Когато кожата и подкожните тъкани на лицето започват да се отпускат, трябва да съставим план за контрол над процесите. Той винаги започва от превенция на естествената плътност и стегнатост на дермата чрез колаген-стимулиращи процедури.

Doublo-S е щадящо, ефективно и достъпно решение за превенция на отпускането на кожата.

Фокусираният ултразвук (hifu) на Doublo-S свива и скъсява колагеновите и еластинови влакна, които съединяват мускулния слой с повърхността на кожата и повдига SMAS слоя. Това е вид ципа, изградена от колагенови и еластинови влакна, която отделя подкожието от подлежащите мускули и служи като арматура за подържането на тъканите. Процедурата е апаратна, прилага се веднъж годишно или веднъж на две години за подобряване на еластичността на кожата, както и за превенция на отпускането.

Какви са предимствата на HIFU интервенцията с Doublo-S?

  • Уплътнява всички слоеве на меката тъкан, без да уврежда повърхността на кожата. Околоочната зона също се повлиява и уплътнява добре.
  • При този тип колаген-стимулираща интервенция се избягват рисковете и негативите на операцията – болка, белези, дълъг възстановителен период.
  • Процедурата се прилага целогодишно и е подходяща за хора с всякакъв тип и цвят на кожата.
  • Doublo-s е сертифициран апарат, което гарантира безопасното му използване на територията на ЕС.
възраст икона

35-60+

Подходяща
възраст

времетраене икона

60 мин

Времетраене

необходим брой процедури

1

Необходим
брой процедури

Сешоар Икона

Апаратна

Тип
терапия

Цени за HIFU процедура с Doublo-S

Цената на процедурата се определя от размера на третираната зона. Подробности можете да откриете в актуалния ни ценоразпис. Нашите специалисти ще ви информират за специалните отстъпки при планиране на програма от няколко процедури в една или повече зони.

Често задавани въпроси за колаген-стимулираща процедура с Doublo-S

Лицето се обезболява с крем анестезия, който специалистите от DR—DENKOVA DERMATOLOGY нанасят. В зависимост от това в кои зони се работи, върху кожата се редуват 3 накрайника, които излъчват ултразвук на различна дълбочина. Първият (1.5 мм дълбочина) стимулира повърхностния слой на дермата като заглажда бръчките в зоната на околоочния контур. Вторият (до 3 мм) въздейства върху средната и дълбока дерма, стопявайки натрупаните мастни образувания. Третият (до забележителните 4.5мм дълбочина, на която работят пластичните хирурзи) стяга мускулния апоневротичен слой или т.нар. SMAS.

Процедурата подобрява еластичността на кожата; стимулира колагена и превантира отпускането; повлиява отлично двойната брадичка и мастните натрупвания; превантира деформирането на V-образната форма на лицето; може да има добавен положителен ефект върху фините бръчки и несъвършенства по лицето

Веднага след процедурата можете да се върнете към ежедневието и ангажиментите си.

Колаген-стимулиращият ефект се разгръща от 3 до 6 месеца след процедурата. Максимална полза от манипулацията се наблюдава в най-чувствителния период на трансформация на лицето – между 40 и 50-годишна възраст, когато процесите на отпускане видимо се ускоряват. Положителни промени отчитат и пациенти до 70 г. На отличен тонус и еластичност може да се радвате до две години след една сесия с ултразвукова процедура с Doublo-S.

Ефектът се усеща след една процедура. За пушачи или пациенти с по-напреднало отпускане на кожата може да са необходими 2 сесии в рамките на една година.

  • Препоръчваме да запазите час за своя неоперативен фейслифт преди инжектирането на хиалуронови пълнители, тъй като той би повлиял резорбирането им. Ако вече имате поставени филъри, можете да се консултирате с наш дерматолог, който да определи кога е подходящо да преминете към процедура с Doublo-S.
  • При бременност и кърмене;
  • Тежки форми на акне;
  • Открити рани по кожата;
  • Ракови и ендокринни заболявания;
  • Прием на антикоагулантни препарати;