Появяват се при бременност, рязко увеличаване на теглото, бързо израстване през пубертета, хормонални разстройства и прием на различни медикаменти. Пълзят по корема, бедрата, ханша, гърдите, мишниците. Микронийдълинг терапията за премахване на стрии ще ви помогне да се върнете към предишния си вид.

Микронийдълингът и лазерната терапия - това са най-сигурните оръжия срещу белите белези по корема, бедрата, ханша, гърдите и мишниците.

Разбира се, говорим за стриите – белезите с неправилна линейна форма, които се получават при прекомерно разтягане и разкъсване на колагеновите и еластиновите влакна. В началото те са розово-лилави, а с времето стават белезникави и хлътнали, покрити с набръчкана, тънка като пергамент кожа.

Стриите са съединителна тъкан без еластичност и на този етап няма методика, която може напълно да ги заличи. Естетичната дерматология обаче може значително да подобри вида им и да ги направи почти невидими чрез микронийдълинг и лазерна терапия.

Микронийдълинг за премахване на стрии

Какви са предимствата на микронийдълинг за премахване на стрии?

  • Процедурата не изисква предварителна подготовка на кожата.
  • Колагенът и еластинът се стимулират по възможно най-естествения начин.
  • Кожата се обновява отвътре-навън.
възраст икона

20-70+

Подходяща
възраст

времетраене икона

45 мин

Времетраене

необходим брой процедури

4-6

Необходим
брой процедури

Сешоар Икона

Апаратна

Тип
терапия

Цени за премахване на стрии

Цената на процедурата се определя от размера на третираната зона. Подробности можете да откриете в актуалния ни ценоразпис. Нашите специалисти ще ви информират за специалните отстъпки при планиране на програма от няколко процедури в една или повече зони.

Често задавани въпроси за премахване на стрии

Дерматолог на DR—DENKOVA DERMATOLOGY почиства кожата. Нанася локален обезболяващ крем върху зоната, която ще обработва. След като анестетикът подейства (това отнема около 45-60 минути) специалистът минава върху епидермиса с уред, снабден с микро-игли. Те проникват контролирано в различните слоеве на кожата, предизвиквайки множество микроубождания. Болка има, но тя е минимална и напълно поносима. Процедурата отнема около един час.

Микронийдълингът стимулира образуването на нов еластин и колаген. В специалния контейнер на уреда се добавят активни вещества, които подпомагат процеса на възстановяване на нормалната структура на кожата. Стриите намаляват или се заличават, а обработваната зона става по-гладка, еластична и млада.

Непосредствено след манипулацията кожата е зачервена, като натъртена. Възможно е този дискомфорт да продължи няколко дни след процедурата.

Видимият резултат настъпва след 2-3 процедури. За оптимален ефект микронийдълингът може да се комбинира с радиочестотен лифтинг или плазмотерапия.

Препоръчва се поредица от процедури (поне 3) през 3-4 седмичен интервал.

  • При активен възпалителен процес (акне, херпес вирусна или друга инфекция).