Признат стандарт в лазерната епилация, диодният лазер може да се използва върху различни типове кожа (от светла до тъмна) и да се прилага безопасно през цялата година, включително през летните месеци. Импулсът с дължина на вълната от 810 нанометъра бързо и прецизно достига фоликула на косъма, за да го унищожи. Само няколко процедури ви осигуряват гладка кожа и оставят далеч спомена за болезнената кола маска, бръсненето с краткотраен ефект и раздразнението от врасналите косъмчета.

Какви са предимствата?

  • Импулсът от диодния лазер достига до точната дълбочина в кожата, а излъчваната енергия таргетирано се абсорбира от меланина в косъма.
  • Ефективно се третират всички фототипове кожа, както и различни като дебелина и цвят косми.
  • Процедурата се прилага във всички зони на тялото и лицето.
  • Може да бъде придружена от охлаждане, което значително подобрява комфорта на пациента
възраст

18-60

Подходяща
възраст

времетраене

10-95 мин

Времетраене

необходим брой процедури

6-8

Необходим
брой процедури

тип терапия

Апаратна

Тип
терапия

Често задавани въпроси

Месец преди процедурата и в деня на самата манипулация не бива да премахвате окосмяването по друг начин, освен чрез бръснене. След като бъде уточнена зоната на третиране, дерматологът ще нанесе гел върху нея и ще премине отгоре с накрайника на апарата.

Лазерният импулс (силно концентрирана, мощна светлина с една единствена дължина на вълната, насочена в една посока и фокусирана в малка точка) прониква в кожата, абсорбира се от меланина на косъма и се превръща в топлина. При загряването клетките на фоликула и храненето на косъма се разрушават, а естественият му разтежен цикъл спира.

Възстановителен период няма, защото лазерът не нарушава цeлостта на кожата, а единствено космения фоликул. Възможно е веднага след процедурата епидермисът да е леко зачервен, но този дискомфорт отшумява в рамките на деня. Ако обработваните зони ще бъдат изложени на пряка слънчева светлина, не забравяйте да използвате широкоспектърна слънцезащита с SPF 50.

Реалистично е да очаквате 70-80 процента от окосмяването да бъде напълно унищожено след цикъл от 6 до 8 процедури. Можете да поддържате кожата си гладка целогодишно, ако след основния курс правите по една манипулация годишно. Така ще държите под контрол малкото останали косми и новите фоликули, които тялото ще се опита да „произведе“.

Процедурите се правят средно на 6-8 седмици, защото такъв е цикълът на растеж на косъма. При всяка манипулация лазерът атакува само космите в активна фаза на растеж. За да получите най-добри резултати, съветваме ви да спазвате предварително уточнения с вашия дерматолог график.

  • При бременност и кърмене;
  • При възпалена или наранена кожа;
  • При епилепсия и свръхчувствителност;