Фини линии, белези от акне, разширени пори и други несъвършенства… Как да ги третираме ефективно, безболезнено и без рискове, при минимален възстановителен период? Отговорът е в системата за микронидлинг Amiea med®.

Микронидлингът е базов метод за синтез на нов колаген

Процедурата представлява дозираното „травмиране” на епидермиса и дермата, което отключва естествен процес на регенерация. Засилва се потока от растежни фактори, цитокини и други активни молекули. Синтезират се нови, здрави колагенови и еластинови влакна.

Предимства на процедурата микронидлинг

  • Микронидлингът е съвременна, по-добра алтернатива на предшествениците си – дермаролер и дермапен.
  • Осигурява много повече контрол, ефективност и комфорт за пациентите.
  • Ситемата Amiea med® гарантира немско качество и сигурност.

Цени на микронидлинг

Цената на процедурата се определя от размера на третираната зона. Подробности можете да откриете в актуалния ни ценоразпис. По време на предварителната консултация за процедурата нашите специалисти ще ви информират за специалните отстъпки при планиране на програма от няколко процедури.

възраст икона

15-60+

Подходяща
възраст

времетраене икона

45 мин

Времетраене

необходим брой процедури

1 месечно

Необходим
брой процедури

Сешоар Икона

Апаратна медицинска

Тип
терапия

Често задавани въпроси за микронидлинга

В зависимост от проблема и зоната се работи с три различни стерилни, индивидуални накрайници. Те имат патентована защитна мембрана, която предпазва от инфекции. Върху тях са разположени изключително фини иглички, които създават множество микроскопични каналчета.

В рамките на една секунда се правят около 150 прецизни, деликатни убождания, които причиняват минимален дискомфорт. Дозираното „травмиране” на епидермиса и дермата отключва естествения процес на регенерация. Засилва се потока от растежни фактори, цитокини и други активни молекули. Синтезират се нови, здрави колагенови и еластинови влакна.

В контейнерите на накрайниците, с които работим, може да се поставят различни полезни за кожата съставки. Те навлизат в дълбочина през каналчета в кожата, образувани от игличките. Комбинацията от механична травма и коктейл от активни вещества прави процедурата още по-ефективна.

Кожата се възстановява напълно до 2-3 дни след процедурата. Използването на слънцезащитни продукти е задължително през целия терапевтичен курс.

Ефектът се вижда веднага, но се разгръща в продължение на месеци.

Според проблемите и особеностите на кожата се правят между 3 и 6 процедури през 3-4 седмичен интервал.

  • При възпалителен процес, акне, активен херпес и отворени рани в обработваната област;
  • Веднага след прилагане на химичен пилинг или лазер;
  • По време на бременност.

Микронидлингът и вашата кожа

Ако изпитвате трудност при избора и планирането на терапии и процедури, подходящи за състоянието на твоята кожа, запишете час за своя годишен скинчек в клиниките ни. Той ще включва цялостна апаратна диагностика за определяне на типа кожа и текущите нива на себум, пигментация, хидратация и еластичност, профилактичен преглед на бенки и образувания, насоки за козметична грижа и персонална анти-ейдж програма от терапии за дългосрочна превенция и грижа.

Вижте също: