За първи път и единствен в България д-р Калоян Денков представя VASER Lipo – последната технология за прецизно контуриране на тялото. VASER Lipo е апарат от ново поколение, чрез който с минимална инвазия могат да се обработват мастни натрупвания и отпусната кожа в зони, които трудно се повлияват от традиционни процедури, спорт или диети като тази на ръцете, мишниците, гърба и коленете. В комплексно третиране с други технологии за контуриране, стягане и изглаждане на тялото като BodyTite и J Plasma д-р Калоян Денков постига забележителни резултати – само след една процедура и без дискомфорта от дълъг период за възстановяване, както при старите методи за липосукция.

 

Д-р Денков, имате ли пациентки, които са в добра физическа форма, но не успяват да се справят с нежеланите мастни натрупвания в определени зони?

Разбира се. Една от тях е областта на ръцете. “Можете ли да махнете тези крила” e реплика, която често чуваме в клиниката по време на консултациите за  Lipo процедура. Мастните натрупвания,  които изпъкват под сутиена също са причина за липса на самоувереност при много жени. Други областти, които трудно се повлияват от спорт, диети или традиционни процедури за тяло са отпускания в зоната на мишниците и коленете.

 

17

 

Каква е причината да трупаме мазнини дори в зоната на мишниците и коленете?

Жените са по-склонни да приемат повече от необходимото количество въглехидрати, което е основна причина за увеличаването на всички мастни депозити в тялото. Загубата на еластичност, причинена от естествения процес на стареене също е фактор, който увеличава шансовете за натрупване на мазнини в областта под трицепса, мишниците и коленете. Тъй като колагенът в кожата започва естествено да намалява, с възрастта кожата се отпуска и увисва.  Перименопаузата води до промяна на нивата на естроген, което на свой ред води до изместване на мазнините от долната половина на тялото към корема и гръдния кош. Не добре развитите мускули на гърба също позволяват на кожата около сутиена да увисне. Не на последно място е генетиката. Някои жени просто са предразположени да трупат мазнини в тези трудни за моделиране области на тялото.

 

Има ли ефикасно решение на проблема?

Един от най-разпространените митове е, че упоритите мастни натрупвания в зоната на ръцете, сутиена, мишниците или коленете могат да се редуцират със строга и продължителна диета. С  намаляващия синтез на колаген и еластин бързата загуба на тегло кара кожата да увисне още повече. До подобен резултат водят и и драстичните диети, които не са съчетани с физическа активност. Традиционните апарати за моделиране на тялото като Unison или Exilis могат да намалят мастните натрупвания и да подобрят еластичността на кожата в тези зони, но не и да коригират проблема. Единственото трайно решение е да се евакуират напълно мастните депа и да се стегне отпусната кожа като мощно се стимулира синтеза на колаген. Vaser Lipo е единственият апарат, който прави възможно трайното стягане на мишниците и ръцете, изглаждането в зоната на “сутиена” и дефинирането на коленете.

 

18

 

Как действа Vaser Lipo?

Това е нова ултразвукова технология, която ни позволява да втечним и евакуираме мазнината като в същото време работим близо до мускулатурата, така че прецизно да оформим зоната спрямо естествената й анатомия. За разлика от други инвазивни методи, с Vaser Lipo работим с различни изключително тънки и специфично извити канюли, които ни позволяват да обработваме дори най-малките проблемни зони с минимална инцизия, иначе казано – без разрезите на традиционната липосукция.

 

А как се стяга отпусната кожа впоследствие?

Прилагаме допълнително радиочестотна енергия с технологията BodyTite, с която досадните набръчквания могат да се изгладят напълно без да се налага изрязване на кожата. Всичко това се случва в рамките на една процедура, след която пациентът може да се прибере у дома. Проблемът с излишните мазнини и отпускания в областта на ръцете, мишниците, гърба и коленете наистина е трайно решим. До няколко седмици можете да се радвате на дефиниран контур в тези области. Което не изключва повече внимание към балансираното хранене и физическа активност, с които да запазите резултата максимално дълго.

 

Интервюто е публикувано в списание 55. Повече информация и записвания за консултации при д-р Калоян Денков може да направите тук.