Признат стандарт в лазерната епилация, диодният лазер може да се използва върху различни типове кожа (от светла до тъмна) и да се прилага безопасно през цялата година, включително през летните месеци. Импулсът с дължина на вълната от 810 нанометъра бързо и прецизно достига фоликула на косъма, за да го унищожи.

Само няколко процедури ви осигуряват гладка кожа и оставят далеч спомена за болезнената кола маска, бръсненето с краткотраен ефект и раздразнението от врасналите косъмчета.

Какви са предимствата на диодната лазерна епилация?

  • Импулсът от диодния лазер достига до точната дълбочина в кожата, а излъчваната енергия таргетирано се абсорбира от меланина в косъма.
  • С диодна лазерна епилация ефективно се третират всички фототипове кожа, както и различни като дебелина и цвят косми.
  • Процедурата се прилага във всички зони на тялото и лицето.
  • Може да бъде придружена от охлаждане, което значително подобрява комфорта на пациента
възраст икона

18-60

Подходяща
възраст

времетраене икона

10-95 мин

Времетраене

необходим брой процедури

6-8

Необходим
брой процедури

Сешоар Икона

Апаратна

Тип
терапия

Цени за диодната лазерна епилация

Цената на диодна лазерна епилация се определя от размера на третираната зона. Подробности можете да откриете в актуалния ни ценоразпис. По време на първоначалната консултация нашите специалисти ще ви информират за специалнитеотстъпки при планиране на програма от няколко процедури в една или повече зони.

Често задавани въпроси

Месец преди процедурата и в деня на самата манипулация не бива да премахвате окосмяването по друг начин, освен чрез бръснене. След като бъде уточнена зоната на третиране, дерматолог от DR—DENKOVA DERMATOLOGY ще нанесе гел върху нея и ще премине отгоре с накрайника на апарата.

Лазерният импулс (силно концентрирана, мощна светлина с една единствена дължина на вълната, насочена в една посока и фокусирана в малка точка) прониква в кожата, абсорбира се от меланина на косъма и се превръща в топлина.

При загряването клетките на фоликула и храненето на косъма се разрушават, а естественият му разтежен цикъл спира.

Възстановителен период няма, защото лазерът не нарушава цeлостта на кожата, а единствено космения фоликул. Възможно е веднага след процедурата епидермисът да е леко зачервен, но този дискомфорт отшумява в рамките на деня.

Ако обработваните зони ще бъдат изложени на пряка слънчева светлина, не забравяйте да използвате широкоспектърна слънцезащита с SPF 50.

Реалистично е да очаквате 70-80 процента от окосмяването да бъде напълно унищожено след цикъл от 6 до 8 процедури. Можете да поддържате кожата си гладка целогодишно, ако след основния курс правите по една манипулация годишно. Така ще държите под контрол малкото останали косми и новите фоликули, които тялото ще се опита да „произведе“.

Процедурите се правят средно на 6-8 седмици, защото такъв е цикълът на растеж на косъма. При всяка манипулация лазерът атакува само космите в активна фаза на растеж.

За да получите най-добри резултати, съветваме ви да спазвате предварително уточнения с вашия дерматолог график.

  • При бременност и кърмене;
  • При възпалена или наранена кожа;
  • При епилепсия и свръхчувствителност;