Прекомерното изпотяване на различни части от тялото се нарича хиперхидроза и се дължи на различни причини (наследствена предразположеност, физически натоварвания, ендокринни заболявания, стрес). Най-често се наблюдава по ръцете, краката, мишниците и може да е толкова силно, че да предизвиква психологически дискомфорт. Инжектирането на ботулинов токсин в съответните зони връща изпотяването на нормалните му нива.

Какви са предимствата на лечението на хиперхидроза?

  • Процедурата е безвредна и безопасна, когато се съблюдават всички правила от лекуващия дерматолог.
  • Може да се извършва по всяко време на годината.
  • Подходяща е за хора на различна възраст и не изисква предварителна подготовка.
възраст

20-70+

Подходяща
възраст

времетраене

30 мин

Времетраене

необходим брой процедури

2

Необходим
брой процедури

процедури

Инжекционна

Тип
терапия

Цени за лечение на хиперхидроза

Цената за поставяне на ботокс се формирам от броя на използваните единици или броя на зоните, които се третират. Подробности можете да откриете в актуалния ни ценоразпис. Следете и промоционалните дни на нашите дерматолози в София и Варна, в които поставят ботокс с отстъпка от редовната му цена.

Често задавани въпроси за лечение на хиперхидроза

Дерматологът от DR—DENKOVA DERMATOLOGY прилага йоден тест, който определя зоните на най-силно изпотяване върху мишниците, дланите, стъпалата или други части на тялото. Съответното място се очертава и в него равномерно се инжектира необходимата доза ботокс.

Токсинът блокира отделянето на ацетилхолин, който стимулира потните жлези. Така, за известен период от време, свръхактивността на потните жлези спира.

Веднага след процедурата можете да се върнете към обичайното си ежедневие.

Ефектът на ботулиновия токсин обикновено сe разгръща няколко дни след поставянето му. Понякога е необходим т.нар. ретуш – добавяне на още малко количество, за пълна ефективност. Действието продължава от 4 до 8 месеца, в зависимост от индивидуалните способности на организма да резорбира ботокса. При много малък процент пациенти (около 3%), процедурата няма ефект.

Процедурата може да се повтори веднага след преминаването на ефекта й.