Когато лицето ви има нужда не просто от освежаване, а от цялостно и видимо помладяване, може да се доверите на процедура с фракционен СО2 лазерен пилинг, златният стандарт сред аблативните лазери. С него контролирано се премахват слоеве увредена кожа до различно ниво, за да може максимално ефективно да се стимулира регенерацията на нови клетки и да се постигне значително подмладяване, уплътняване и стягане. Процедурата е известна също като лазерен пилинг или лазерен ресърфисинг.

Какви са предимствата на лазерния пилинг?

  • Освен фини и дълбоки бръчки, СО2 лазерният пилинг премахва белези от акне и шарка, от хирургическа или друга намеса.
  • С тази процедура могат да се третират редица доброкачествени образувания (фиброми, бенки, ксантелазми, брадавици, сирингоми, кератоми, хиперплазии и др.).
  • Лазерният пилинг се извършва с голяма прецизност при висок контрол от страна на дерматолога.
възраст икона

30-70+

Подходяща
възраст

времетраене икона

45 мин

Времетраене

необходим брой процедури

1-3

Необходим
брой процедури

Сешоар Икона

Апаратна

Тип
терапия

Цени за CO2 лазерен пилинг

Цената на процедурата се определя от размера на третираната зона. Подробности можете да откриете в актуалния ни ценоразпис. Нашите специалисти ще ви информират за специалните отстъпки при планиране на програма от няколко процедури в една или повече зони.

Често задавани въпроси за CO2 лазерен пилинг

Трябва да избягвате прякото излагане на слънце или солариум поне 1 месец преди процедурата. При пациенти с по-тъмен тен, както и при наличие на пигментации и мелазма, се изписват избелващи кремове. С тях кожата се подготвя около 2-3 седмици преди манипулацията и употребата им се преустановява два дни преди деня на процедурата. За профилактика на херпесна инфекция два дни преди лазерния пилинг започва прием на Ацикловир или друг антивирусен препарат, предписан от вашия дерматолог. Също по преценка на лекаря може да се наложи да приемате и антибиотичен препарат. В деня на процедурата кожата се почиства, а мястото, което ще се обработва, се намазва с обезболяващ крем. Нормално е да се усеща леко парене в третираната зона, в зависимост от тежестта на проблема, дълбочината на проникване на лазера и големината на обработваната площ.

С всеки един лазерен пас (преминаване на лазера) се изпаряват микрони от епидермиса и напълно контролирано и точно може да се премахнат различни образувания, както и да се изглади повърхността на кожата. CO2 лазерът излъчва невидими лъчи в инфрачервения спектър с дължина на вълната 10 600 nm, които атакуват вътре- и извънклетъчната вода. След абсорбиране на енергията от съдържащите вода тъкани, настъпва т.нар. вапоризация или изпаряване на кожата. По този начин може да се работи както върху цялото лице, така и върху отделни проблемни зони – около очи, уста и др.

Възстановителният период е в рамките на 5–10 дни. Продължителността му се определя от дълбочината на работа и големината на третираната зона. Няколко дни след манипулацията лицето не трябва да се мокри. То е зачервено, с различно изразен оток и покрито от кафеникава кора. Изписват се специални антибиотични и епителизиращи кремове, които трябва да ползвате по установените от вашия лекар ред и последователност. Специалистите от DR—DENKOVA DERMATOLOGY ще ви дадат подробни инструкции. Необходимо е да се нанасят и слънцезащитни продукти с фактор 50, както преди, така и няколко месеца след лазерното третиране.

Първите забележими резултати ще видите след около 2 седмици. Кожата е по-стегната и гладка, с равномерен тен. Подобрението продължава в следващите 3-6 месеца, тъй като се синтезира нов колаген. За траен ефект е препоръчителен курс от няколко процедури.

Броят на процедурите варира в зависимост от проблема и някои индивидуални особености на кожата. В случай че пациентите не могат да си позволят дълги отсъствия от работа, манипулацията може да се комбинира с по-щадящи варианти на лазерния пилинг – аблативен или неаблативен фракциониран лазерен пилинг или микронидлинг. Ботулиновият токсин допълнително помага за заличаването на по-дълбоките мимически бръчки. При изразена отпуснатост и загуба на обем в отделни участъци, може да се наложи попълване с хиалуронова киселина. Мезотерапията или мезолифтът допълнително повишават виталността, тургора и еластичността на кожата.

  • При бременност и кърмене;
  • При активно акне;
  • При тен или много тъмен цвят на кожата;
  • При твърде голяма загуба на еластичност и изразена отпуснатост.

Вижте също: