Процесите, които предизвикват увреждането на кожата стартират дълбоко под повърхността й. Там действа и биостимулаторът Pluryal Silk – иновативна мезотерапия за уплътняване и омекотяване на кожата чрез инжектиране на полинуклеотиди.

Биостимулаторът за производството на колаген

Полинуклеотидите са активни молекули, които стимулират активността на фибробластите както и създаването на нови кръвоносни съдове, които „хранят“ кожата. Затова ги наричат и„лечители“ на кожата. Те ускоряват тъканната регенерация и заличаването на белези, тъй като активират секрецията на растежни фактори и колагенови протеини. Те са напълно абсорбируеми, неалергенни и имат мощен противовъзпалителен ефект.

Биостимулаторът с полинуклеотиди е подходящ за зони на лицето и тялото, където кожата е по-тънка и податлива на увреждане. Ревитализиращата мезотерапия не съдържа хиалуронова киселина и не създава обем, което я прави изключително подходяща за третиране в областта на околоочния контур, клепачите и устата.

Предимства на биостимулатора с полинуклеотиди

  • Подхранва и уплътнява кожата в най-деликатните зони
  • Увеличава производството на колаген
  • Повишава еластичността на кожата
  • Подпомага естествената способност на кожата да се самовъзстановява

Процедури, подходящи за действието на Pluryal Silk

Мезотерапията с полинуклеотиди подобрява многократно ефекта и ускорява възстановяването след лазерни, микронидлинг и радиочестотни терапии за премахване на несъвършенства и стимулиране на колагена, както и след продедури за дълбок химичен пилинг.

 

Pluryal Silk като част от вашата годишна анти-ейдж програма

  • Ако държите на естествения подход в грижата за кожата
  • Ако вече планирате вашата програма за обща анти-ейдж превенция
  • Ако търсите коригиращо решение за мимическите бръчки, различно от ботулинов токсин
  • Ако кожата ви се възстановява по-бавно след рисърфисинг процедури

При трудност в избора и планирането на терапии и процедури, подходящи за състоянието на вашата кожа, запишете час за своя годишен скинчек в клиниките ни. Той ще включва цялостна апаратна диагностика за определяне на типа кожа и текущите нива на себум, пигментация, хидратация и еластичност, профилактичен преглед на бенки и образувания, насоки за козметична грижа и персонална анти-ейдж програма от терапии за дългосрочна превенция и грижа.

Цена на биостимулаторът с полинуклеотиди

Цената на мезотерапията се определя от броя милилитри и е налична в актуалния ни ценоразпис. По време на вашия годишен скинчек ще получите и повече информация за специалните отстъпки при планиране на програма от няколко процедури.

възраст икона

30+

Подходяща
възраст

времетраене икона

30 мин

Времетраене

необходим брой процедури

1-3 сезонно

Необходим
брой процедури

Инжекция икона

Инжекционна

Тип
терапия

Често задавани въпроси за мезотерапията с полинуклеотиди

Терапията не изисква специална подготовка. Продължителността й е 20-30 минути, а инжектирането на активният коктейл с полинуклеотиди е при максимален комфорт за пациента.

Продуктът се инжектира на границата в дълбока дерма / хиподерма. В продължение на 2-3 седмици полинуклеотидите стимулират активността на фибробластите, производството на колаген, хиалуронова киселина и фибронектин, както и създаването на нови кръвоносни съдове, които „хранят“ кожата и и имат мощен противовъзпалителен ефект.

По време на възстановителния период могат да се получат отоци и леки синини. Други нежелани ефекти са зачервяване и слаба оточност в третираната зона, сърбеж, парене, усещане за натъртване. Дискомфортът изчезва в рамките на няколко часа до 4-5 дни.

Още на деветият ден след инжектиране се отбелязва ръст в нивата на колаген в размер на 7%. Ефектът от мезотерапията с полинуклеотиди се разгръща след около 3 седмици, когато е видим резултата от стимулираната колагенова синтеза.

В зависимост от състоянието на кожата, биостимулаторът се инжектира два или три пъти в разстояние от 2-3 седмици. Ако е необходимо, могат да се назначат поддържащи процедури с еднократно инжектиране през няколко месеца.

Употребата на Pluryal® Silk е противопоказана п ри пациенти, които са с история за алергии към продукти от рибен произход. Поради липсата на на клични данни относно употребата на продукта при пациенти с автоимунни заболявания, бременни жени или кърмачки, както и при пациенти под 18г., не се препоръчва третиране с Pluryal® Silk в тези случаи.