Мезотерапия с полинуклеотиди

Процесите, които предизвикват увреждането на кожата стартират дълбоко под повърхността й. Там действа и биостимулаторът Pluryal Silk – иновативна мезотерапия за уплътняване и омекотяване на кожата чрез инжектиране на полинуклеотиди.

Биостимулаторът за производството на колаген

Полинуклеотидите са активни молекули, които стимулират активността на фибробластите както и създаването на нови кръвоносни съдове, които „хранят“ кожата. Затова ги наричат и„лечители“ на кожата. Те ускоряват тъканната регенерация и заличаването на белези, тъй като активират секрецията на растежни фактори и колагенови протеини. Те са напълно абсорбируеми, неалергенни и имат мощен противовъзпалителен ефект.

Биостимулаторът с полинуклеотиди е подходящ за зони на лицето и тялото, където кожата е по-тънка и податлива на увреждане. Ревитализиращата мезотерапия не съдържа хиалуронова киселина и не създава обем, което я прави изключително подходяща за третиране в областта на околоочния контур, клепачите и устата.

Предимства на биостимулатора с полинуклеотиди

 • Подхранва и уплътнява кожата в най-деликатните зони
 • Увеличава производството на колаген
 • Повишава еластичността на кожата
 • Подпомага естествената способност на кожата да се самовъзстановява

Процедури, подходящи за действието на Pluryal Silk

Мезотерапията с полинуклеотиди подобрява многократно ефекта и ускорява възстановяването след лазерни, микронидлинг и радиочестотни терапии за премахване на несъвършенства и стимулиране на колагена, както и след продедури за дълбок химичен пилинг.

 

Pluryal Silk като част от вашата годишна анти-ейдж програма

 • Ако държите на естествения подход в грижата за кожата
 • Ако вече планирате вашата програма за обща анти-ейдж превенция
 • Ако търсите коригиращо решение за мимическите бръчки, различно от ботулинов токсин
 • Ако кожата ви се възстановява по-бавно след рисърфисинг процедури

При трудност в избора и планирането на терапии и процедури, подходящи за състоянието на вашата кожа, запишете час за своя годишен скинчек в клиниките ни. Той ще включва цялостна апаратна диагностика за определяне на типа кожа и текущите нива на себум, пигментация, хидратация и еластичност, профилактичен преглед на бенки и образувания, насоки за козметична грижа и персонална анти-ейдж програма от терапии за дългосрочна превенция и грижа.

Цена на биостимулаторът с полинуклеотиди

Цената на мезотерапията се определя от броя милилитри и е налична в актуалния ни ценоразпис. По време на вашия годишен скинчек ще получите и повече информация за специалните отстъпки при планиране на програма от няколко процедури.

възраст икона

30+

Подходяща
възраст

времетраене икона

30 мин

Времетраене

необходим брой процедури

1-3 сезонно

Необходим
брой процедури

Инжекция икона

Инжекционна

Тип
терапия

Често задавани въпроси за мезотерапията с полинуклеотиди

Терапията не изисква специална подготовка. Продължителността й е 20-30 минути, а инжектирането на активният коктейл с полинуклеотиди е при максимален комфорт за пациента.

Продуктът се инжектира на границата в дълбока дерма / хиподерма. В продължение на 2-3 седмици полинуклеотидите стимулират активността на фибробластите, производството на колаген, хиалуронова киселина и фибронектин, както и създаването на нови кръвоносни съдове, които „хранят“ кожата и и имат мощен противовъзпалителен ефект.

По време на възстановителния период могат да се получат отоци и леки синини. Други нежелани ефекти са зачервяване и слаба оточност в третираната зона, сърбеж, парене, усещане за натъртване. Дискомфортът изчезва в рамките на няколко часа до 4-5 дни.

Още на деветият ден след инжектиране се отбелязва ръст в нивата на колаген в размер на 7%. Ефектът от мезотерапията с полинуклеотиди се разгръща след около 3 седмици, когато е видим резултата от стимулираната колагенова синтеза.

В зависимост от състоянието на кожата, биостимулаторът се инжектира два или три пъти в разстояние от 2-3 седмици. Ако е необходимо, могат да се назначат поддържащи процедури с еднократно инжектиране през няколко месеца.

Употребата на Pluryal® Silk е противопоказана п ри пациенти, които са с история за алергии към продукти от рибен произход. Поради липсата на на клични данни относно употребата на продукта при пациенти с автоимунни заболявания, бременни жени или кърмачки, както и при пациенти под 18г., не се препоръчва третиране с Pluryal® Silk в тези случаи.


Красива млада дама на черен фон

MD Codes ■

Какво означава ефективно подмладяване на лицето? Според последните тенденции в дерматологията това е възстановяване на загубените с възрастта пропорции, а не толкова добавяне на нови обеми. MD Codes цели точно това.

Системата MD Codes™ връща съвършените пропорции на лицето.

Един от доказано работещите методи за постигането на максимално добър резултат е използването на системата MD Codes™. Това са точно определени точки, в които се инжектират хиалуронови пълнители и ботулинов токсин според анатомичните особености на всеки пациент. Крайният ефект е отпочинало, хармонизирано и отново привлекателно лице, а не просто кожа без бръчки.

Комплексната система за подмладяване е разработена от бразилския пластичен хирург д-р Маурисио де Майо след 20 годишни проучвания. Д-р Радина Денкова прилага с успех метода в клиниките си и сертифицирано обучава свои колеги в Европа.

Какви са предимствата на системата MD Codes™?

 • Системата MD Codes™ дава възможност на дерматолога за прецизно съобразяване с индивидуалните специфики на всеки пациент – костна структура, естествена мускулна атрофия и моментно състояние на дермата;
 • Лидокаинът в поставения продукт осигурява изключителен комфорт по време на манипулацията;
 • Инжектираният гел – хомогенен и с гладка консистенция, работи за естествения резултат и мекото излъчване на лицето;
 • Освен върху цялото лице, може да се работи и само върху определени зони – долна част, средна част, периорбитална област, така че пациентът да контролира и балансира бюджета си на всеки етап от естетичната процедура.

Цена за процеудрата за MD Codes

Цената на процедурата се определя от количеството продукт, което ще бъде необходимо за постигане на определен резултат. Попитайте вашия инжектор за специалните условия при цялостно моделиране на лицето с по-голямо количество продукт.

възраст икона

15-60+

Подходяща
възраст

времетраене икона

45 мин

Времетраене

необходим брой процедури

1 месечно

Необходим
брой процедури

Сешоар Икона

Апаратна медицинска

Тип
терапия

Често задавани въпроси за MD Codes

В зависимост от проблема и зоната се работи с три различни стерилни, индивидуални накрайници. Те имат патентована защитна мембрана, която предпазва от инфекции. Върху тях са разположени изключително фини иглички, които създават множество микроскопични каналчета.

Дерматологът от DR—DENKOVA DERMATOLOGY инжектира продукт в предварително определени точки в зависимост от конкретните анатомични особености и нужди на пациента. Използват се продукти на Allergan с VYCROSS технология на Juvеderm – Voluma, Volift или Volbella.

Самата технология представлява патентован баланс между късо и дълговерижна хиалуронова киселина с изключително ефективно свързване с BDDE. Осигурява висока кохезивност на продукта, за да запазва формата си и да не мигрира. Здравата мрежа от хиалуронова киселина е устойчива на механизмите на разпадане.

Отокът след манипулацията чрез системата MD Codes е минимален и пациентът може бързо да се върне към ежедневните си ангажименти.

Ефектът от процедурата се вижда веднага. Продължителността му е между 12 и 18 месеца, в зависимост от използвания продукт.

Комплексната система за подмладяване може да бъде използвана повторно отчасти или изцяло, след като ефектът от нея започне да намалява.

Микронидлингът и вашата кожа

Ако изпитвате трудност при избора и планирането на терапии и процедури, подходящи за състоянието на твоята кожа, запишете час за своя годишен скинчек в клиниките ни. Той ще включва цялостна апаратна диагностика за определяне на типа кожа и текущите нива на себум, пигментация, хидратация и еластичност, профилактичен преглед на бенки и образувания, насоки за козметична грижа и персонална анти-ейдж програма от терапии за дългосрочна превенция и грижа.

Вижте също:


DIAMOND-DERMABRAZIO DR-DENKOVA DERMATOLOGY

Микродермабразио

Микродермабразиото е бърза, кратка и ефективна процедура, при която роговите клетки се излющват механично. Резултатът е сияйна кожа с равномерен тен.

Какви са предимствата?

 • Обработва се цялото лице, като може да се влючат деколтето и шията.
 • С по-големи и силно абразивни накрайници се третират и други части от тялото.
 • Процедурата се комбинира добре с механично почистване на лицето, с хидратиращи и регенериращи процедури.
 • Манипулацията е чудесна подготовка за лазерни и естетични процедури.

Цена за диамантено микродермабразио

Цената на процедурата се определя от размера на третираната зона. Подробности можете да откриете в актуалния ни ценоразпис. Нашите специалисти ще ви информират за специалните отстъпки при планиране на програма от няколко процедури в една или повече зони.

възраст икона

15-60+

Подходяща
възраст

времетраене икона

45 мин

Времетраене

необходим брой процедури

1 месечно

Необходим
брой процедури

Сешоар Икона

Апаратна медицинска

Тип
терапия

Често задавани въпроси

Усещането е приятно, болка няма. Механичното дразнение може да предизвика единствено леко зачервяване на кожата.

Роговите клетки се излющват с помощта на метални накрайници с диамантено покритие и вакуумна струя.

Веднага след процедурата обработените зони не бива да се излагат директно на слънце или солариум. Използването на слънцезащита с висок фактор е задължително.

Резултатът от процедурата (диамантено микродермабразио) се вижда веднага. Кожата става мека, сияйна, с равномерен тен и по-добър релеф. Серия от процедури може да премахне и повърхностните пигментации.

Броят на процедурите е индивидуален спрямо несъвършенствата и нуждите на кожата. Обикновено се препоръчва курс от 4 процедури през 7-10 дни.

 • При възпалителен процес, акне, активен херпес и отворени рани в обработваната област;
 • Веднага след прилагане на химичен пилинг или лазер;
 • По време на бременност.

Микронидлингът и вашата кожа

Ако изпитвате трудност при избора и планирането на терапии и процедури, подходящи за състоянието на твоята кожа, запишете час за своя годишен скинчек в клиниките ни. Той ще включва цялостна апаратна диагностика за определяне на типа кожа и текущите нива на себум, пигментация, хидратация и еластичност, профилактичен преглед на бенки и образувания, насоки за козметична грижа и персонална анти-ейдж програма от терапии за дългосрочна превенция и грижа.

Вижте също:


Дълбоката осцилация DR-DENKOVA DERMATOLOGY

Дълбока осцилация

Дълбоката осцилация („осцилация” буквално означава вибриране) е иновативен метод, при който се осъществява биологично ефективно трептене на обработваните тъкани.

Как действа дълбоката осцилация?

Процедурата действа с нежни, но ефективни вибрации върху кожата, съединителната и мастната тъкан, кръвоносните и лимфните съдове, мускулите и нервите.

Терапията има изразено противовъзпалително, болкоуспокояващо и противооточно действие, подпомага лимфодренажа и детоксикацията, ускорява зарастването на рани.

Използва се при:

 • мускулни и ставни заболявания;
 • травми и сухожилни увреди;
 • изгаряния, декубитални и атрофични рани;
 • невралгии и мигрени;
 • постоперативно и в послеродовия период;
 • при белодробни проблеми;
 • Също и в естетичната медицина

Също и в естетичната медицина – след лазерни манипулации, при различни фази на целулит, за тонизиране на лицевата мускулатура.

Какви са предимствата?

 • Методът е немедикаментозен, а лечебният ефект се постига без допълнително натоварване на организма с токсини и синтетични препарати.
 • Терапията може да се прилага в пре– и в ранния постоперативен период; веднага след травма; около открити рани; при метални остеосинтези и ендопротези;
 • Положително повлиява хронични заболявани

Цена за дълбока осцилация

Цената на процедурата е достъпна в актуалния ни ценоразпис. Нашите специалисти ще ви информират за специалните условия и отстъпки при планиране на цялостна програма за грижа.

 

възраст икона

15-60+

Подходяща
възраст

времетраене икона

45 мин

Времетраене

необходим брой процедури

1 месечно

Необходим
брой процедури

Сешоар Икона

Апаратна медицинска

Тип
терапия

Често задавани въпроси за микронидлинга

Дерматолог от екипа на DR—DENKOVA DERMATOLOGY минава по кожата с накрайника на специален апарат, който създава електростатично поле и предава ефективни осцилации в обработваните участъци. Неинвазивно, без болка, тези вибрации могат да достигнат до 6-8 см – дълбочина, без прецедент при физиотерапевтичните методи.

Трептенията действа неагресивно и меко, но същевременно дълбоко и активно върху всички
структурни компоненти – кожа, съединителна и мастна тъкан,
кръвоносни и лимфни съдове, мускули и нерви.

Веднага след процедурата можете да се върнете към обичайното си ежедневие.

Ефектът настъпва след първите няколко процедури.

Оптималният брой процедури е от 8-15. Продължителността на лечебния курс се определя в неговия ход, като се отчитат получените резултати.

Микронидлингът и вашата кожа

Ако изпитвате трудност при избора и планирането на терапии и процедури, подходящи за състоянието на твоята кожа, запишете час за своя годишен скинчек в клиниките ни. Той ще включва цялостна апаратна диагностика за определяне на типа кожа и текущите нива на себум, пигментация, хидратация и еластичност, профилактичен преглед на бенки и образувания, насоки за козметична грижа и персонална анти-ейдж програма от терапии за дългосрочна превенция и грижа.

Вижте също:


Regenerate

Прекаленото излагане на слънце, промяната в климата, начина на хранене или ритъма на живот подлагат кожата на стрес и нарушават естествените процеси на регенерация. С времето кожата ни все по-трудно сама възстановява баланса и жизнеността си. Ефектите от дермалния стрес най-често са нарушено производство на себум, помътняване на тена, загуба на колаген и ускорени процеси на стареене. Можем да ги неутрализираме само с подходяща комбинация от терапии.

Regenerate почиства, съживява и тонизира кожата

Регенериращата програма от три стъпки, която следваме в DR-DENKOVA DERMATOLOGY, е базова козметична грижа за началото на всеки сезон или след период на трансформация – хормонални промени, промяна в режима на хранене и др. Тя комбинира почистване и регулация на нивата на себум, обновяваща терапия и хидратация, които да възстановят жизнеността и баланса в дермата.

Ревитализация с Regenerate е подходяща програма за вас, ако:

 • Намирате кожата си повяхнала и отпусната
 • Наскоро сте правили диета или детокс
 • В огледалото виждате лъщене и разширени пори
 • Лятото е оставило лицето ви опънато и с поражения от слънцето
 • Искате да настроите козметичната си грижа към новия сезон
 • Подготвяте лицето си за дълбока ресърфикс, мезо или лифтинг терапия

Цена за ревитализация с Regnerate

Цената на процедурата е достъпна в актуалния ни ценоразпис. Нашите специалисти ще ви информират за специалните условия и отстъпки при планиране на цялостна програма за грижа.

възраст икона

15-60+

Подходяща
възраст

времетраене икона

45 мин

Времетраене

необходим брой процедури

1 месечно

Необходим
брой процедури

Сешоар Икона

Апаратна медицинска

Тип
терапия

Често задавани въпроси за Regnerate

Първият етап от Regenerate е дълбоко почистване на кожата. Лицето се подготвя със специален тоник и нанасянето на клетъчна вода, която увеличава антиоксидантния капациетет на дермата. Следва екстракция, нанасяне на нежен крем за почистване и озаряваща маска връху лицето, шията и деколтето.

Втората стъпка от програмата може да бъде изцяло съобразена с моментните нужди на кожата. В зависимост от желания резултат можем да изберем между два вида терапии:

ДЕТОКС: Детоксикиращата терапия има нежен пилинг ефект, избистря тена и улеснява проникването на активните съставки от домашната козметична грижа.
ПОДХРАНВАНЕ – Богата, луксозна грижа, която подхранва кожата в дълбочина и работи за възстановяването на естествената й плътност.

Целта на финалната стъпка е да възстанови нивата на влага и да върне свежестта на лицето. Дълбоката хидратираща терапия завършва с лифтинг масаж за стягане и тонус.

Трите терапии се извършват на етапи в рамките на две седмици, в които кожата ще има достатъчно време да се възстанови и усвои използваните активни вещества. Продуктите на Institut Esthederm, с които работим, имат силно концентрирани съставки и подсилват действието на домашната козметична грижа. Регенериращата програма е и отлична подготовка за мезоподхранване и поставяне на хиалуронови филъри, както и за последващи пилинги и ресърфикс терапии.

Вижте също:


Жена с чиста кожа

Лазерен пилинг laseMD®

Лазерните процедури са доказали нееднократно, че са сред най-ефективните и щадящи кожата, отлична алтернатива или допълваваща терапия на пилингите. Силата на лазерния лъч може да се съчетае с действието на активни козметични съставки и да се постигне видимо по-сияйна, по-чиста и подмладена кожа. Апаратът, който миксира идеално лазерната технология и козметиката, се нарича laseMD®.

Най-доброто от два свята: Лазерен пилинг и активни съставки

Тулий лазерът генерира хиляди микроимпулси, които проникват в дермата и създават микроканалчета. През тях специално специално проектираните активни съставки се вливат в кожата и действат там, където ефектът ще е най-видим и траен, без болка и дълго възстановяване.

Какви са предимствата на лазерният пилинг с laseMD®?

 • Процедурата е неаблативна – кожата е пощадена от повърхностни микрорани и се възстановява изключително бързо.
 • laseMD® може да се прилага по всяко време на годината
 • Решава широк спектър от кожни състояния

Цени на лазерният пилинг

Цената на лазерният пилинг се определя от вида на използвания серум. Подробности можете да откриете в актуалния ни ценоразпис. По време на предварителната консултация  нашите специалисти ще ви информират за специалните отстъпки при планиране на програма от няколко процедури.

възраст икона

25-60+

Подходяща
възраст

времетраене икона

20 мин.

Времетраене

необходим брой процедури

2-4 сезонно

Необходим
брой процедури

Сешоар Икона

Апаратна медицинска

Тип
терапия

Често задавани въпроси за лазерният пилинг laseMD®

laseMD® е фракционна лазерна система, предназначена да доставя козметични средства до дермата. Лазерният пилинг се бори с широк диапазон от кожни проблеми като свежда възстановителния период до  минимум.

Устройството създава микроканали на дермално ниво без да нарушава най-горния слой на кожата – епидермиса. В тези каналчета се въвеждат ампула с активни съставки, подбрана според състоянието на кожата. Продуктът е под формата на наночастици с оптимизиран размер за възможно най-добро проникване в дълбочина, като в същото време се намалява болката и времето за възстановяване.

В рамките на час след края на процедурата микроканалчетата се затварят и молекулите на активните вещества остават да действат в дермата.

Активните съставки на ампулите са витамин С, Ретинол, Ресвератрол, Транексамова киселина. Контейнерът, в който се държат до активирането им непосредствено преди процедурата е двукамерен, като това позволява съхраняването на продукта без използването на консерванти. Според проблема, който ще се третира, се избира различна по състав ампула.

Благодарение на laseMD® се постига моментално тонизиране и озаряване на кожата. С лазерната система се постигат отлични резултати при лечението на мелазма, редукцията на пигментни  петна, заличаването на повърхностни несъвършенства. Повлиява се добре и отпуснатата кожа на лицето, деколтето и шията.

За оптимален ефект се препоръчват 4 процедури през 2 седмици.

 • При възпалителен процес, акне, активен херпес и отворени рани в обработваната област;
 • Веднага след прилагане на химичен пилинг;
 • По време на бременност.


Увеличаване на устни DR-DENKOVA DERMATOLOGY

Моделиране на устни

Красивите устни правят лицето по-изразително, привлекателно и свежо. Като използваме хиалуронови филъри с различна плътност, пластичност, мекота и трайност, можем да постигнем различни цели – да увеличим обема на устните, да възстановим изгубената им форма (с годините те изтъняват, а контурът им се нарушава) и да коригираме асиметрията. Процедурите по уголемяване на устни и моделиране са едни от най-търсените.

Плътни и сочни устни

Разгледайте снимки от галерията ни.

Какви са предимствата на филърите за уголемяване на устни и моделиране?

 • Процедурата може да се извърши на няколко етапа, така че трансформацията да бъде максимално плавна и естетична.
 • Освен за добавяне на обем в устните, филърите се използват и за оформянето на естетичен контур.
 • Рискът от възникване на алергични реакции е сведен почти до нула.

Цени за уголемяване на устни и моделиране

Цената на процедурата се определя от количеството продукт, което ще бъде необходимо за постигане на определен резултат, като минималното количество е 1мл. Подробности можете да откриете в актуалния ни ценоразпис. Следете промоционалните дни на нашите дерматолози в София и Варна, в които поставят хиалуронови филъри с отстъпка от редовната им цена.

възраст икона

20+

Подходяща
възраст

времетраене икона

15 мин

Времетраене

необходим брой процедури

1

Необходим
брой процедури

Инжекция икона

Инжекционна

Тип
терапия

Често задавани въпроси за уголемяване на устни и моделиране

При консултацията със специалист на DR—DENKOVA DERMATOLOGY взимаме под внимание анатомичните особености на всяко отделно лице, за да създадем максимано естествени и красиви устни. Филърът се поставя с помощта на тънка игла. Благодарение на лидокаина в повечето продукти процедурата е сравнително безболезнена.

Филърът се разпределя равномерно в устните, така че да се постигне максимално добър и едновременно с това ненатрапчив ефект.

В първите часове до 2-3 дни след процедурата е нормално да се получи оток поради травмата от инжектирането. След спадането му устните ви ще изглеждат съвсем естествено, но по-плътни и сочни.

Крайният ефект се вижда след отшумяването на отока. Средната трайност на филърите е между 6 и 8 месеца, а резорбирането им зависи от особеностите на отделния организъм.

Процедурата може да се повтори след резобрирането на филъра.

 • При свръхчувствителност към хиалуронова киселина;
 • При нараняване на кожата в зоната на инжектиране.

Вижте също:


Morpheus8: Фракционна радиочестота

Мощна, ефективна и безопасна, фракционираната радиочестота разкрива огромни възможности пред неинвазивното ремоделиране на лицето и тялото.

Енергията прониква под кожата чрез микро иглички-електроди, за да обнови тъканите. С въздействието на Fractora вече постигаме удивителни резултати в преструктурирането и изглаждането на дермата, а с най-новото ни апаратно решение проникваме до още по-голяма дълбочина – тази на съединителната тъкан.

Morpheus8 работи в субдермата и в мастния слой, като стяга, оформя и изглажда кожата на хирургично ниво.

Създаден от InMode – лидерът в иновативните, енергийно базирани и неинвазивни естетични решения, Morpheus8 дава дългосрочни, консистентни и високоестетични резултати. Освен че оформя и подмладява лицето и шията в една цялостна 3D визия, видимо подобрява състоянието на деколтето, ръцете и коленете.

Със системата работим успешно както върху средната до сериозна загуба на еластичност на кожата, и съпътстващите я отпускане и дълбоки бръчки, така и върху проблеми на повърхността като белези от акне и фини линии.

Какви са предимствата на Morpheus8?

 • Фракционираната радиочестота на Morpheus8 прониква до 4000 микрона, т.е. до впечатляващите 4 милиметра, като така достига до дълбоките структури на кожата и стимулира регенерацията им.
 • Morpheus8 не причинява аблация (увреждане) на повърхността на кожата, характерно за C02 лазера. Енергията преминава през епидермиса и дермата без да ги уврежда термично, и реорганизира субдермалния и дълбокия субкутанен слой.
 • Заради голямата дълбочина на проникване и запазването на горния слой на кожата, процедурата може да се прави и през лятото без риск от пигментации (за разлика от манипулациите с фракселизирана радиочестота или лазерна енергия в по-повърхностните структури).
 • Освен върху лицето, силен обновяващ и стягащ ефект се наблюдава върху шията, която принципно се влияе по-трудно от подобни манипулации. Плюс е контурирането и ремоделирането на тялото.
 • Специален акцент е възможността за заличаване на стрии – един от най-упоритите естетични проблеми.
 • Въздействието на апарата може да бъде комбинирано с други иновативни фракционирани радиочестотни системи. Докато Fractora изглажда текстурата на кожата, Morpheus8 я стяга.
 • Работи ефективно и като „помощник“ на Facetite (минимално-инвазивния лифтинг в долната част на лицето), като подобрява еластичността на кожата и подпомага триизмерното моделиране.
 • Дългите игли, изолирани в силикон, правят процедурата максимално безболезнена, комфортна и сигурна за всеки тип кожа.
 • Резултатите от нея могат да се запазят до 2 и повече години.

възраст икона

30-60+

Подходяща
възраст

времетраене икона

30 мин

Времетраене

необходим брой процедури

1 - 3

Необходим
брой процедури

Сешоар Икона

Апаратна

Тип
терапия

Цени на процедурите с Morpheus8?

Цената на процедурата се определя от размера на третираната зона. Подробности можете да откриете в актуалния ни ценоразпис. Нашите специалисти ще ви информират за специалните отстъпки при планиране на програма от няколко процедури в една или повече зони.

Често задавани въпроси за Morpheus8

Дерматологът нанася локален анестетик върху обработваната зона, за да гарантира максимален комфорт на пациента и преминава върху кожата с накрайник, снабден с 24 покрити със силикон стоманени микро-игли.

При перфорацията на епидермиса те генерират радиочестотни импулси с точно определена сила и доставят радиочестотна енергия на предварително избрана дълбочина от 2, 3 или 4 милиметра.

Вградените в Morpheus8 системи за сигурност измерват в реално време температурата и автоматично намаляват силата на енергията, ако е твърде голяма за пълна сигурност на пациента.

Процедурата отнема около 20-30 минути.

Радиочестотната фракционирана енергия въздейства върху субдермата и съединителната мастна тъкан през матрица от микроелектродни биполярни импулси. Това предизвиква термична аблация и коагулация на равно разграничени кожни участъци с микроскопични размери.

Здравата кожа, заобикаляща третираната зона, действа като “резервоар” на клетки, растежни фактори и кръвни елементи. Това ускорява зарастването на обработения участък, стимулира производството на колаген и еластин, мощно уплътнява, стяга и ремоделира тъканите.

Срокът за възстановяване е много по-кратък отколкото при рисърфисинга с фракциониран лазер. Въпреки че доставя радиочестотна енергия на дълбочина до 4 мм, Morpheus8 не уврежда повърхността на кожата.

След процедурата вероятно ще имате лека до умерена червенина, оток или белене, които отшумяват до няколко дни. Нашите дерматолози ще ви препоръчат специализирана грижа за оптимизиране на резултатите.

Резултатите се виждат на момента и градират във времето, докато тялото създава нова, богата на колаген тъкан.

Две седмици след първата процедура всички пациенти започват да виждат позитивен резултат, като обновяването, уплътняването и стягането се разгръща оптимално три месеца след последната манипулация.

Резултатите се задържат две години, а при подходяща грижа – и повече.

Докато фракционираното лазерно подмладяване изисква между 4 и 6 процедури, фракционнираният лазерен рисърфисинг постига отлични резултати с 1 до 3 манипулации, всяка през около четири седмици.

 • При употреба на Ретин А, системни ретиноиди, антибиотици от групата на тетрациклините и орални контрацептиви;
 • След дермабразио и химически пилинги, направен 4 седмици преди процедурата;
 • При наличие на херпес вирусна инфекция, дерматити в обострен стадий и злокачествени образувания.


Оформяне на брадичката

Да опишем съвършеното лице е лесно: хармонични пропорции, приятна симетрия и изразена граница между челюстта и шията.

Когато обаче тази ясна линия започне да изчезва или да става вълнообразна (а това се случва, когато кожата изтънява, меката тъкан се отпуска, а костната структура се променя), красивата овална форма се разлива и деформира.

Създаден специално за линията на челюстта и брадичката, Juvederm Volux (филър с хиалуронова киселина) категорично оформя и предефинира долната част на лицето.

Според редица изследвания, 51% от мъжете и жените биха искали да противодействат на нежеланата промяна в тази зона, но без да прибягват към хирургична намеса.

С Juvederm Volux (филър с хиалуронова киселина) възможностите за неинвазивна, но видима корекция рязко се увеличават. Качествата на продукта са гарантирани от VYCROSS технологията (патентован баланс между късо и дълговерижна хиалуронова киселина), използвана в утвърдените Juvederm Voluma, Juvederm Volift и Juvederm Volbella.

Какви са предимствата на Juvederm Volux?

 • Структуриращ гел с висока концентрация на хиалуронова киселина, Juvederm Volux осигурява по-мощна дефиниция на контура от всеки продукт в естетичната дерматология.
 • С него се оформя ъгъла на мандибулата (долната челюст) и се осигурява хармонична проекция при малка и слабо изразена брадичка.
 • Стабилизирането на линията на челюстта повлиява състоянието на шията, а промяната на брадичката хармонизира цялостно лицето.
 • Juvederm Volux е изключително подходящ за пациенти в по-зряла възраст, при които други филъри не се справят със загубата на еластичност и костна плътност.
 • Осигурява значителна корекция без болка, риск и време за възстановяване.
 • Запазва формата си и не мигрира при инжектиране, гарантира продължителен ефект.

възраст икона

30+

Подходяща
възраст

времетраене икона

15 - 30 мин

Времетраене

необходим брой процедури

1

Необходим
брой процедури

Инжекция икона

Инжекционна

Тип
терапия

Каква е цената на филъра Juvederm Volux?

Цената на процедурата се определя от количеството продукт, което ще бъде необходимо за постигане на определен резултат, като минималното количество е 1мл. Подробности можете да откриете в актуалния ни ценоразпис. Следете промоционалните дни на нашите дерматолози в София и Варна, в които поставят хиалуронови филъри с отстъпка от редовната им цена.

Често задавани въпроси за филър Juvederm Volux

Поставянето на Juvederm Volux се извършва дълбоко под кожата по линията на челюстта и/или в брадичката. Като много продукти от семейството на Juvéderm, този пълнител също съдържа лидокаин за максимален комфорт при поставянето му.

Дискомфортът, отоците и синините са сведени до минимум благодарение на техниката на инжектиране на специалистите на DR—DENKOVA DERMATOLOGY.

Ефектът се вижда веднага след процедурата. Според проучванията, 95% от пациентите са изключително удовлетворени три месеца след поставянето на Juvederm Volux. На 18-ия месец 62% от тях продължават да описват резултатите като отлични.  

Една процедура е достатъчна за постигане на дълготраен ефект.

 • При свръхчувствителност към хиалуронова киселина;
 • При нараняване на кожата в зоната на инжектиране.