Природен инжекционен филър, лифтинг Radiesse осигурява дълготрайна корекция на бръчките и изгубените обеми. В основата му е калциевият хидроксилапатит – биосъвместимо вещество, което се съдържа в костите и в други части на човешкото тяло.

Микросферите от калций в лифтинг Radiesse коригират бръчките и връщат изгубения обем.

Продуктът се използва успешно за запълване на назолабиални гънки; възстановяване на обемите в областта на скулите, бузите, брадичката и темпоралната област. Намира приложение за корекция и повдигане на контура; формиране на нов лицев скелет; възстановяване на линията на долната челюст.

Какви са предимствата на лифтинг Radiesse?

  • Филърът осигурява лесен и удобен начин за промяна на лицевия контур с минимално време за възстановяване.
  • Ефектът от поставянето му продължава около 1.5-2 години.
  • В ЕС продуктът е одобрен за използване в пластичната и реконструктивна хирургия, а също и в козметичната дерматология за дълбоко и повърхностно възстановяване на дефицита на меките тъкани и други части на тялото.
възраст икона

35+

Подходяща
възраст

времетраене икона

30 мин

Времетраене

необходим брой процедури

1-2

Необходим
брой процедури

Инжекция икона

Инжекционна

Тип
терапия

Цена за лифтинг Radiesse

Цената на процедурата се определя от количеството продукт, което ще бъде необходимо за постигане на определен резултат, като минималното количество е 1мл. Подробности можете да откриете в актуалния ни ценоразпис.

Често задавани въпроси за лифтинг Radiesse

Лифтинг Radiesse представлява продукт, който се инжектира в проблемните зони. Процедурата е минимално инвазивна. Локалният анестетик, който специалистите от DR—DENKOVA DERMATOLOGY поставят, повишава чувството на комфорт.

Веднага след инжектирането на продукта, състоящ се от гел-превозвач и микросфери от калций, бръчките и тъканите се изпълват. Благодарение на уникалната композиция на лифтинг Radiesse, за добър ефект е необходимо 25-30% по-малко количество в сравнение с филър на базата на хиалуронова киселина.

Възможно е да получите малки синини и отоци в местата на инжектиране, а в много редки случаи – лека болезненост и зачервяване, които изчезват за няколко дни. Възстановяването е леко и пациентите могат да се върнат към обичайния си начин на живот веднага след процедурата.

Две-три седмици след инжектиране на микросферите калций на лифтинг Radiesse започват да стимулират образуването на колаген (неоколагенезата). По този механизъм действието на продукта продължава една-две години. Самият гел-превозвач на основното вещество се резорбира средно за около 3-4 месеца, за да направи място на формиращата се нова тъкан.

Процедурата е еднократна и има ефект от около година или две. При следващи апликации периодът се удължава.

  • Бременност и кърмене;
  • Хронични заболявания;
  • Лечение с антикоагуланти;
  • Инфекции в зоната на третиране.