график.

 • При бременност и кърмене;
 • При възпалена или наранена кожа;
 • При епилепсия и свръхчувствителност;


Фотоепилация

Съвършено гладката кожа е важна за всички – и за жените, и за мъжете, затова търсим най-подходящия и сигурен начин за премахване на нежеланото окосмяване. Ефективна и бърза, фотоепилацията гарантира дългосрочни резултати. Извършва се със светлина във видимия спектър, която таргетира меланина (пигмента) в косъма и унищожава фоликула му.

Какви са предимствата на IPL фотоепилацията?

 • Фотоепилацията е по-бърза от лазерното обезкосмяване. IPL накрайникът покрива по-голяма площ от кожата, тъй като системата работи с широк спектър естествено разпръскваща се светлина с различна дължина на вълната.
 • Прилага се както върху цялото тяло, така и върху лицето.
 • Премахва врасналите косъмчета и кожните раздразнения.
 • Според субективното усещане на някои пациенти, фотоепилацията е по-безболезнена от лазерната.

възраст

18-60

Подходяща
възраст

времетраене

10-90 мин

Времетраене

необходим брой процедури

6-10

Необходим
брой процедури

тип терапия

Медицинска

Тип
терапия

Често задавани въпроси

IPL системите (съкращение от Intense Pulsed Light, т.е. интензивна пулсова светлина) работят със светлина във видимия спектър, която се филтрира, за да третира различни хромофори, т.е. носители на цвят в кожата.

Преди процедурата по обезкосмяване дерматологът избира точните настройки, за да таргетира пигмента в косъма и след това обработва избраните участъци.

Светлината прониква в кожата, абсорбира се от меланина в косъма и се трансформира в топлина, която преминава по стъблото на косъма и стига до неговия фоликул. Нагряването разрушава корена заедно с хранещите го кръвоносни съдове, без да уврежда околните тъкани.

Непосредствено след процедурата е възможно да получите раздразнение (зачервяване, сърбеж или леко подуване), което обикновено отшумява в рамките на няколко часа. В следващите дни кожата ще е по-чувствителна към слънчевата светлина, затова е важно да използвате широкоспектърна слънцезащита.

След първата процедура ще се разделите с около 20 на сто от окосмяването, което е в активна фаза на разтеж. Космите, унищожени от интензивната пулсова светлина, ще опадат сами в следващите дни или седмици. Следващата манипулация ще обхване поредните косми в анагенна (растежна) фаза.

Важно: Между отделните манипулации можете да използвате самобръсначка, но не и кола маска.

Препоръчват се между 5 и 10 процедури. С всяка следваща манипулация броят на космите се редуцира, разтежът им се забавя, а дебелината им намалява. За да се радвате на отлични резултати е важно да следвате графика, определен от вашия дерматолог от Dr Denkova Dermatology.

 • При бременност и кърмене;
 • При възпалена или наранена кожа;
 • При епилепсия и свръхчувствителност;