Всеки ден стотици пъти повдигаме веждите си или се смръщваме, благодарение на съкращаването и отпускането на различни мускулни групи. С времето тези движения оставят бръчки по лицата ни – между веждите, по челото, покрай очите. За да релаксираме мускулите и да изгладим линиите, инжектираме малко количество мускулен релаксант в голямо разреждане.

Какви са предимствата на поставянето на мускулен релаксант?

  • С мускулен релаксант могат да се третират бръчки, предизвикани от съкращаване на мускула, а не от отпускане на кожата.
  • Въздействието на невротоксина в горната част на лицето е забележително. Линиите между веждите, по челото и във външните ъгълчета на очите (т.нар. пачи крак) се изглаждат идеално.
  • При поставянето на мускулен релаксант в горната част на лицето се постига и т.нар. браулифтинг – повдигане на веждите с около 1–2 мм (т.е. увеличава се разстоянието между клепача и веждата). Резултатът е по-отворен поглед.
  • С мускулен релаксант до известна степен се релаксират бръчките под очите, повлиява се отпускането на ъгълчетата на устните и се тушират успоредните бръчки в областта на шията.
възраст

30+

Подходяща
възраст

времетраене

10 мин

Времетраене

необходим брой процедури

2-3

Необходим
брой процедури

процедури

Инжекционна

Тип
терапия

Често задавани въпроси за поставянето на мускулен релаксант

Дерматологът от Dr Denkova Dermatology преценява дали пациентът е на подходяща възраст за инжектиране на мускулен релаксант. Обикновено това е след 35 и преди 65-годишна възраст. След това дезинфекцира желаната зона и поставя малко ботокс в точно определени точки. По този начин релаксира съответната мускулна група и да постигне максимален ефект.

Невротоксинът блокира предаването на нервния импулс от неврона към мускулното влакно.

Четири часа след процедурата пациентът трябва да остане в седнало или изправено положение и в никакъв случай – в хоризонтално, защото иначе може да се получи нежелан ефект. Инжектираните зони не бива да се натискат или масажират. В следващите поне 72 часа не трябва да се прилагат козметични продукти и процедури, нито да се консумира алкохол.

Когато за първи път се инжектира мускулен релаксант, действието му продължава около 3–4 месеца. При следващите апликации трайността обикновено е по-голяма (между 4 и 6 месеца). При малък процент пациенти действието продължава 8–9 месеца.

Процедурата може да се повтори след пълното резорбиране на невротоксина.

  • При бременност;
  • По време на кърмене;
  • При сериозни неврологични проблеми, диабет, остри инфекциозни заболявания и др.