Около 60% от хората в зряла възраст страдат от паяковидни, ретикуларни или друг тип разширени повърхностни капиляри и малки вени по краката. Освен на наследствена предразположеност, появата им често се дължи на бременност, наднормено тегло, носене на обувки с високи токове, прекомерно излагане на слънце и солариум, тютюнопушене. В DR—DENKOVA DERMATOLOGY решаваме естетичния проблем разширени вени с помощта на последното поколение Nd:YAG лазери.

Предимствата на лазерното лечение на разширени вени

  • Разширените капиляри и малките вени се обработват с апарати на световните лидери Lumenis и DEKA.
  • В обсега на лазерното третиране попадат съдове с калибър от 0,5 до 4 мм (червено-лилави мрежички съдове, паяковидни или наподобяващи клони на дърво; т.нар. ретикуларни вени, по-големи и сини на цвят; множество плътно групирани изключително фини и съдове, които отдалеч наподобяват синина по краката).
  • С лазера успешно се обработват и по-рядко срещани съдови проблеми – хемангиоми, съдови звезди, малки ангиоми, венозни езера и други.

Цени за лечението на разширени вени и капиляри

Цената на процедурата се определя от размера на третираната зона. Подробности можете да откриете в актуалния ни ценоразпис. Нашите специалисти ще ви информират за специалните отстъпки при планиране на програма от няколко процедури в една или повече зони.

възраст икона

20-70+

Подходяща
възраст

времетраене икона

45 мин

Времетраене

необходим брой процедури

4-6

Необходим
брой процедури

Сешоар Икона

Апаратна

Тип
терапия

Често задавани въпроси за лечението на разширени вени и капиляри

Дерматолог от DR—DENKOVA DERMATOLOGY обработва с лазер проблемните съдове, а енергията се поглъща от хемоглобина в тях. Топлината не засяга околните тъкани. Охлаждащият накрайник значително намалява дискомфорта от процедурата.

Стените на съда се „залепват” в рамките на няколко седмици до 2 месеца. След този период съдът е напълно унищожен.

Може да се появи слабо зачервяване и подуване на обработеното място, което обикновено изчезва след няколко часа. Първите 10-14 дни след манипулацията не бива да се посещава сауна и парна баня; да се спортува активно; да се правят масажи, особено антицелулитни; да се носят обувки на висок ток. Не се препоръчва излагането на слънце или солариум месец след последната процедура.

Пълният ефект се разгръща до два месеца след последната манипулация.

Препоръчват се от 2 до 4 процедури през около 8 седмичен интервал.

  • При наличието на тен.
  • При излагането на слънце или солариум месец преди процедурата;
  • При прием на антикоагуланти;
  • При тежък и неконтролиран диабет.