С всяка следваща година виждаме промени, които влияят на самочувствието ни. Сред тях са отпусната кожа в долната част на лицето и нарушаване на контура, ярко изразени назолабиални гънки, двойна брадичка, увисване на ъглите на очите и на кожата в тази деликатна зона. Виждаме също отпускане на седалището, корема, бедрата. Процедурата тредлифтинг с мезоконци има отговор.

Когато кожата е силно отпусната, тредлифтинг с мезоконци има силата да повдигне контура.

Едно от най-силните и иновативни оръжия срещу гравитацията е биоармирането с мезоконци или т.нар. тредлифтинг с мезоконци. Освен цялостно или частично повдигане, процедурата осигурява прецизно триизмерно моделиране на лицето и тялото.

Какви са предимствата на тредлифтинг с мезоконци?

възраст икона

30+

Подходяща
възраст

времетраене икона

30 мин

Времетраене

необходим брой процедури

1

Необходим
брой процедури

Инжекция икона

Инжекционна

Тип
терапия

Цена за тредлифтинг с мезоконци

Цената за поставяне на мезоконци зависи от броя и вида на конците, необходими за постигане на резултат. Подробности можете да откриете в актуалния ни ценоразпис и по време на консултацията с наш специалист.

Често задавани въпроси за процедурата тредлифтинг с мезоконци

Преди процедурата специалистите от DR—DENKOVA DERMATOLOGY обезболяват зоната с анестезиращ крем. Въвеждането на мезоконеца се осъществява чрез специално изработена игла-водач, която прави манипулацията максимално щадяща и безболезнена. Специализиран конектор подпомага и прецизира поставянето на конеца на желаното място.

Мезоконците повдигат тъканите механично. След 90 дни от поставянето им се наблюдава усилен синтез на нови колагенови фибри, които имат силен стягащ и лифтиращ ефект. Междувременно контролираното и постепенно разграждане на материала активира неоколагенезата – процес, при който се образуват нови и здрави колагенови влакна.

Възможно е да получите малки синини при преминаването на конеца през тъканите, особено ако имате по-чупливи съдове. Обикновено тези насядания отшумяват в рамките на 7-14 дни. Препоръчваме ви да ограничите мимиката и консумацията на много твърда храна до 7 дни след процедурата. Съветваме ви да избягвате натоварващи и интензивни тренировки и упражнения до 5 дни. Добре е да не се подлагате на резки температурни смени и високи градуси (горещи душове, сауни) и да забравите за активното слънце или солариума в следващите 2-3 седмици.  Минимум 3 седмици не правете процедури като масажи, дермабразио, лазерни пилинги, радиочестотен лифтинг.

Преди процедурата специалистите от DR—DENKOVA DERMATOLOGY обезболяват зоната с анестезиращ крем. Въвеждането на мезоконеца се осъществява чрез специално изработена игла-водач, която прави манипулацията максимално щадяща и безболезнена. Специализиран конектор подпомага и прецизира поставянето на конеца на желаното място.

Поредността и интервала между процедурите се определя от вашия дерматолог. Обичайно повторение се налага в рамките на 6-12 месеца след първата апликация.

  • Процедурата не е препоръчителна за бременни и кърмещи жени;
  • Преди да се подложите на тредлифтинг обсъдете с вашия лекар дали ви е поставян друг вид попълващо средство; страдате ли от вътрешно заболяване; приемате ли медикаменти и хранителни добавки; имате ли смущения в съсирването на кръвта;
  • Не пропускайте да съобщите, ако сте склонни към образуване на груби и надигнати белези.