Козметичните хиалуронови филъри са онези незаменими продукти, с които лесно се коригират дефекти по лицето и тялото, и се постига младежка визия. С тях се третират фини линии и дълбоки бръчки, кожни депресии и белези. Опитният дерматолог може да ги използва и за да промени обема и формата на устните, скулите, брадичката, носа.

В DR-DENKOVA DERMATOLOGY работим с най-високият клас клинично изпитани и официално регистрирани в Европа продукти на Juvederm® със сертификат за качество, състав и концентрация.

Всеки хиалуронов филър е с различни съставки, трайност и плътност. Специалистите от Dr Denkova Dermatology ще изберат най-подходящия за всякеки проблем и зона, като се съобразява с анатомията и спецификите на пациента. В зависимост от това дали веществото, което се въвежда в кожата се резорбира или не, филърите се делят на резорбируеми и нерезорбируеми. През последните години много популярни са продуктите, съдържащи хиалуронова киселина.

Какви са предимствата на прочутите хиалуронови филъри

  • Хиалуроновата киселина е естествена съставка на организма, която, използвана като филър, се резорбира след време и не предизвиква никакви странични реакции.
  • Филърите се комбинират идеално с ботокс. Лицето придобива ведрост, свежест, изглежда по-младо, изпънато.
  • Могат да се съчетават също с лазерни процедури и химичен пилинг.
възраст

20-70+

Подходяща
възраст

времетраене

45 мин

Времетраене

необходим брой процедури

4-6

Необходим
брой процедури

процедури

Инжекционна

Тип
терапия

Често задавани въпроси за хиалуроновите филъри

Предварителни тестове не са необходими. Материалът се инжектира в кожата чрез тънка игла на различна дълбочина, в зависимост от конкретните нужди. За по-голям комфорт, местата може да се обезболят с локален анестетик.

Мекият, удобен за работа продукт извайва нови, естетични и естествено изглеждащи форми.

Всички възможни реакции са временни и индивидуално обособени. Те могат да бъдат зачервяване, лек оток, болка, промяна на цвета на апликирания участък. Отшумяват в течение на няколко дни до седмица.

Обикновено резултатите са видими около 4-6 месеца. Това зависи от индивидуалните особености на организма.

Процедурите се извършват на всеки 6-12 месеца – приблизително това е периодът, в който хиалуроновите филъри се разграждат от организма.

  • При бременност и кърмене;
  • При заболявания в остра фаза;
  • При инфекции в третираната област.