Появяват се при бременност, рязко увеличаване на теглото, бързо израстване през пубертета, хормонални разстройства и прием на различни медикаменти. Пълзят по корема, бедрата, ханша, гърдите, мишниците. Микронийдълинг терапията за премахване на стрии ще ви помогне да се върнете към предишния си вид.

Микронийдълингът и лазерната терапия - това са най-сигурните оръжия срещу белите белези по корема, бедрата, ханша, гърдите и мишниците.

Разбира се, говорим за стриите – белезите с неправилна линейна форма, които се получават при прекомерно разтягане и разкъсване на колагеновите и еластиновите влакна. В началото те са розово-лилави, а с времето стават белезникави и хлътнали, покрити с набръчкана, тънка като пергамент кожа.

Стриите са съединителна тъкан без еластичност и на този етап няма методика, която може напълно да ги заличи. Естетичната дерматология обаче може значително да подобри вида им и да ги направи почти невидими чрез микронийдълинг и лазерна терапия.

Микронийдълинг за премахване на стрии

Какви са предимствата на микронийдълинг за премахване на стрии?

  • Процедурата не изисква предварителна подготовка на кожата.
  • Колагенът и еластинът се стимулират по възможно най-естествения начин.
  • Кожата се обновява отвътре-навън.
възраст

20-70+

Подходяща
възраст

времетраене

45 мин

Времетраене

необходим брой процедури

4-6

Необходим
брой процедури

тип терапия

Апаратна

Тип
терапия

Често задавани въпроси за премахване на стрии

Дерматолог на Dr Denkova Dermatology почиства кожата. Нанася локален обезболяващ крем върху зоната, която ще обработва. След като анестетикът подейства (това отнема около 45-60 минути) специалистът минава върху епидермиса с уред, снабден с микро-игли. Те проникват контролирано в различните слоеве на кожата, предизвиквайки множество микроубождания. Болка има, но тя е минимална и напълно поносима. Процедурата отнема около един час.

Микронийдълингът стимулира образуването на нов еластин и колаген. В специалния контейнер на уреда се добавят активни вещества, които подпомагат процеса на възстановяване на нормалната структура на кожата. Стриите намаляват или се заличават, а обработваната зона става по-гладка, еластична и млада.

Непосредствено след манипулацията кожата е зачервена, като натъртена. Възможно е този дискомфорт да продължи няколко дни след процедурата.

Видимият резултат настъпва след 2-3 процедури. За оптимален ефект микронийдълингът може да се комбинира с радиочестотен лифтинг или плазмотерапия.

Препоръчва се поредица от процедури (поне 3) през 3-4 седмичен интервал.

  • При активен възпалителен процес (акне, херпес вирусна или друга инфекция).

Лазерно въздействие върху стрии

Лазерната система Lumenis чрез платформата M22 и модула ResurFX повлиява стриите (независимо от това колко са стари, каква е дълбочината и цвета им) и изравнява релефа на кожата.

Какви са предимствата на премахването на стрии с лазер?

  • Лазерното въздействие е безопасно и с доказан ефект.
  • Вграденият скенер дава възможност на специалиста да избира измежду 600 различни комбинации като форма, размер и плътност на лъчите.
възраст

20-70+

Подходяща
възраст

времетраене

45 мин

Времетраене

необходим брой процедури

4-6

Необходим
брой процедури

тип терапия

Апаратна

Тип
терапия

Често задавани въпроси за премахване на стрии с лазер

Не се налага обезболяване на зоната с локален анестетик. Дерматологът почиства кожата и минава върху нея с накрайник, който подава импулс лазерен лъч. Възможна е появата на минимална, напълно поносима болка.

Енергията на лазерния лъч прониква през кожата, достига до средната и долната дерма, загрява зоните, през които преминава и така ремоделира колагена и еластина.

Веднага след манипулацията кожата е зачервена и леко оточна. Реакцията продължава от няколко часа до няколко дни.

Резултатите настъпват след няколко процедури – броят им зависи от реактивността на кожата, количеството стрии, дълбочината и давността им. За оптимален ефект манипулацията може да се комбинира с радиочестотен лифтинг или плазмотерапия.

Обикновено са необходими поредица от процедури (поне 3) в интервал от около месец – месец и половина.

  • При употреба на Ретин А, системни ретиноиди, антибиотици от групата на тетрациклините и орални контрацептиви;
  • След дермабразио и химически пилинги, направен 4 седмици преди лазерната процедура;
  • По време на бременност;
  • При наличие на херпес вирусна инфекция, дерматити в обострен стадий и злокачествени образувания.