Всеки ден стотици пъти повдигаме веждите си или се смръщваме, благодарение на съкращаването и отпускането на различни мускулни групи. С времето тези движения оставят бръчки по лицата ни – между веждите, по челото, покрай очите. За да релаксираме мускулите и да изгладим линиите, инжектираме малко количество ботулинов токсин (ботокс) в голямо разреждане.

Какви са предимствата на поставянето на ботулинов токсин (ботокс)?

  • С ботулинов токсин (ботокс) могат да се третират бръчки, предизвикани от съкращаване на мускула, а не от отпускане на кожата.
  • Въздействието на невротоксина в горната част на лицето е забележително. Линиите между веждите, по челото и във външните ъгълчета на очите (т.нар. пачи крак) се изглаждат идеално.
  • При поставянето на ботулинов токсин (ботокс) в горната част на лицето се постига и т.нар. браулифтинг – повдигане на веждите с около 1–2 мм (т.е. увеличава се разстоянието между клепача и веждата). Резултатът е по-отворен поглед.
  • С ботулинов токсин (ботокс) до известна степен се релаксират бръчките под очите, повлиява се отпускането на ъгълчетата на устните и се тушират успоредните бръчки в областта на шията.
възраст

30+

Подходяща
възраст

времетраене

10 мин

Времетраене

необходим брой процедури

2-3

Необходим
брой процедури

процедури

Инжекционна

Тип
терапия

Цени за поставянето на ботулинов токсин (ботокс)

Цената за поставяне на ботокс се формира от броя на използваните единици или броя на зоните, които се третират. Подробности можете да откриете в актуалния ни ценоразпис. Следете и промоционалните дни на нашите дерматолози в София и Варна, в които поставят ботокс с отстъпка от редовната му цена.

Често задавани въпроси за поставянето на ботулинов токсин (ботокс)

Дерматологът от DR—DENKOVA DERMATOLOGY преценява дали пациентът е на подходяща възраст за инжектиране на ботулинов токсин (ботокс). Обикновено това е след 35 и преди 65-годишна възраст. След това дезинфекцира желаната зона и поставя малко ботокс в точно определени точки. По този начин релаксира съответната мускулна група и да постигне максимален ефект.

Невротоксинът блокира предаването на нервния импулс от неврона към мускулното влакно.

Четири часа след процедурата пациентът трябва да остане в седнало или изправено положение и в никакъв случай – в хоризонтално, защото иначе може да се получи нежелан ефект. Инжектираните зони не бива да се натискат или масажират. В следващите поне 72 часа не трябва да се прилагат козметични продукти и процедури, нито да се консумира алкохол.

Когато за първи път се инжектира мускулен релаксант, действието му продължава около 3–4 месеца. При следващите апликации трайността обикновено е по-голяма (между 4 и 6 месеца). При малък процент пациенти действието продължава 8–9 месеца.

Процедурата може да се повтори след пълното резорбиране на невротоксина.

  • При бременност;
  • По време на кърмене;
  • При сериозни неврологични проблеми, диабет, остри инфекциозни заболявания и др.