Всички обичаме слънцето, но то не винаги е благосклонно към нас и често оставя малки тъмни петна по лицето, раменете, деколтето и ръцете ни. Понякога пигментациите се дължат на възрастта, хормонален дисбаланс или на прием на различни медикаменти. Независимо от какво са причинени, ние знаем как да ги премахнем – с новата, високотехнологична платформа M22, създадена от лидера в света на лазерните системи Lumenis.

Какви са предимствата на процедурите М22?

  • Процедурите с М22 е бързи, ефективни и безболезнени.
  • Апаратът работи с най-усъвършенстваната версия на IPL (Intensed Pulsed Light, златният стандарт в фотоподмладяването).
  • IPL накрайникът е снабден със 7 филтъра и многобройни възможности за настройване на параметрите, така че да отговори най-добре на осoбеностите и нуждите на вашата кожа.
възраст

20-70+

Подходяща
възраст

времетраене

45 мин

Времетраене

необходим брой процедури

4-6

Необходим
брой процедури

тип терапия

Апаратна

Тип
терапия

Често задавани въпроси за премахването на пигментни петна

Дерматологът от Dr Denkova Dermatology, почиства кожата и минава върху нея с IPL накрайника на системата М22. Светлината, която се излъчва от апарата, се поглъща от специфични структури, наречени хромофори. В случая това са хемоглобина в кръвта и меланина в пигментациите.

Погълнатата светлина се трансформира в топлина и избирателно разрушава пигментните петна. Част от лъчите, достигнали до дермата, стимулират фибробластите да произвеждат повече нов и здрав колаген.

Преди и след процедурата кожата не бива да се излага на слънце или солариум. Използването на слънцезащита с висок фактор е задължително.

Ефектът настъпва след първите 2-3 манипулации и се разгръща във времето.

За оптимален ефект се препоръчват от 3-5 процедури през едномесечен интервал.

  • При бременност;
  • По време на кърмене;
  • При възпалителни процеси на кожата.