Съвършено гладката кожа е важна за всички – и за жените, и за мъжете, затова търсим най-подходящия и сигурен начин за премахване на нежеланото окосмяване. Ефективна и бърза, фотоепилацията гарантира дългосрочни резултати. Извършва се със светлина във видимия спектър, която таргетира меланина (пигмента) в косъма и унищожава фоликула му.

Какви са предимствата на IPL фотоепилацията?

  • Фотоепилацията е по-бърза от лазерното обезкосмяване. IPL накрайникът покрива по-голяма площ от кожата, тъй като системата работи с широк спектър естествено разпръскваща се светлина с различна дължина на вълната.
  • Прилага се както върху цялото тяло, така и върху лицето.
  • Премахва врасналите косъмчета и кожните раздразнения.
  • Според субективното усещане на някои пациенти, фотоепилацията е по-безболезнена от лазерната.
възраст икона

18-60

Подходяща
възраст

времетраене икона

10-90 мин

Времетраене

необходим брой процедури

6-10

Необходим
брой процедури

Сешоар Икона

Медицинска

Тип
терапия

Цени за IPL Фотоепилация

Цената на процедурата се определя от размера на третираната зона. Подробности можете да откриете в актуалния ни ценоразпис. Нашите специалисти ще ви информират за специалните отстъпки при планиране на програма от няколко процедури в една или повече зони.

Често задавани въпроси

IPL системите (съкращение от Intense Pulsed Light, т.е. интензивна пулсова светлина) работят със светлина във видимия спектър, която се филтрира, за да третира различни хромофори, т.е. носители на цвят в кожата.

Преди процедурата по обезкосмяване дерматологът избира точните настройки, за да таргетира пигмента в косъма и след това обработва избраните участъци.

Светлината прониква в кожата, абсорбира се от меланина в косъма и се трансформира в топлина, която преминава по стъблото на косъма и стига до неговия фоликул. Нагряването разрушава корена заедно с хранещите го кръвоносни съдове, без да уврежда околните тъкани.

Непосредствено след процедурата е възможно да получите раздразнение (зачервяване, сърбеж или леко подуване), което обикновено отшумява в рамките на няколко часа. В следващите дни кожата ще е по-чувствителна към слънчевата светлина, затова е важно да използвате широкоспектърна слънцезащита.

След първата процедура ще се разделите с около 20 на сто от окосмяването, което е в активна фаза на разтеж. Космите, унищожени от интензивната пулсова светлина, ще опадат сами в следващите дни или седмици. Следващата манипулация ще обхване поредните косми в анагенна (растежна) фаза.

Важно: Между отделните манипулации можете да използвате самобръсначка, но не и кола маска.

Препоръчват се между 5 и 10 процедури. С всяка следваща манипулация броят на космите се редуцира, разтежът им се забавя, а дебелината им намалява. За да се радвате на отлични резултати е важно да следвате графика, определен от вашия дерматолог от DR—DENKOVA DERMATOLOGY.

  • При бременност и кърмене;
  • При възпалена или наранена кожа;
  • При епилепсия и свръхчувствителност;