С всяка следваща година виждаме промени, които влияят на самочувствието ни – отпусната кожа в долната част на лицето и нарушаване на контура; ярко изразени назолабиални гънки; двойна брадичка; увисване на ъглите на очите и на кожата в тази деликатна зона; отпускане на седалището, корема, бедрата…

Когато кожата е силно отпусната, тредлифтингът има силата да повдигне контура.

Едно от най-силните и иновативни оръжия срещу гравитацията е биоармирането с мезоконци или т.нар. тредлифтинг. Освен цялостно или частично повдигане, процедурата осигурява прецизно триизмерно моделиране на лицето и тялото.

Какви са предимствата?

  • Мезоконците са изработени от изцяло биоразградим, биосъвместим, инертен и стерилен материал. Обикновено това е полидиоксанон.
  • Между 180 – 240 дни след поставянето им, те се разграждат напълно до вода и въглероден диоксид, и се елиминират от кожата чрез естествения метаболизъм на тъканите.
  • Процедурата може да се комбинира с дермални пълнители; ботулинов токсин; микронийдлинг; мезотерапия; плазмотерапия; подмладяващи лазерни и светлинни процедури; премахване на пигментации и спукани капиляри; химични пилинги.
възраст

30+

Подходяща
възраст

времетраене

30 мин

Времетраене

необходим брой процедури

1

Необходим
брой процедури

процедури

Инжекционна

Тип
терапия

Често задавани въпроси

Преди процедурата зоната се обезболява с анестезиращ крем. Въвеждането на мезоконеца се осъществява чрез специално изработена игла-водач, която прави манипулацията максимално щадяща и безболезнена. Специализиран конектор подпомага и прецизира поставянето на конеца на желаното място.

Мезоконците повдигат тъканите механично. След 90 дни от поставянето им се наблюдава усилен синтез на нови колагенови фибри, които имат силен стягащ и лифтиращ ефект. Междувременно контролираното и постепенно разграждане на материала активира неоколагенезата – процес, при който се образуват нови и здрави колагенови влакна.

Възможно е да получите малки синини при преминаването на конеца през тъканите, особено ако имате по-чупливи съдове. Обикновено тези насядания отшумяват в рамките на 7-14 дни. Препоръчваме ви да ограничите мимиката и консумацията на много твърда храна до 7 дни след процедурата; да избягвате натоварващи и интензивни тренировки и упражнения до 5 дни; да не се подлагате на резки температурни смени и високи градуси (горещи душове, сауни) и да забравите за активното слънце или солариума в следващите 2-3 седмици; минимум 3 седмици не правете процедури като масажи, дермабразио, лазерни пилинги, радиочестотен лифтинг.

Резултатите от процедурата се виждат непосредствено след поставянето на конците. Ефектът на повдигане и възстановяване на контурите продължава да се разгръща в следващите 6 месеца.

Поредността и интервала между процедурите се определя от вашия дерматолог. Обичайно повторение се налага в рамките на 6-12 месеца след първата апликация.

  • Процедурата не е препоръчителна за бременни и кърмещи жени;
  • Преди да се подложите на тредлифтинг обсъдете с вашия лекар дали ви е поставян друг вид попълващо средство; страдате ли от вътрешно заболяване; приемате ли медикаменти и хранителни добавки; имате ли смущения в съсирването на кръвта;
  • Не пропускайте да съобщите, ако сте склонни към образуване на груби и надигнати белези.