Акне: това е едно от най-често срещаните дерматологични заболявания, засяга близо 85% от хората на определен етап от живота им. Появата му при тийнейджърите е резултат от засиленото производство на полови хормони. След 25-годишна възраст то се активизира заради хормонален дисбаланс, причинен от стрес, от проблеми с щитовидната жлеза и обмяната, след употреба на медикаменти (анаболни стероиди, антидепресанти, антиконвулсанти, имуносупресори и др). В DR—DENKOVA DERMATOLOGY изготвяме цялостна терапевтична програма за борба с проблема и белезите, които го съпътстват.

Какви са предимствата на анти-акне терапията?

  • Комбинираният подход гарантира по-голям краен успех.
  • Различните процедури (химични пилинги, лазерни и светлинни технологии, микронийдлинг и др.) се съчетават в зависимост от вида и тежестта на акнето, възраста на пациента и придружаващите заболяването фактори.
  • Последователността на манипулациите също се преценява индивидуално.
  • Освен лечение на активно акне, предлагаме различни процедури за премахването или подобряването на белезите от него.
възраст икона

20-70+

Подходяща
възраст

времетраене икона

45 мин

Времетраене

необходим брой процедури

4-6

Необходим
брой процедури

Сешоар Икона

Апаратна

Тип
терапия

Цена за анти-акне терапия

Цената на процедурата е достъпна в актуалния ни ценоразпис. Нашите специалисти ще ви информират за специалните условия и отстъпки при планиране на цялостна програма за грижа.

Често задавани въпроси за терапията против акне

  • Химичните пилинги (най-често с млечна, салицилова, пирувикова, бадемова, азелаинова или гликолова киселини) имат противовъзпалително, антисеборейно и кератолитично действие. Препоръчва се курс от 4-6 процедури през 10-дневен интервал.
  • Най-ефективен, но най-рисков и с тежък възстановителен период е лазерният пилинг (СО2 лазер, Lumenis).
  • По-леки, но ефективни процедури са тези с фракциониран аблативен лазер (ActiveFX, Lumenis) и неаблативен фракциониран лазер (ResurFX, Lumenis).
  • Отличен резултат настъпва и след микронийдлинг.
  • Пресните и червени белези се обработват лесно и бързо чрез специални филтри на IPL системата. Само след 3-4 процедури освен изравняването на тена, намалява и омазняването.

Различните процедури „атакуват“ разнообразните аспекти на акнето като предотвратяват образуването на нови комедони и болезнени, гнойни пъпки, редуцират възпалението и образуването на белези.

Минимум месец преди да предприемете лечение на белези от акне не бива да се излагате на слънце или солариум, нито да имате тен. Предпазването на лицето от ултравиолетовите лъчи няколко месеца след манипулацията също е задължително.

Продължителността на лечението е строго индивидуална.

Броят на процедурите може да варира значително в зависимост от степента на проблема. Манипулациите задължително се извършват през есенно-зимния период. Успоредно с тях дерматологът обучава пациентите какви грижи да полагат за кожата си, за да бъде тя здрава и красива.