Искате да подобрите състоянието на кожата си? Вероятно знаете, че т.нар. фотоподмладяване я прави нежна и гладка, свива порите, изравнява тена и забавя стареенето.

IPL фотоподмладяването премахва пигментации, съдови лезии, фини бръчки и разширени пори.

Ако искате да възстановите равномерния си тен (особено ако не сте се пазили от слънцето или сте злоупотребили със солариума) и да подобрите цялостното състоянието на кожата си, IPL фотоподмладяването е изключително подходящо за вас.  Методът е неинвазивен, сравнително безболезнен и бърз. Базиран е на действието на полихроматичната интензивна пулсираща светлина, която обхваща спектъра от видими и инфрачервени лъчи, въздейства едновременно върху различни структурни елементи на кожата и атакува разнообразни проблеми и несъвършенства. Крайният резултат от това комплексно действие е равномерен и сияен тен, изгладен релеф и стегнат овал.

Какви са предимствата на IPL фотоподмладяването?

  • Подобрява състоянието на съдовите лезии като разширени капиляри по лице, шия, деколте; различни форми на розацея; родилни петна.
  • Премахва пигменти нарушения като слънчеви петна, лунички, мелазма и други хиперпигментации.
  • Повлиява структурните промени в епидермиса и дермата като заличава фините бръчки; подобрява плътността и здравината на кожата; премахва разширените пори.
  • Параметрите се настройват спрямо индивидуалните особености и нужди на пациентите.
  • Може да се обработват различни по големина зони, а дискомфортът е слаб.
възраст икона

18-60

Подходяща
възраст

времетраене икона

30-45 мин

Времетраене

необходим брой процедури

4-6

Необходим
брой процедури

Сешоар Икона

Апаратна

Тип
терапия

Цени за IPL фотоподмладяване

Цената на процедурата се определя от размера на третираната зона. Подробности можете да откриете в актуалния ни ценоразпис. Нашите специалисти ще ви информират за специалните отстъпки при планиране на програма от няколко процедури в една или повече зони.

Често задавани въпроси за IPL фотоподмладяването

Процедурата обикновено се прави между октомври и май върху кожа без тен. Върху епидермиса се нанася гел и се емитира светлинен импулс, който обхваща определена площ. Терапията на цялото лице отнема между 25-30 мин.

Светлината, която се излъчва от апарата, който дерматолозите от DR—DENKOVA DERMATOLOGY използват, се поглъща от специфични структури, наречени хромофори и се трансформира в топлина. При този процес настъпва избирателно разрушаване на пигментни петна, разширени капиляри и др. Част от лъчите, достигнали  дермата, стимулират фибробластите да произвеждат повече нов и здрав колаген. С една процедура едновременно се въздейства върху няколко естетични проблема и се постига цялостно обновяване.

Веднага след процедурата и до няколко часа по-късно може да получите леко до умерено чувство за затопляне и опъване на кожата, а също и минимално зачервяване. Възможно е потъмняване и изпъкване на пигментните лезии, което отзвучава за седмица, а също промяна в цвета на съдовите формации или формиране на лека коричка. Препоръчваме ви измиване със студена вода и почистване с мека емулсия без алкохол. Използвайте хидратиращи кремове и задължително фотозащита с висок SPF фактор.

Ефектът продължава средно 2-3 години, като зависи от генетичния и хормоналния фон, начина на живот, вредните навици, заболявания и излагане на UV лъчите.

За оптимален ефект са необходими не по-малко от 4 процедури през 3-4 седмици. Ефектът при разширените капиляри и хиперпигментацията се вижда след 2-та или 3-тата процедура, а максималният резултат при подобряването на релефа се достига около 6 месеца след последната терапия.

  • При бременност и кърмене;
  • При възпалена или наранена кожа;
  • При епилепсия и свръхчувствителност;