Мощна, ефективна и безопасна, фракционираната радиочестота разкрива огромни възможности пред неинвазивното ремоделиране на лицето и тялото.

Енергията прониква под кожата чрез микро иглички-електроди, за да обнови тъканите. С въздействието на Fractora вече постигаме удивителни резултати в преструктурирането и изглаждането на дермата, а с най-новото ни апаратно решение проникваме до още по-голяма дълбочина – тази на съединителната тъкан.

Morpheus8 работи в субдермата и в мастния слой, като стяга, оформя и изглажда кожата на хирургично ниво.

Създаден от InMode – лидерът в иновативните, енергийно базирани и неинвазивни естетични решения, Morpheus8 дава дългосрочни, консистентни и високоестетични резултати. Освен че оформя и подмладява лицето и шията в една цялостна 3D визия, видимо подобрява състоянието на деколтето, ръцете и коленете.

Със системата работим успешно както върху средната до сериозна загуба на еластичност на кожата, и съпътстващите я отпускане и дълбоки бръчки, така и върху проблеми на повърхността като белези от акне и фини линии.

Какви са предимствата на Morpheus8?

 • Фракционираната радиочестота на Morpheus8 прониква до 4000 микрона, т.е. до впечатляващите 4 милиметра, като така достига до дълбоките структури на кожата и стимулира регенерацията им.
 • Morpheus8 не причинява аблация (увреждане) на повърхността на кожата, характерно за C02 лазера. Енергията преминава през епидермиса и дермата без да ги уврежда термично, и реорганизира субдермалния и дълбокия субкутанен слой.
 • Заради голямата дълбочина на проникване и запазването на горния слой на кожата, процедурата може да се прави и през лятото без риск от пигментации (за разлика от манипулациите с фракселизирана радиочестота или лазерна енергия в по-повърхностните структури).
 • Освен върху лицето, силен обновяващ и стягащ ефект се наблюдава върху шията, която принципно се влияе по-трудно от подобни манипулации. Плюс е контурирането и ремоделирането на тялото.
 • Специален акцент е възможността за заличаване на стрии – един от най-упоритите естетични проблеми.
 • Въздействието на апарата може да бъде комбинирано с други иновативни фракционирани радиочестотни системи. Докато Fractora изглажда текстурата на кожата, Morpheus8 я стяга.
 • Работи ефективно и като „помощник“ на Facetite (минимално-инвазивния лифтинг в долната част на лицето), като подобрява еластичността на кожата и подпомага триизмерното моделиране.
 • Дългите игли, изолирани в силикон, правят процедурата максимално безболезнена, комфортна и сигурна за всеки тип кожа.
 • Резултатите от нея могат да се запазят до 2 и повече години.
възраст икона

30-60+

Подходяща
възраст

времетраене икона

30 мин

Времетраене

необходим брой процедури

1 - 3

Необходим
брой процедури

Сешоар Икона

Апаратна

Тип
терапия

Цени на процедурите с Morpheus8?

Цената на процедурата се определя от размера на третираната зона. Подробности можете да откриете в актуалния ни ценоразпис. Нашите специалисти ще ви информират за специалните отстъпки при планиране на програма от няколко процедури в една или повече зони.

Често задавани въпроси за Morpheus8

Дерматологът нанася локален анестетик върху обработваната зона, за да гарантира максимален комфорт на пациента и преминава върху кожата с накрайник, снабден с 24 покрити със силикон стоманени микро-игли.

При перфорацията на епидермиса те генерират радиочестотни импулси с точно определена сила и доставят радиочестотна енергия на предварително избрана дълбочина от 2, 3 или 4 милиметра.

Вградените в Morpheus8 системи за сигурност измерват в реално време температурата и автоматично намаляват силата на енергията, ако е твърде голяма за пълна сигурност на пациента.

Процедурата отнема около 20-30 минути.

Радиочестотната фракционирана енергия въздейства върху субдермата и съединителната мастна тъкан през матрица от микроелектродни биполярни импулси. Това предизвиква термична аблация и коагулация на равно разграничени кожни участъци с микроскопични размери.

Здравата кожа, заобикаляща третираната зона, действа като “резервоар” на клетки, растежни фактори и кръвни елементи. Това ускорява зарастването на обработения участък, стимулира производството на колаген и еластин, мощно уплътнява, стяга и ремоделира тъканите.

Срокът за възстановяване е много по-кратък отколкото при рисърфисинга с фракциониран лазер. Въпреки че доставя радиочестотна енергия на дълбочина до 4 мм, Morpheus8 не уврежда повърхността на кожата.

След процедурата вероятно ще имате лека до умерена червенина, оток или белене, които отшумяват до няколко дни. Нашите дерматолози ще ви препоръчат специализирана грижа за оптимизиране на резултатите.

Резултатите се виждат на момента и градират във времето, докато тялото създава нова, богата на колаген тъкан.

Две седмици след първата процедура всички пациенти започват да виждат позитивен резултат, като обновяването, уплътняването и стягането се разгръща оптимално три месеца след последната манипулация.

Резултатите се задържат две години, а при подходяща грижа – и повече.

Докато фракционираното лазерно подмладяване изисква между 4 и 6 процедури, фракционнираният лазерен рисърфисинг постига отлични резултати с 1 до 3 манипулации, всяка през около четири седмици.

 • При употреба на Ретин А, системни ретиноиди, антибиотици от групата на тетрациклините и орални контрацептиви;
 • След дермабразио и химически пилинги, направен 4 седмици преди процедурата;
 • При наличие на херпес вирусна инфекция, дерматити в обострен стадий и злокачествени образувания.