С напредването на възрастта в лицето се губи красивия и естетичен баланс между кожа, мускули, кости и мастна тъкан, заради прогресивните промени в техния обем, форма, разположение и състав.

Инжектирането на продукт с поли-L-млечна киселина коригира изчезналия обем и хлътванията по лицето.

Младежкият овал и излъчване обаче могат да се върнат с добавянето на обем в определени зони, а това ефективно става със Sculptra – продукт за инжектиране, подобен на филърите. С него се коригират хлътванията на кожата – вдлъбнатини, цикатрикси, гънки, бръчки, а също и загубата на мастна тъкан по лицето (липоатрофия).

Какви са предимствата?

  • Филърът съдържа микрочастици на поли-L-млечна киселина (PLLA) – синтетичен полимер от семейството на алфа-хидрокси киселините, който се използва повече от 30 години в продукти като резорбируеми шевове, а също и за тъканна регенерация.
  • Продуктът е биосъвместим (не уврежда тялото) и биоразградим (разрушава се от телесния метаболизъм).
  • Видът след процедурата е напълно естествен, а ефектът е дълготраен.
възраст икона

40+

Подходяща
възраст

времетраене икона

30 мин

Времетраене

необходим брой процедури

3

през 6 седмици
за 3 години
Необходим
брой процедури

Инжекция икона

Инжекционна

Тип
терапия

Цени за процедури с Поли-L-млечна киселина

Цената на процедурата се определя от количеството продукт, което ще бъде необходимо за постигане на определен резултат, като минималното количество е 1мл. Подробности можете да откриете в актуалния ни ценоразпис.

Често задавани въпроси

Инжектирането се прави на няколко последователни етапа от специалист в DR—DENKOVA DERMATOLOGY. Започва се от горната и средната част на лицето, като целта е продуктът да се разпредели равномерно. Когато се постигне обем в тези области, се третират зоните в долната трета на лицето. Използва се анестезиращ крем локално и студени пачове, които обезчуствяват мястото на работа.

Действието на продукта е незабавно. На мястото на инжектиране се стимулира производството на колаген. Увеличението на обема става постепенно, а всяка следваща процедура дава все по-забележими резултати.

Причиненият от инжектирането оток преминава в рамките на няколко часа или няколко дни. Най-честите нежелани реакции при използването на Sculptra (както и на много други прилагани чрез кожно инжектиране продукти) са свързани с мястото на приложение – кървене, чувствителност или болка, зачервяване, кръвонасядане, оток. Очаквайте да отшумят до седмица.

Дефектите се възстановяват в рамките на 6 седмици, а резултатите могат да се задържат около 2 години.

За да се постигне оптимална корекция трябва да се направи серия от процедури. Интервалът между манипулациите е 5-6 седмици, а броят им се определя от общата загуба на обем и от реакцията на организма след всяка манипулация. Резултатите са индивидуални и зависят от способността на кожата да произвежда колаген.

  • При бременност и кърмене;
  • При заболявания в остра фаза;
  • При инфекции в зоната на третиране.