Има само една странна порода хора, която се радва на мъгливите и дъждовни студени месеци. Това сме ние, дерматолозите. И причината е, че именно през есенно-зимния период може да се разгърне целия арсенал от лазерни процедури, благодарение на които, следващото лято кожата ви буквално ще блести. Лазерната епилация не прави изключение. Една от най-хубавите страни на по-студените месеци е, че можем да се фокусираме върху трайните резултати при по-големите и открити зони на тялото.

Съдържание:

Лазерна епилация през лятото? Какво трябва да знаем

Преди да направите лазерна епилация първи път, е изключително важно зоните на кожата, които ще бъдат обработвани, да не са били излагани на слънце поне две седмици предварително. Същото важи и за след процедурата. Не забравяйте, че кожата става изключително чувствителна след подлагане на лазерна епилация и  продължителната слънчева светлина в третираните области е нещо, от което ще трябва да се лишите. Използването на висок фактор за защита е задължително след процедурите, иначе рискът от пигментно увреждане е голям.

Именно затова е препоръчително, през летния период да се фокусирате върху тези зони, които не се излагат на пряка слънчева светлина – процедури като лазерна епилация интим или на подмишници.

Кога се прави лазерна епилация и защо е добре да започнем през есенно-зимния период?

Процедури лазерна епилация могат да се правят по всяко време от годината, стига да се спазват съответните предписания на специалиста и да се полагат правилните грижи.

Предимствата на есенно-зимния период са, че няма да се налага да мислите кога за последно сте излагали тялото си на слънце и дали то ще е добре защитено от слънчевите лъчи непосредствено след лазерните процедури. В студените месеци, топлите дрехи са естествена защита от вредните UV лъчи. Изключение прави единствено лицето, за което така или иначе слънцезащитата е закон. И, разбира се, ако обичате да прекарвате зимните месеци някъде на топло. Но дори и в този случай, няма проблем да продължите със своите сесии лазерна епилация в определените по-горе зони.

През есента и зимата, спокойно може да се фокусирате и на по-големите и открити зони на тялото като целите крака, ръцете, или гърба. Така ще имате и достатъчно време да постигнете оптимални резултати за идния летен сезон на бански бикини, къси шорти и емоции.

Lazerna

Колко процедури са необходими за лазерна епилация с траен ефект?

Когато започнете вашата лазерна епилация, специалистите ще ви препоръчат график на третиране, което ще бъде на всеки от 4 до 6 седмици. Препоръчваме ви да се придържате към този ритъм за най-добри резултати.

Важно е да знаем, че подобно на косата, космите и в другите части на тялото растат и падат на етапи. Фазата на растеж на косъма (анаген) трае от 3 до 5 години. Следващият етап е времето, когато космите спират да растат, но все още са здраво вкоренени (или още, катаген). Този етап трае около 2-3 седмици. След това настъпва телогената фаза, около 6 до 8 седмици, през която косменият фоликул започва да се свива, за да се подготви за нов растеж. В края на този етап космите падат и цикълът започва отново.

В отделните зони на тялото, обаче, дължината и честотата на тези фази е различна. Затова и някои зони (като горната устна, например) се нуждаят от повече на брой процедури лазерна епилация за трайно обезкосмяване, а други (като ръце или крака) от по-малко.

Докато по-голямата част от нежеланото окосмяване ще бъде третирано през първите няколко сесии (и ще започнете да виждате резултати още след 3-4 процедури), следващите сесии са необходими, за да се премахнат космите, които се образуват в по-късения етап от растежа. Ето защо, спазването на графика, зададен от специалиста и редовните сесии, съобразени индивидуално със спецификата на косъма и разтежа му, са изключително важни постигането на оптимален резултат.

Изборът на добри специалисти и клиника с доказан опит, е ключов фактор за постигането на трайни резултати от лазерната епилация. Това също гарантира безопасното и правилното третиране на кожата, с избор на подходящата техника, изготвяне на правилния план за лазерни процедури и индивидуален подход към всеки тип кожа и проблем. Точно това е и мисията на клиниките DR – DENKOVA DERMATOLOGY и планът #SmoothSkin by Dr – Denkova. Тук, всяка нова програма за лазерна епилация започва със #SmoothSkinCheck, с който се идентифицират важните специфики на вашата кожа, и на базата на които, се изгражда плана за перфектно гладка кожа. Без рискове.

Запишете час