Любима на пациентите, процедурата мезотерапия (от гр. „мезо“ – среден и “терапеа”- лечение) решава много естетични проблеми: бори се с падането на косата, отстранява белези и ръбци, забавя видимо процесите на стареене на кожата. Незаменима е, когато имаме нужда от изглаждане, стягане и ревитализация, от блясък и влажност.

Какви са предимствата на мезотерапията?

  • Може да се прилага на лице, деколте, шия, ръце и тяло.
  • Съчетава се чудесно с поставянето на мускулен релаксант и въвеждането на хиалуронова киселина, както и с други нехирургически манипулации.
  • В терапиите за моделиране на тялото осигурява проникване на активните съставки в дълбочина – там, където антицелулитните кремове не могат да достигнат. Комбинира се успешно с методи за оформяне на силуета като VelaSmooth, D-Actor и UltraShape.
  • Подпомага по-бързото възстановяване на кожата на лицето и тялото след пластични операции, пилинги и лазерен рисърфисинг. Намалява възстановителния период.
  • На мястото на убожданията не остават белези.
възраст икона

30+

Подходяща
възраст

времетраене икона

30 мин

Времетраене

необходим брой процедури

4-6

Необходим
брой процедури

Инжекция икона

Инжекционна

Тип
терапия

Цена за мезотерапия

Цената на мезотерапията зависи от съдържанието на коктейла, който се инжектира. Подробности можете да откриете в актуалния ни ценоразпис. По време на предварителната консултация за процедурата нашите специалисти ще ви информират за специалните отстъпки при планиране на програма от няколко процедури.

Често задавани въпроси за мезотерапията

Терапията не изисква специална подготовка. Продължителността й е 10-20 минути, а инжектирането на различните активни вещества обикновено е слабо болезнено. За максимален комфорт специалистите от DR—DENKOVA DERMATOLOGY прилагат обезболяващи кремове или в инжекционните коктейли добавят обезболяващи средства.

В дермата, чрез множество убожания, се въвеждат различни фармацевтични, хомеопатични или растителни екстракти, а също витамини или микроелементи. Активните вещества се инжектират директно в проблемната зона, което позволява да се прилагат по-високи концентрации от тях.

По време на възстановителния период могат да се получат отоци и леки синини. Други нежелани ефекти са зачервяване и слаба оточност в третираната зона, сърбеж, парене, усещане за натъртване. Дискомфортът изчезва в рамките на няколко часа до 4-5 дни.

Резултатите от мезотерапията обикновено се появяват около месец след извършването на процедурите.

Продължителността на курса е съобразена с индивидуалните особености на всеки пациент, с вида на третирания проблем и с неговата тежест. Броят на терапиите може да варира от 3 до 15-20 през интервал от 1 до 3-6 седмици. Честотата зависи и от вида на въвежданите продукти.