Природен инжекционен филър, Radiesse осигурява дълготрайна корекция на бръчките и изгубените обеми. В основата му е калциевият хидроксилапатит – биосъвместимо вещество, което се съдържа в костите и в други части на човешкото тяло.

Микросферите от калций на Radiesse коригират бръчките и връщат изгубения обем.

Продуктът се използва успешно за запълване на назолабиални гънки; възстановяване на обемите в областта на скулите, бузите, брадичката и темпоралната област; корекция и повдигане на контура; формиране на нов лицев скелет; възстановяване на линията на долната челюст.

Какви са предимствата?

  • Филърът осигурява лесен и удобен начин за промяна на лицевия контур с минимално време за възстановяване.
  • Ефектът от поставянето му продължава около 1,5 – 2 години.
  • В ЕС продуктът е одобрен за използване в пластичната и реконструктивна хирургия, а също и в козметичната дерматология за дълбоко и повърхностно възстановяване на дефицита на меките тъкани и други части на тялото.
възраст

35+

Подходяща
възраст

времетраене

30 мин

Времетраене

необходим брой процедури

1-2

Необходим
брой процедури

процедури

Инжекционна

Тип
терапия

Често задавани въпроси

Radiesse се инжектира в проблемните зони. Процедурата е минимално инвазивна, а локалният анестетик повишава чувството на комфорт.

Веднага след инжектирането на продукта, състоящ се от гел-превозвач и микросфери от калций, бръчките и тъканите се изпълват. Благодарение на уникалната композиция на Radiesse, за добър ефект е необходимо 25-30% по-малко количество в сравнение с филър на базата на хиалуронова киселина.

Възможно е да получите малки синини и отоци в местата на инжектиране, а в много редки случаи – лека болезненост и зачервяване, които изчезват за няколко дни. Възстановяването е леко и пациентите могат да се върнат към обичайния си начин на живот веднага след процедурата.

Две-три седмици след инжектиране на Рeдиес микросферите калций започват да стимулират неоколагенезата (образуването на колаген). По този механизъм действието на продукта продължава една-две години. Самият гел-превозвач на основното вещество се резорбира средно за около 3-4 месеца, за да направи място на формиращата се нова тъкан.

Процедурата е еднократна и има ефект от около година или две. При следващи апликации периодът се удължава.

  • Бременност и кърмене;
  • Хронични заболявания;
  • Лечение с антикоагуланти;
  • Инфекции в зоната на третиране.