Една от най-често прилаганите естетични процедури, химичният пилинг премахва увредените епидермални слоеве. Под тях се разкрива нова, нежна и млада кожа, с по-малко фини линии и бръчки.

Какви са предимствата на процедурата?

  • Повърхностният химичен пилинг (с алфа-хидрокси киселини – гликолова, млечна или друга плодова киселина) коригира фините бръчки, сухата кожа и леките пигментации, свива порите.
  • Средно-дълбокият химичен пилинг (най-често с трихлор-оцетна киселина) повлиява по-дълбоки линии и бръчки, редуцира белезите от акне, които остават след преминаване на активната фаза на заболяването и премахва по-тъмните пигментации.
  • Дълбокият химичен пилинг (въздейства дълбоко в структурите на кожата) е съпроводен със сериозно излющване и корекция на дълбоките дефекти, но рядко се прилага в ежедневната дерматологична практика.
възраст

20-70+

Подходяща
възраст

времетраене

45 мин

Времетраене

необходим брой процедури

4-6 в сезон

Необходим
брой процедури

тип терапия

Медицинска

Тип
терапия

Цена за химичен пилинг

Цената на химичните пилинги зависи от продукта, който използваме и дълбочината му на действие. Всички цени са достъпки в актуалния ни ценоразпис. Нашите специалисти ще ви информират за специалните условия и отстъпки при планиране на програма от няколко процедури.

Често задавани въпроси

По време на консултацията дерматологът от DR—DENKOVA DERMATOLOGY ще избере химичните агенти, подходящи за вашата кожа и ще дискурира с вас очакваните резултати от пилинга. Самата процедура не изисква специална подготовка. Трябва да знаете само, че тя не се прави през летния сезон.

Върху повърхността на кожата се нанасят една или повече органични киселини с различна сила. Целта е предизвикване на контролирано унищожаване на повърхностните епидермални слоеве и евентуално въздействие върху по-дълбоките дермални структури.

След манипулацията не трябва механично да премахвате белещата се кожа, а да я оставите да падне сама. Нужно е да хидратирате добре третираната зона, да използвате ежедневно слънцезащита и да я подновявате на всеки 2-3 часа поне месец след процедурата. След химически пилинг не бива да се прилагат терапии, които биха могли да възпалят кожата.

Премахването на увредените епидермални слоеве разкрива нова, по-нежна и млада кожа с намалени фини линии и бръчки. Същевременно в дълбочина се стимулира изграждането на нов колаген. Равномерното му натрупване и хоризонтално разполагане в горната папиларна дерма изглажда релефа на епидермиса.

Повърхностният пилинг се прилага веднъж на 7-10 дни, но в зависимост от реактивността и чувствителността на кожата периодът между отделните процедури може да се увеличи или намали. Очакваният резултат обикновено се постига след 3-5 манипулации, като точният им брой е строго индивидуален и се моделира в хода на терапията.

  • При употреба на Ретин А, системни ретиноиди, антибиотици от групата на тетрациклините и орални контрацептиви;
  • След дермабразио;
  • При наличие на херпес вирусна инфекция, както и каквото и да е активно инфекциозно състояние;
  • По време на бременност.

Milk Peel при фини линии и загуба на тонус

Система за повърхностен химически пилинг с гликолова, млечна и салицилова киселина (pH1.9). Milk Peel възстановява блясъка, регулира омазняването и свива разширените пори. Терапията премахва фините линии и подобрява състоянието на по-дълбоките бръчки.

Ежедневната козметика прониква по-дълбоко, а действието й се засилва. Само след една процедура 100% от пациентите отчитат редуциране на фините линии. Оптималните резултати са видими на 56-ия ден след 4 процедури и препоръчания протокол за домашна грижа.

Mela Peel при петна, мелазма и поствъзпалителна хиперпигментация

Система за повърхностен и средно интензивен химически пилинг с азелаинова, салицилова, ферулова и фитична киселина (pH 1.41), с млечна, салицилова, фитична и коева киселина, ретинол и арбутин (pH 2.23).

Mela Peel намалява мелазмата и пигментните петна, изравнява тена, прави кожата бляскава и сияйна. Оптималните резултати са видими на 45-ия ден, след 2 процедури и прилагане на препоръчания протокол за домашна грижа. При 83% от пациентите кожата е с по-равномерен цвят и по-малко петна.

Cosmo Peel при бръчки, пушачески тен и пигментация

Система за повърхностен и средно интензивен химически пилинг с млечна, салицилова, лимонена, аскорбинова киселина и ретинил палмитат (pH 4.8).

Cosmo Peel редуцира признаците на стареене на кожата, подобрява текстурата и гладкостта й, намалява акнето и пигментните петна. Пилингът е наличен в четири концентрации: 12% и 15% (повърхностен) и 18% и 20% (средно интензивен). След четири процедури при 86 на сто от пациентите има значително подобрение на пигментацията, а при 94% се наблюдават по-малко бръчки. Оптималните резултати са видими на 56-ия ден и след прилагане на препоръчания протокол за домашна грижа.