Любима на пациентите, процедурата мезотерапия (от гр. „мезо“ – среден и “терапеа”- лечение) решава много естетични проблеми: бори се с падането на косата, отстранява белези и ръбци, забавя видимо процесите на стареене на кожата. Незаменима е, когато имаме нужда от изглаждане, стягане и ревитализация, от блясък и влажност.

Какви са предимствата на мезотерапията?

  • Може да се прилага на лице, деколте, шия, ръце и тяло.
  • Съчетава се чудесно с поставянето на ботокс и въвеждането на хиалуронова киселина, както и с други нехирургически манипулации.
  • В терапиите за моделиране на тялото осигурява проникване на активните съставки в дълбочина – там, където антицелулитните кремове не могат да достигнат. Комбинира се успешно с методи за оформяне на силуета като VelaSmooth, D-Actor и UltraShape.
  • Подпомага по-бързото възстановяване на кожата на лицето и тялото след пластични операции, пилинги и лазерен рисърфисинг. Намалява възстановителния период.
  • На мястото на убожданията не остават белези.
възраст

30+

Подходяща
възраст

времетраене

30 мин

Времетраене

необходим брой процедури

4-6

Необходим
брой процедури

процедури

Инжекционна

Тип
терапия

Често задавани въпроси за мезотерапията

Терапията не изисква специална подготовка. Продължителността й е 10-20 минути, а инжектирането на различните активни вещества обикновено е слабо болезнено. За максимален комфорт специалистите от Dr Denkova Dermatology прилагат обезболяващи кремове или в инжекционните коктейли добавят обезболяващи средства.

В дермата, чрез множество убожания, се въвеждат различни фармацевтични, хомеопатични или растителни екстракти, а също витамини или микроелементи. Активните вещества се инжектират директно в проблемната зона, което позволява да се прилагат по-високи концентрации от тях.

По време на възстановителния период могат да се получат отоци и леки синини. Други нежелани ефекти са зачервяване и слаба оточност в третираната зона, сърбеж, парене, усещане за натъртване. Дискомфортът изчезва в рамките на няколко часа до 4-5 дни.

Резултатите от мезотерапията обикновено се появяват около месец след извършването на процедурите.

Продължителността на курса е съобразена с индивидуалните особености на всеки пациент, с вида на третирания проблем и с неговата тежест. Броят на терапиите може да варира от 3 до 15-20 през интервал от 1 до 3-6 седмици. Честотата зависи и от вида на въвежданите продукти.